Je v poriadku, keď je 7-ročné dieťa v nemocnici bez rodiča?
Dobrý deň.
Do akého veku ste boli, alebo by ste šli, s dieťaťom do nemocnice?
Nejde o nič vážne, len pozorovanie do zajtra. Syn má 7 rokov. Ale nikdy nebol bez nás. Je pomerne samostatný, spoločenský, ale aj dosť naviazaný na nás, plus je adoptovany, čiže rôzne traumy za sebou. V nemocnici oznámili, že pôjde sám, že bude s iným dieťaťom na izbe. V tej chvíli sa na to tešil, tak manžel to nechal tak a odišiel. Nevedel, že sa dá za to zabojovať, aby tam jeden z nás bol s ním, že dokonca už aj zákon to zaručuje. Takže teraz zvažujeme že čo. Telefón nedvihaju.
Otázka navyše - preháňame a je v pohode ho tam nechať? Alebo je naozaj dobré riešiť to?
Hospitalizovaný nebol nikdy, okrem obdobia po narodení.
@anonym_autor nenechala by som ho samého. To, že vám oznámili, je super, ale vy im tiež môžete oznámiť, že s ním bude zákonný zástupca.
No ja by som šla kľudne aj s 11 ročným. Keď syn dostal rotavirus a musel byt týždeň v nemocnici, tiež mi povedali, že nemôžem byt s nim ( mal len 3 roky). Tak som im povedala, že neexistuje. Aj keby som mala byť na zemi. Tak potom ma tam nechali. Aspoň som im šetrila robotu. Behala som s nim na WC, merala teplotu, umývala.... Určite choď s ním.
Ja som bola s 12 ročným. Ale, išiel na operáciu a pooperačny servis som nechcela nechať na sestrickach. A tak bolo. Nikto naňho nemal čas. Však tam choďte osobe. Ak ide iba o pozorovanie, môžete tam byť s ním na izbe do vecera. Mne bolo tak umožnené, keď mal 7, zápal pľúc. Od rána od 8 som bola až kým nezaspal. Každy jeden deň. Inak, do budúcna, 7 ročný je dosť malý na to, aby sa takto rozhodoval sám. Cíti tlak, musím byť sám, som veľký, dr povedal, aj iné deti sú tu samé ..rodiča musia do práce....to sú boje dietata.
@anonym_autor
bez debaty by som isla! Nenechala by som ho sameho. Tak na bkbe vysetrenie k obvodnej musi 18 rocne s rodicom a 7 rocne necham same v nemocnici? Ludia, kde ste rozum nechali?
Na 1 noc? Keď nemá bolesti a ide len o pozorovanie, nechala by som ho bezproblémov.
No ja by som šla kľudne aj s 11 ročným. Keď syn dostal rotavirus a musel byt týždeň v nemocnici, tiež mi povedali, že nemôžem byt s nim ( mal len 3 roky). Tak som im povedala, že neexistuje. Aj keby som mala byť na zemi. Tak potom ma tam nechali. Aspoň som im šetrila robotu. Behala som s nim na WC, merala teplotu, umývala.... Určite choď s ním.
@martinka13
to su este niekde pozostatky z hitlerovskych časov... Taku hubovi este nevideli, ze 3 rocne s rotavirusom same nechat bez rodica 🤯. Kreteni najhrubsieho zrna.
@anonym_autor ak máš pocit, že chceš byť s ním tak chod k nemu. Nemôžu ti to zakázať 🙂 minuly rok takto došla mamka s dcérke asi po 3 hodinách od hospitalizácie a sestricka bola milá, že poďte kľudne, ja by som urobila to iste ako mamka🙂
Len pozorovanie a len cca 24hodin, tiez by som nechala. Moj siel ako 6rocny ( takmer 7) na hadicu takze den predtym ho prijali, do 14:30 som tam bola s muzom,potom nas vyhnal ze on sa chce hrat vo velkom detskom kutiku co tam je . Dalsi den ked uz bolo vysetrenie som mohla prist na 6:00 k nemu a rovno ho brali. Bol na izbe s pubertiakom. Ja som ako 7rocna bola 4dni v nemocnici po operacii tiez bez rodicov a tiez som bola s pubertiakom na izbe, pamatam sa akoby to bolo vcera.
@anonym_autor záleží od povahy dieťaťa, syn bol sám ako 9 ročný skoro týždeň, ale dcéra by to určite nedala.
@anonym_autor moj brat bol ako 6rocny sam skoro 3 tyzdne ma infekcom so zltackou a len nam kyval spoza zamrezovaneho okna kazdy den.
@anonym_autor bola som so 14 rocnou. Nikdy by som nenechala vystrasene, ubolene dieta v nemocnici same. A po operacii bola moja pomoc viac ako potrebna.
Nenechala by som ho sameho, ved dnes je uz mozne sprevadzanie, tak preco…a obzvlast cez vikend ked nemas ine starosti 🤷♀️
Ja som za komancov bola sama asi mesiac ako 4-5? rocna, musim zistit, kolko presne som mala. Mam z toho nejake spomienky, hmliste. Traumu som nemala, asi, kedze som aj dalej bola stastne spokojne dieta, ale celkovo to bol zlocin na tak malych krpcoch😠. Lenze vtedy sa s nikym lekari neparali a rodicia priposrato zrazili opatky a bolo😕. Chvalabohu, ze je to uz inak
@anonym_autor bola som so 14 rocnou. Nikdy by som nenechala vystrasene, ubolene dieta v nemocnici same. A po operacii bola moja pomoc viac ako potrebna.
@simsalabim nikde nepíše, že dieťa má bolesti alebo ide na operáciu. Píše o pozorovaní.
Tiez som bola tyzden ako sestrocna sama na platickej chirurgii, ale to bolo davno. Vidim, ze je ina doba.
Prečo nikoho nenapadlo, že sa toho dieťaťa môže opýtať, či chce, aby s ním niekto ostal v nemocnici? Má 7 rokov, snáď vie odpovedať. Je len na pozorovaní, nič ho neboli a ak je s tým ok, že je na izbe s druhým dieťaťom, nerobila som z toho vedu. Ale ako čítam, tak väcsina by na lekárov najradšej nahnala rovno kukláčov 🤦
Bola som sama v nemocnici ako 9r. cez deň to bolo v pohode, večer mi chýbala mama… na tvojom mieste, keď máte možnosť ani ste nemali uvažovať, že nik s ním nepôjde.
S detmi som bola v nemocnici vzdy, aj ked na to este nebol zakon, alebo aj mozno bol ale nevedela som o tom, proste som oznamila ze tam budem aj ked sediet na parapete a nebol problem
Bola som sama v nemocnici ako 9r. cez deň to bolo v pohode, večer mi chýbala mama… na tvojom mieste, keď máte možnosť ani ste nemali uvažovať, že nik s ním nepôjde.
@anonym_a29ed5 Ja som tiež bola sama keď som mala rok (mesiac v nemocnici), tri roky a 5r. A potom dvakrát na liečení v trvaní jeden mesiac v Tatrách.
Aj na infekcne som sla s dietatom- v zahranici ich ani nenapadlo, ze by dieta slo bez rodica. Na sk som ich rovno zmietla zo stola, ze dieta bude hospitalizovane iba s mojou osobou. A bola som aj som aj so 14rocnym dietatom na op- isli sme az do op-saly a rovno z op-saly sme boli uz pri dietati, ked este bolo pod narkozou a nezobudene. Do 18tich je to moje dieta, ak chcem, tak pri nom budem- nie nadarmo som zakonny zastupca...
@anonym_autor Nie, nenechala by som v nemocnici dieťa samotné. Máme bohaté skúsenosti. Nie a ešte raz nie.
Zbal si tasku a chod. Nenechala by som ho sameho. Mas pravo sprevadzat dieta. Aj ked personal to automaticky neponuka,mozes tam byt.
@anonym_autor myslím že preháňaš....má 7 rokov, zo školy už chodia aj sami do školy v prírode či na prespávačky kde sú bez rodiča....je nedeľa poobede ho choďte pozrieť ale v pohode ten jeden deň vydrží a ešte keď tam je s iným dieťaťom....
Tiež si myslím, že netreba preháňať a stačí sa spýtať dieťaťa ako to chce a podľa toho sa zariadiť. Ide o pozorovanie, nie o bolesti, operáciu a pod. Každá tu píše akoby autorke dieťa trhali z rúk. Spamatajte sa
Urcite by som nenechala 7r v nemocnici same. Nenechala by som ani 19r ani 16r same v nemocnici. Isla by som s nimi a bola by som pri nich
Medavno 14 rocny operavia, ponukli mi, ze mozem zostat, ubytovana na inom oddeleni, alebo na stolicke. Na noc som isl domov s kazde rano som prisla, v den operacie som prisla, ked uz bol na operacnej sale, ale brali ma potom so sebou sestricky, ked sme po neho isli na operacne saly do prebudzacej izby, kde bol este dve hodiny po operacii sledovany. Dovtedy som s nim bola zakazdym hospitalizovana a ma za sebou asi 4 hospitalizacie predtym.
@anonym_autor nikdy by som nenechala svoje 7rocne dieta same.vzdy sa to dalo zariadit-bud ja,muz alebo stary rodic nemoze?
@anonym_autor moj brat bol ako 6rocny sam skoro 3 tyzdne ma infekcom so zltackou a len nam kyval spoza zamrezovaneho okna kazdy den.
@slavomira236 bola som sama ako 5,5r. ja nemám zle spomienky. Naši vravia,že som sa vrátila veľmi zmenená.
Sama si najlepšie poznáš dieta. Ja by som moje nenechala- viem ze by to nedali. Resp viem ake nepríjemne bolo mne byt v nemocnici hospitalizovaná. Takze JA by som tam bola so zubnou kefkou a pyzamom hneď na návštevnych hodinách, skontrolovala situáciu. Hlavne teda keď nedvihaju sestričky telefon a dieťa ešte nemá mobil a ako mi zavolat. Ale to som ja, vy máte možno odvážne nebojácne dieta pre ktoré to bude dobrodružstvo…

Nikdy by som nenechala 7 rocne same v nemocnici, nechapem ako ste to doteraz nevedeli, jasne ze mozes byt s dietatom, ved je tvoje...ake vyvolavanie na telefon, uz by som tam bola so zubnou kefkou v ruke.