Kašeľ počas spánku

adrigott
28. feb 2015

Dobry den,
Chcela by som sa spytat, ci ma niekto skusenost s kaslom dietata len pocas spanku. mam 2,5 rocnu dceru a posledne dni zacala strasne v noci kaslat. mam pocit, ze ju pri tom az napina. Ale cez den jej vobec nic nie je. nema nadchu ani kasel. Skusala som aj zvlhcovac vzduchu, ale to nemohlo.
Dakujem

lady511
28. feb 2015

@adrigott ahoj,,ja s tým bojujem asi od novembra ☹ nevieme sa toho zbavit,,boli sme aj na roznych vyšetreniach ,,ale nič nezistili..moja dcerka ma 3 roky,, a presne ako píšeš kašel taký ako na vracanie,,že nič ič a zrazu sa rozkašle a kašle a kašle aj 5-10min ☹

alexanotbad
28. feb 2015

@lady511 a boli ste aj na alergologii?

lady511
28. feb 2015

@alexanotbad ano boli a príčina nezistená,,nieje to ani z roztočov,,ani prach,,ani rozne baktérie,,teraz je klud,,mali sme zapal priedušiek ,, dostali sme antibiotiká,,a klop klop ..zatial klud ale večne niake soplíky,,ale zase sme prvý rok v školke a toto je klasika 😒

alexanotbad
28. feb 2015

@lady511 pytam sa preto, ze aj moj takto pokasliava uz od decembra. a nema ani sople, ani nic. len v noci kasle. u obvodnej nam nic nezistili, ale na alergo som sa s nim este nedostala.

lulabelka
28. feb 2015

Nasa obcas mava taketo nocne kasle, nie sice az do napinania, ale vtedy pomaha riadne vyvetrat a dat Stodal. Potom uz spinka bez kasla. Na noc jej uplne vypiname radiator, inak kasle.

lady511
28. feb 2015

@alexanotbad no my sme nepochodili nikde teda,,,nezistili sme zatial príčinu 😒

lady511
28. feb 2015

@lulabelka to sme všetko vyskušali,,ja takisto nemusím v spálni ked mam zapnutý,,takže aj ja si vypínam,,a dost vetrám..pre lepší vzduch v dome,,

lulabelka
28. feb 2015

@lady511 skoda, nam to zabera, ale zas nekasle casto, cize u nas je to len take sporadicke.

luci21
28. feb 2015

U nás to bolo podobné, moja kašlala tak skoro 3 mesiace ale iba občas, niekedy sa to zlepšovali inokedy zhoršovalo, boli sme na alergo, na pneumo, RTG, všetko negatívne. Jedno krásne ráno sme sa zobudili a kašel po 3 a pol mesiaci sa sám stratil 😕

lady511
28. feb 2015

@lulabelka tak nam to prišlo školkou,,ked nechodila do školky nikdy sme nič také nemali,,ale teraz vraj su niake také vírusy ,,že dost dlho trvajuci kašel aj u dospelích,, 😒

emiliar
28. feb 2015

moj syn maval taky kasel do 4 rokoch tiez nic nezistili az , kym som nezmenila alergoimunologicku a ta mu zisitila astmu a histaminovu intoleranciu. ma nasadenu liecbu na histamin a kasel zmizol. v izbe sa ma vypnuty radiator a vetrame. ten kasel mal z toho histaminu , lebo ten sposobuje dychavicnost , stiahnutie priedusiek. skuste nech vysetria histamin z krvy.

ejha
28. feb 2015

Kašeľ počas noci - túto zimu časté. U nás tiež - len v noci kašľala, niekedy ju až napínalo na vracanie, cez deň OK.
Lekárka povedala, že túto zimu je toho veľa a najčastejšie to spôsobujú chlamýdie alebo mykoplazmy. Odobrala dcére krv na spomínané mikroorganizmy, výsledok negatívny. Ak by bol pozítívny, užívala by antibiotiká. Známemu tiež tak dcéra kašľala, tej zobrali krv, nič nezistili. Až z výteru z hrdla zistili moraxelu, tak dostala antibiotiká.

bbbarunka
28. feb 2015

@adrigott ahoj. moj mladsi syn sa tym trapil dva mesiace. mal pneumokoka. lekarka mi tvrdila, ze je to zo soplov, lebo dychanie ma ciste. presli sme k sucasnej pediatricke, ta mu urobila stery, a tak sa prislo na pravu pricinu. drobcek tiez kaslal viac v noci ako cez den, tiez ho pri tom napinalo. trosku mu pomohlo zvlhcovanie vzduchu a zdvihnuta jedna strana postielky.

johi2
28. feb 2015

Môj syn takto kašľal len v noci, postupne sa to zhoršovalo, až po dve noci zvracal hlieny. Dostal antibiotikum Klacid - doktorka ani nerobila špeciálne vyšetrenia, povedala, že tento cez deň bezpríznakový stav a v noci kašle je typický pre chlamýdie a mykoplazmy. Atb bral 2 týždne, dobral ich pred týždňom a je ok.

liebling98
28. feb 2015

@johi2 presne taká istá skúsenosť. Cez deň možno 2-3 krát zakašľal, ale v noci ho od kašľa úplne napínalo. Tiež sme dostali Klacid na 14 dní. Dr povedala tiež, že predpokladá mykoplazmy, že teraz je toho plno.

lijenka
28. feb 2015

Moja dcerka tiež len v noci kašlala až ju napínalo, ani len nádchu nemala žiadne teploty jednoducho nič a lekárka nám zistila zápal pluc.vraj bol atypický a spôsobili ho mykoplazmy a bolo to vidieť len na rentgene.dostali sme antibiotiká klacid, 3týždne sme sa liečili a už sme v pohode

jana_eyre
28. feb 2015

@adrigott
@lady511
my sme s tymto boli na krcnom - maly ma zvacsenu nosnu mandlu - on ale plus aj chrape.. cely den nekasle, iba v spanku kasle hnusnym plechovym kaslom.. zhorsi sa to pri chorobe, ale ma to vlastne uz dlho..

na orl nam dala zlty trifed - ten mame brat ked je chory, inak ak je zdravy ma brat lymphomiosot a aerius kazdy vecer.. odkedy to berie, tak je to lepsie, ale nie uplne.. teraz cakame, ci sa mu nosna mandla bude zvacsovat, alebo sa to strati vekom - totiz vraj sa to straca, ked narastie hlavicka, tak mandla ostane rovnaka a tym padom sa to zlepsi.. tak isto to mal aj moj synovec, teraz ma 9 a uz mu nic nie je..

mame ist ale aj na arelgologiu, ale nie len pre toto, ale aj preto, lebo ma ine priznaky alergii - to pojdeme ale az v priebehu tohto roka..