Je tohle spálový opar?

elikkek
29. jún 2015

Dobrý den . Chci poprosit o radu . Moje 13 roční dcera dnes objevila kolem pasu pupínky které mírně napuchávají ale nijak ji nesvědí .. Neví o ničem co by ji třeba kouslo . Je jich zatím přesně 11 a nevím co by s tím mohlo být ... Za pár dní odjíždíme na dovolenou tak to nechci podcenit . Nic ji nebolí , nemá teplotu . Vypadají přesně tak jako kdyby se spálila o kopřivu .. Děkuji za radu ;)

cyclo_danka
29. jún 2015

Myslím, že u spály (po slovensky šarlach) by dcérka mala aj iné príznaky. Typický je "malinový jazyk", to človek neprehliadne, je taký krikľavoružový. Taktiež výrazne červené líca. A tiež by pravdepodobne mala horúčku. Navyše tá vyrážka sa neprejaví hneď, ale až po 1-2 dňoch choroby. Ak idete na dovolenku, určite navštívte čím skôr lekára, aby urobil výter z hrdla na prítomnosť streptokoka.

seahorse27
29. jún 2015

Nemôže to byt skor pásový opar (herpes zoster)? Ale ten vraj dosť boli. Mohlo ju aj nieco poštípať. Kedže máte pred dovolenkou, skočila by som sa poradiť s lekárom.

jadelka
29. jún 2015

kludne to moze byt len alergia na gumu .

loginexistuje
29. jún 2015

to nevyzera ako pasovy opar .. herpes zoster... moja to aktualne ma , je to taky pas drobunkych vyrazticiek ale v celku ... od prs po lopatku ... dostala herpesin tabletky, maste, davam vitaminy ... predtym nez sa jej to vyhodilo ju bolel chrbat a hrozne hlava... / ta dost intenzivne/

katy1979
29. jún 2015

nam takto herpes zacina. mame ale simplex a na rukach. pravidelne kazde leto. skus herpesin a vitamin B a C. a uvidis. moze to byt aj cokolvek ine, ale tieto vyrazky su u nas zarukou herpesu. Slnko ho este zhorsuje. Vydrz par dni ono sa to vykrystalizuje co to je.