Keď sa 2-týždňové bábo jeduje, tak sa vytáča ako luk
Ahojte myskite ze je to v poriadku? Alebo to mam riesit? Pri prvom si nepamätam.. inak dnes sa mi sam od seba pretocil na brusko..
Treba riesit preco sa jeduje. Moze mat aj hypertonus (jednym z prejavov je opistototnus-vytacanie do luku), treba ho posudit komplexne…
@lorin29 no ano sj to moze byt .. robi to aj po kojeni .. a potom rychlo zarabam UM.. a potom sa jeduje ked grgame ..
@anavixy a da sa to zistit aj taktobu maleho babetka? Jedoval sa vcera na vecer nevedelbsi odgrgnut.. pripisujem to ktomu ze ho brusko bolelo
Mozu ho trapit grgy v brusku, ale moja dcerka to robila, napr. pri prebalovani, potom z toho vyrastla, cca. v 4. mesiaci. Ale jedovanie jej zostalo 😄
moja dcera to robila po kojeni, lebo mala reflux. pri refluxe sa babatka zlostia aplacu po nakrmeni. tlaci cih brusko a strava ide hore.
Ano da a aj sa posuduzuje na poradni, ale su to take pomerne nespecificke prejavy, tazko povedat ci place lebo ma koliku alebo ma hypertonus a preto ma koliku a preto place, no verim ze pediater to posudi spravne 🙂 ale ak je to prehybanie vyslovene len pri placi a dieta nie je vynimocne drazdive, tak to je normalne, pri bolesti sa babatka napinaju a vystieraju.
Tu je celkom fajn clanok
https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/neu...
@anavixy ano ked place vtedy sa prebyha do luku .. vyzera ze ho boli brusku a v druhom pripade ked je jladny tak vtedy zacne rev a prehyba sa .. inak normalne ked je spokojny tak sa neprehyna vobec...
@strapec pri malej si toto nepametam ale tento moj maly to je strasne 😃 sa normalne bojim co mu je
Viem, že aj naša staršia to robila, keď sa puči hlavu zakloni, ale kolienka ťahá k brušku a prevaľuje sa na bok, staršia sa tak prekotila aj na brucho, hypotonus ke podľa mňa niečo iné - u trochu starších deti, keď sa prepínajú ako luk, ale takže keď ležia sú na pätách a zvyšok tela vo vzduchu až po hlavu a tak sa zlostia, videla som to u syna mojej kamošky, také mini bábätka podľa mňa to je ozaj trávenie, plus sú cele ešte také v krčí a neuvoľnené

Normalne