icon

Je správne podávať Dithiaden deťom kvôli nervozite?

11. máj 2025

Ahojte. Kamoška ma dvojročného synčeka. Sťažovala sa, že malý je nervózny ( nech to znamená čokoľvek, mne sa to pri žiadnom našom stretavani nezdalo a to sme spolu denne aj niekoľko hodín je to normálny dvojročný ubehany hravý chlapec). Podáva mu dithiaden. Ja som jej podľa svojho sedliackeho rozumu povedala, že podľa môjho názoru to nie je potrebné a ze podľa mňa len ona chce mať kľud od chlapca .
Včera spal od 16:00 ( vlastne vtedy mi písala ze malý spi ale už bude vstávať tak konkrétny čas neviem kedy zaspal) vstal na druhý deň ráno 7:30 . Včera mu dala dithiaden . Tak som to už nevydržala a narovinu som sa jej spýtala ci chce aby sa chlapec vôbec nezobudil.. nerada sa starám do druhých ľudí a do výchovy a starostlivosti druhých ..ale je mi ľúto chlapčeka..je to vôbec normálne? Musím podotknúť že tie lieky normálne mala predpísané od pani doktorky.

Strana
z2
kik3677
11. máj 2025

Áno dithiaden je trosku taky oblbovat....je to liek na kožné prejavy alergie ak to dieťa dostáva zo zdravotných dôvodov a toto je nežiaduci účinok je to normálne, ak to dostáva len preto aby spal a mala kľud normlane to nieje

autor
11. máj 2025
@kik3677

Áno dithiaden je trosku taky oblbovat....je to liek na kožné prejavy alergie ak to dieťa dostáva zo zdravotných dôvodov a toto je nežiaduci účinok je to normálne, ak to dostáva len preto aby spal a mala kľud normlane to nieje

@kik3677 chlapec nemá žiadne ťažkosti.. okrem tých ktoré tvrdí ona ze je nekludný a nervózny. Zevraj mu má dávať štvrtku dali mu polovicu . A ked aj tak pochybujem ze musí brať denne .

zabka79
11. máj 2025

Ja ked som dostala dithiaden pri alergickej reakcii /spuchnuta cela tvar/som spala do druheho dna a dalsi den som bola mimo. Ak toto niekto dava 2 rocnemu dietatu aby nebol nervozny tak je to dost krute. Maly to dostal od pediatra na co? Moj syn pre febrilne krce ale nastastie nikdy nebolo treba bola to iba poistka. Snad tvojej kamaratke dojde balenie a pediater uz dalsie neda. Toto mi pride ako hrube zneuzivanie lieku pre vlastne pohodlie. Chudacik chlapec. Myslim ze tu je na mieste sa starat do starostlivosti inych, netreba sa na to vykaslat.

autor
11. máj 2025
@zabka79

Ja ked som dostala dithiaden pri alergickej reakcii /spuchnuta cela tvar/som spala do druheho dna a dalsi den som bola mimo. Ak toto niekto dava 2 rocnemu dietatu aby nebol nervozny tak je to dost krute. Maly to dostal od pediatra na co? Moj syn pre febrilne krce ale nastastie nikdy nebolo treba bola to iba poistka. Snad tvojej kamaratke dojde balenie a pediater uz dalsie neda. Toto mi pride ako hrube zneuzivanie lieku pre vlastne pohodlie. Chudacik chlapec. Myslim ze tu je na mieste sa starat do starostlivosti inych, netreba sa na to vykaslat.

@zabka79 netuším co všetko narozprávali pediatrovi..mne povedala to co som vyššie písala...snažila som sa jej dohovoriť aj keď možno ozaj uz tvrdo a tvrdí že celé balenie vyhodila ..tak ktovie možno mi to len napísala a už viac to predo mnou nespomenie

angeli121212
11. máj 2025

Neviem mne sa toto teda vôbec nepáči... Dávať dieťaťu liek lebo je nervózne... Mám dvojročného veľmi živého syna viem, že je to náročné ale toto je cez čiaru.. tu sa podľa mňa tiež treba zastarať... Nie je to sranda

angeli121212
11. máj 2025

Skôr si myslim, že to už pred tebou nespomenie ... Mňa až striaslo pri tej predstave

zabka79
11. máj 2025

Snad neklame a vyhodila to, sleduj chlapca ked ste spolu casto spytaj sa preventivne ako spi a tak.....pripadne by som oslovila otca dietata ak ho poznas ci on nepovie pravdu. Niektori ludia si nezasluzia deti 🥺

autor
11. máj 2025
@zabka79

Snad neklame a vyhodila to, sleduj chlapca ked ste spolu casto spytaj sa preventivne ako spi a tak.....pripadne by som oslovila otca dietata ak ho poznas ci on nepovie pravdu. Niektori ludia si nezasluzia deti 🥺

@zabka79 práveže ona hovorí ze otec mu dal polovicu čiže vyššiu dávku..takže jemu by som už vôbec neverila

autor
11. máj 2025
@angeli121212

Neviem mne sa toto teda vôbec nepáči... Dávať dieťaťu liek lebo je nervózne... Mám dvojročného veľmi živého syna viem, že je to náročné ale toto je cez čiaru.. tu sa podľa mňa tiež treba zastarať... Nie je to sranda

@angeli121212 ja mam tiež 5 ročne dieťa.. vychovavam ju sama skoro od začiatku. a presne si pamätám, že v tom veku ako je teraz chlapec bola rovnaká dokonca ešte aj horšie..niekedy som si aj poplakala, že to už nezvládnem ( pritom za to ona ani nemohla skôr moja vyčerpanosť samota a beznadej) ale nikdy by ma nenapadlo jej dávať lieky. Podľa mňa si tým musí prejsť každý vyrastie z toho. Ona ma dokonca už 8 ročne dieťa tak by to mohla vedieť ale ak si dobre spomínam aj tú napchavala nonstop liekmi stále jej niečo bolo.

sara07
11. máj 2025

snád ani nie je pravda, mám doma adhd, ako prešli sme si svoje ale v živote som mu nedavala diathen alebo nejaký utlmovak
nechavali sme ho vylietat, niekedy sme boli odrovnaní večer ale nikdy sme to neriešili liekmi
však z nich vychova závislakov, to su lieky ktoré ovplyvnuju vela veci, ja sa divim že vôbec existuje pediater čo to prepdpiše
asi by som si zistila meno pediatra a zavolala mu , že dietatu dávaju už polku , a pediater nech si urobí čo uzná za vhodne ,jasné že tebe budu už klamat

evia13
11. máj 2025

Počula som už aj také, že od dithiadenu sa hlúpne. Neviem, čo je na tom pravdu, ale tak či onak, každé lieky majú aj vedľajšie účinky. Určite to nie je správne pchať deti liekmi, samozrejme ak na to nemajú vážne zdravotné dôvody.

jamimo
11. máj 2025
@sara07

snád ani nie je pravda, mám doma adhd, ako prešli sme si svoje ale v živote som mu nedavala diathen alebo nejaký utlmovak
nechavali sme ho vylietat, niekedy sme boli odrovnaní večer ale nikdy sme to neriešili liekmi
však z nich vychova závislakov, to su lieky ktoré ovplyvnuju vela veci, ja sa divim že vôbec existuje pediater čo to prepdpiše
asi by som si zistila meno pediatra a zavolala mu , že dietatu dávaju už polku , a pediater nech si urobí čo uzná za vhodne ,jasné že tebe budu už klamat

@sara07 kľudne to môže byť pravda... Aj ja som bola svedkom rozhovoru žien ako si radili koľko kvapiek Fenistilu dať dieťaťu aby dlhšie spalo 🤦 (ale nie že by malo dieťa problém s alergiou alebo spánkom-ale aby mali oni pokoj) Ešte boli celé unesené, aké to je super! Som si vtedy myslela, že snívam. 🙄

deti95060810
11. máj 2025

predpisujú to aj pedopsychiatri... aj malým deťom do 6 r. na ukľudnenie, spánok...
liek sa nedá kúpiť, je len na predpis. lekárka asi uznala za vhodné že dieťa liek potrebuje.

hanaxxx
11. máj 2025

Podla mna to nie je normalne a to ze mu dali dvojnasobnu davku- keby to spravil moj muz, bez mojho vedomia, ja by som normalne zavolala na pohotovost, lebo by som sa bala, ci sa vobec zobudi. Snazila by som sa zistit co najviac informacii- ktory doktor jej tie lieky predpisal, preco, ako casto mu to dava, co znamena ta nerovozita. Samozrejme nejak diplomaticky postupne, nie ako vysluch.

hanaxxx
11. máj 2025

Mne pediatricka odmietla predpisat aj fenistil na slabsie alergicke prejavy, asi ma skusenost, ze mamicky to zneuzivaju.

sara07
11. máj 2025
@deti95060810

predpisujú to aj pedopsychiatri... aj malým deťom do 6 r. na ukľudnenie, spánok...
liek sa nedá kúpiť, je len na predpis. lekárka asi uznala za vhodné že dieťa liek potrebuje.

@deti95060810 ano ak je tam pas alebo adhd , ale nie že dieta je živšie ??? možno keby sa vybehalo , lahne ani nevieš ako
ale ano na sk su mudr čo nemaju problém naštopat dieta liekmi , kludne aj rodiča , oblbovak na všetko načo riešit reálne niečo , však bodiky idu , napíše si také body že len človek pozera ... aku terapiu a rozhovor sme mali a celé je to o otázke dáme teda niečo ???

majlo1234
11. máj 2025

Ja by som uz lexauriny davala detom, keby to malo mat indikaciu, ze decko je nekludne. Absolutne sialena predstava pre mna

1mina
11. máj 2025

Ja mám aj dieťa s Pas, užila som riadne veľa záchvatov a plaču a nervozity tak do 3 rokov, ale vždy sa mi protivolili tieto metódy ukludnovat deti fenistilomna ditiatedom a podobne. Ale už vtedy pár rokov dozadu som sa divila koľko iných mám mi radili fenistil že oni tak dávajú. Ja mám staršiu dcéru alergicku, s astmou a to som nešťastná keď jej musím niektoré obdobia dávať pravidelne lieky na alergiu alebo aj astmu

autor
11. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 netvrdím ze sú tie lieky predpísané neprávom. Tvrdím ze dieťaťu podali vyššiu dávku po ktorom následne dieťa spalo 16hod vkuse resp. Ktovie ci aj nie dlhšie . A to mi veru normálne nepríde.

zuzanockamt
11. máj 2025

Chúďa dieťa.

zuzanockamt
11. máj 2025
@1mina

Ja mám aj dieťa s Pas, užila som riadne veľa záchvatov a plaču a nervozity tak do 3 rokov, ale vždy sa mi protivolili tieto metódy ukludnovat deti fenistilomna ditiatedom a podobne. Ale už vtedy pár rokov dozadu som sa divila koľko iných mám mi radili fenistil že oni tak dávajú. Ja mám staršiu dcéru alergicku, s astmou a to som nešťastná keď jej musím niektoré obdobia dávať pravidelne lieky na alergiu alebo aj astmu

@1mina Presne. A nestretla som sa s tým, aby sa toto paušálne predpisovalo deťom s PAS a ADHD. Ale tu určití ľudia neustále obhajujú oblbováky aj pre dospelých. Stačí pozrieť diskusie a hneď pri nejakom probléme - daj si si neurol, lexaurin. A stále tie isté nicky to obhajujú. Na SR je veľké zneužívanie týchto liekov. A takíto dospelí nemajú problém to dať aj dieťaťu. Ešte naliehajú na dr., aby predpísal.

rejka7
11. máj 2025

Nám doktor pediater stále pri chorobe predpíše dithiaden. Aj keď volám, že je dieťa choré, tak popíšem príznaky, doktor povie OK, zatiaľ nemusíte chodiť, napíšem vám elektronický dithiaden. Používa sa aj pri chorobe, nádche, soploch, kašloch. Vždy 1/2 na noc. Teda je aj na liečbu sopľov, na ukludnenie sliznice, keď je kašeľ a sopel. My máme ťažké ADHD a dieťa koľko krát ani nespí dobre, o 4, pol 5 je hore a to ho čaká ešte škola. Tak mne psychiater povedal, že kľudne, ak má také nespanie a je vyčerpaný, kľudne moz dať polku na spanie, aby sa dobre vyspal, vtedy aj do pol 7 pospí a aspoň v škole sa správa normálne, žiadne kriky, bitky a tak.

ninan2
11. máj 2025
@rejka7

Nám doktor pediater stále pri chorobe predpíše dithiaden. Aj keď volám, že je dieťa choré, tak popíšem príznaky, doktor povie OK, zatiaľ nemusíte chodiť, napíšem vám elektronický dithiaden. Používa sa aj pri chorobe, nádche, soploch, kašloch. Vždy 1/2 na noc. Teda je aj na liečbu sopľov, na ukludnenie sliznice, keď je kašeľ a sopel. My máme ťažké ADHD a dieťa koľko krát ani nespí dobre, o 4, pol 5 je hore a to ho čaká ešte škola. Tak mne psychiater povedal, že kľudne, ak má také nespanie a je vyčerpaný, kľudne moz dať polku na spanie, aby sa dobre vyspal, vtedy aj do pol 7 pospí a aspoň v škole sa správa normálne, žiadne kriky, bitky a tak.

@rejka7 Dithiaden pri nádche a soploch? To sa mi snáď sníva... Ešteže my máme normálnu pediatričku. Môj manzel to brával v mladosti pri epilepsii, to je trochu vážnejšia diagnóza ako viróza... Má to veľa nežiaducich účinkov mimochodom.

rejka7
11. máj 2025
@ninan2

@rejka7 Dithiaden pri nádche a soploch? To sa mi snáď sníva... Ešteže my máme normálnu pediatričku. Môj manzel to brával v mladosti pri epilepsii, to je trochu vážnejšia diagnóza ako viróza... Má to veľa nežiaducich účinkov mimochodom.

@ninan2 áno, bežne nám to dáva, stále sa pýta, či ešte máme, aj mne to dal môj obvodak, vo februári som mala hnusnú chrípku B, tak mi sám od seba dal, " aby som sa kúsok vyspala". A aké to má nežiaduce účinky? Je z toho človek silno ospalý, ale nič viac. To by ma zaujímalo. Nám to veľmi pomáha, keď sú deti choré, každú chvíľu sú hore, nemôžu dýchať, sople tečú zapchaty nos a pod. tak vďaka tomu ditiadenu lepšie spia a aj sa vyspia. Aj v škole viem že matky dávajú, lebo teda tá pediatrička obvodná je pre celu škôlku a školu. 🤷

rejka7
11. máj 2025
@ninan2

@ninan2 ditiaden je vlastne liek proti alergii, tlmí alergické reakcie. Pri nádche a soploch sú sliznice podráždené, zapálené tak ten ditiaden vlastne lieči tým, že ukľudní sliznice, aby neboli podráždené a neprodukovali toľko hlienu. Kedysi sa bežne dávali pri nádche, kasloch a zápaloch dýchacích ciest aj proti alergické lieky, aby sa urýchlilo hojenie a tlmili príznaky. Tak neviem, prečo sa ti to sníva? 😉

betulinka1
11. máj 2025

To bude mat pediatričku rocnik 1930 ako moja babka. Lebo ona vzdy dithiaden na vsetko 🤣🤣🤣 urcite su lepsie a prirodne lieky na ukludnenie, ak nie je nejaka diagnoza. Treba ucit dieta sa ukludnit, su rozne metody. A ak je psychiatricka diagnóza, tak nech ide za pedopsychiatrom a nie davat takeho lieky.

lenkakravcova
11. máj 2025

Na dedine žila jedna pani, ktorá dávala svojmu 2r synovi víno do mlieka, aby spal. Keď sa na to prišlo (vďaka Bohu, že sa na to prišlo, lebo ktovie čo by a ním inak bolo dnes), vzali ho do detského domova. Určite to posleduj. Ak by sa ti zdalo, že s tým pokračuje, môže to byť aj podnet pre sociálku.

rejka7
11. máj 2025
@betulinka1

To bude mat pediatričku rocnik 1930 ako moja babka. Lebo ona vzdy dithiaden na vsetko 🤣🤣🤣 urcite su lepsie a prirodne lieky na ukludnenie, ak nie je nejaka diagnoza. Treba ucit dieta sa ukludnit, su rozne metody. A ak je psychiatricka diagnóza, tak nech ide za pedopsychiatrom a nie davat takeho lieky.

@betulinka1 😭mne práve pedopsychiater doporučil ten ditiaden🥹. Teda radšej nebudem uvádzať meno, ale je to jeden z 3 v KE, čo sa špecializujú na PAS.

betulinka1
11. máj 2025
@rejka7

@betulinka1 😭mne práve pedopsychiater doporučil ten ditiaden🥹. Teda radšej nebudem uvádzať meno, ale je to jeden z 3 v KE, čo sa špecializujú na PAS.

@rejka7 ale ty mas diagnozu svojho dietata. Preto som pisala, ze s diagnózou a pedopsychiatrom. Liekom sa neda pri diagnózach vzdy vyhnúť. Aj ked si myslim, ze medicína je uz dalej a moze dat ine alternatívy. Ale ja nie som lekar. Iba moj nazor.

dagas
11. máj 2025

Kokos keď si predstavím ako mňa ditiaden alebo hocijaký liek ja alergiu vždy odpáli na celý deň ...nechapem ako toto niekto spraví dieťaťu...inak ALE u mojich detí keď užívali kvôli niečomu ditiaden alebo dcéra kynedril lebo jej býva zle v aute tak to má na nich skôr opačný účinok. Bláznia sa ešte viac...

Strana
z2