Kedy dať dieťaťu prvý kus čokolády?
Caute zienky, kedy ste dali svojim detickam prvu cokoladu? Nas uz ma dva roky a este nemal, este sa mi dari ubranit ho pred touto "zlobou" 😊 aj ked svokra mu uz chcela dat davno ze "aspon oliznut" co som prisne zakazala a ked mu stale davam len piskotky ako sladkost tak sa najdu ludia co na mna divne pozeraju.... Aku mate skusenost?
@charlie1980 sa evidentne nudi a nema co robit 😀 reaguje tak, ako som cakala, ze reaguje 😀
Inac ked vam dieta pôjde v troch rokoch do skolky tak nájdete skoro každý tyzden v skrinke lizatko , cukríky, brumiky a podobne zdravé maskrty🙂 sak stále ma niekto narodeniny a meniny hehehehe
@moni244 tak tu nesed a necakaj..... 😁 kludne daco porob
@charlie1980 jasne ze to nie je velky problem, nie je to ziadny problem. Bolo by dobre sa normalne porozpravat aj o takychto "hlupostiach", ale na MK sa to zrejme neda.... Skoda 😢. Ja uz mam aj pozehlene 😉 a drobec tiez spinka, tak pohodicka 👍
@katulienkax tomu sa uz potom nevyhneme 😓
@moni244 Naaaaa hybaj a najdi si robotu 😂 Dobra zena si ju vzdy najde😂 Vies ako, dobra zena ma smrdiet od roboty a strachom, ked pride muz domov 😂
@charlie1980 alebo od potu po cviceni 😀
@mirkava vies co mi mozes 😉
@mirkava Ty si ako moja prostredná dcéra : Keď nie je po tvojom, tak idú všetci proti tebe. Chcela si názor, tak si ho dostala a už sa nepaprč.
@maslenka47, suhlasim, naozaj je to asi dane chutami dietata, ale aj chute sa menia, cize kto sladke nema rad, raz moze za nimi naopak saliet, a naopak
autorka je riadne v pixli keď je vyvedie z miery to, že niekto nerobí veci ako ona na internete
@mirkava ak veris tomu ze piskotky su zdravsie, tak o zdravej strave nevies ani makke f. Je uplne fuk, ci sa podla vyrobcu mozu podavat od 4-ho mesiaca ci nie, stale je to len biela muka, cukor a vajicka nic ine. Vyrobcu nezaujima zdravie tvojho dietata, jeho zaujima iba zisk a prave takymto dovercivym mamickam ako ty s lahkostou preda svoje piskotky...ak dieta napchavas piskotami, kludne mu daj uz cokolvek aj tu cokoladu, alebo ak naozaj chces aby sa stravovalo zdravo, tak tie piskoty smar do kosa a davaj mu radsej ovocie.
Ale ked uz tak velmi chces osobne skusenosti tak ti ich dam: svojmu dietatu som cokoladu nedavala cielene nikdy a opovazil by sa niekto dat mu proti mojej voli, tak dotycneho/dotycnu vyrazim aj s dverami a u mna by skoncil/a. Okolie ti nema co kecat dotoho co ty das svpojmu dietatu jest. Cokoladu som dietatu dala, ked samo prejavilo zaujem, co bolo daleko po 2. narodeninach a dodnes mu ju kupim, len vynimocne ( nepyta si ). Naucila som ho odmalicka na ovocie a zeleninu, ovocne stavy, smoothie, salaty a skutocne zdrave jedla a aj ked sladkosti tiez zje rad, popritom sa dobrovolne napchava surovou zeleninou a ovocim bez nutenia...
P.S : ak sa tu najde nejaka mamicka, co sa bude chciet hadat na temu zdrava strava, tak pisem narovinu ze nemam zaujem a nebudem na taketo komentare ani odpisovat. Nech kazdy da svojmu dietatu co uzna za vhodne , sem som pisala moj nazor a skusenost len preto ze tu bola taka otazka...
Dakujem vsetkym za prispevky. Opakujem sa, ale uspesna tema, vela prispevkov no krasa 👍. Niektore ste sa mohli vyburit, dourazat atd.. Celkom zabava, ale tak to uz tu na MK chodi.... 😉
Ja si myslím že je to uplne vaša vec a nevšímajte si ak na vás divne pozerajú. Obdivujem že sa tomu takto zvládate brániť lebo ja pri mojej svokre a susede nemám šancu. Malý má 2 a pol a už papal čokoládu tiež sa snažím obmedzovať sladké ale je to čoras horšie. A ano nezabránite tomu neskôr ale kym sa da tak prečo nie je to vaše rozhodnutie a myslím že pre vaše dieťa je to zdravšie nič si nerobte z blbých komentárov.
Pri prvej az po nastupe do skolky a vtedy som aj prehodnotila nazor, ze detom netreba davat sladosti, od tej chvile sa ich nevie dojest, teraz ma 11 😀 Pri druhom a tretom sa to uz vobec nedalo regulovat, nakrmili sa navzajom 😀 takze za mna, ochutnat treba, ale urcit hranice, kusok dnes, zajtra dalsi.. uplne vyhut sa tomu neda, aspon ja som sa snazila uplne zbytocne ☹
@mirkava nie je cokolada ako cokolada. velmi lahko a rychlo sa da aj doma pripravit velmi kvalitna cokolada, zdravsia ako piskotky z obchodu. kakaove maslo a kakao su velmi zdrave potraviny, zvlast aj je kakao neprazene, cize raw. hlavne pozor na kupovane cokolady, ktore namiesto kakaoveho masla obsahuju ine chemicky upravovane tuky...to by som nedala nielen dietatu, ale ani nepriatelovi.
Tvoje dieťa už môže jesť to, čo ty. Ak ješ čokoládu, tak nebuď lakomec a ponúkni aj jeho. Ak ju nejedávaš a nekupuješ, tak kvôli malému nemusíš, o nič také vzácne nepríde, nepozná - nechýba mu. Jedného dňa ju určite spozná, potom sa sám rozhodne, či je to láska na prvé ochutnanie, alebo nejaká iná možnosť.
Môj ju ochutnal ako trojročný (neustriehla som manžela 😀 ) Čokoládu má rád, ale napr. piškóty v čokoláde, čokoládové zákusky, palacinky s čokoládou, to nezje. Teraz má štyri, vyšibal si za tašku kindervajíčok, a už si na ne ani nespomenie. Ja pred ním čokoládu nejem - neprovokujem.
@huahua to je zaujimave ze cokoladu ano ale ine nie 🙂

@mirkava 😂😂😂 Ok, dakujem za usmernenie, najprv musim vyvesat 😀 Navarene mam, dietko spi😀 A vies co, o par rokov zistis, ze tvoj "problem" s cokoladou bol tym najsammensim problemom, lebo budes riesit daleko viac dolezite veci vo vychove 😜