icon

Kedy ísť s dieťaťom na pohotovosť?

adulikpetrakova
16. jún 2019

Ahojte maminky. Chcem sa spytat, podla coho sa rohzodujete, ze idete s dietatom na pohotovost? Ja som s nasou dcerkou 4rocnou bola doteraz na pohotovosti asi 5 ci 6x. a naposledy dnes a mam z toho uz mindraky, lebo mam pocit, zze lekari aj sestricky na nas vzdy zazeraju, ze som prisla pre blbost. tentokrat malu bolela hlava, nevedela som ci dostala upal, zacina jej choroba, alebo ju neustiplo nieco pri vode...poradte...ako to robite vy?

Strana
z3
juranka
17. jún 2019

@adulikpetrakova my sme boli na pohotovosti so zlomenou nohou a zapalom pluc. urcite by som nesla s bolestou hlavy. jedine dlhotrvajuca bolest, casta bolest hlavy a to tiez nie na pohotovost ale normalne svojej pediatricke.

katarinamarkova
17. jún 2019

@adulikpetrakova bolesť hlavy nie je dôvod na návštevu pohotovosti!!!!! Dokonca ani na návštevu lekára! Ak ju nesprevádzaju iné príznaky
či netrvá dlhodobo.
Jasné že na teba kukaju divine.

siska25
17. jún 2019

@eliska13 to doteraz nevieme z coho sa tak vyhadzala, bol silvester a pravdepodobne kombinacia viacerych jedal. Odvtedy to nemala.

lubi40
17. jún 2019

@adulikpetrakova tak, ak si isla s podozrenim na upal na pohotovost, tak sa ani velmi necudujem, ze na teba divne pozerali.
Na pohotovost sa chodi zo zlomeninou a z nicim, co treba sit, alebo v pripade, ze ma dieta 40 °C a nezaberaju ti lieky, dieta sa ti ide zadusit kaslom a nezaberaju ti lieky, dieta ti pojedlo nieco, co nemalo (lieky, cistiaci prostriedok). Dieta velmi vracia, hnackuje a hrozi dehydratacia (lebo odmieta pit - dlhodobejsie). Dieta ma silne krce alebo nieco podobne. Skratka veci, kde treba riesit okamzite, lebo hrozia vazne nasledky a pod. Urcite nie upal...

nika898
17. jún 2019

Inak zienky na pohotovost sa nema chodit s urazom (zlomeninou, vyvrtnutymi castami koncatin, urazom) nato je ueazova chirurgia kde vas tak ci tak odosle lekar ktory sluzi na pohotovosti. Zbytocne cakate tam aj tam a aj zbytocne platite 2€ tam aj tam. Na pohotovost treba chodit s chorobou nie urazom. To len na margo toho ze kritizujete mamicku zato ze tam isla s bolestou hlavy a dieta ktore mohlo mat vaznejsi zdravotny stav muselo cakat o to dlhsie to iste je aj pri vasich urazoch.

liv1
17. jún 2019

@nika898 v BA rovno pri okienku ludi rozdelia. Tak neboj, rozhodne nejdu nikam zbytocne😉

zabka1987
17. jún 2019

Na pohotovosť sa s obyčajnou bolesťou hlavy nechodí 😮 ja som bola párkrát, ale teda 2x boli deti ihneď hospitalizovane, bol to vážny stav. S takýmito vecami musíš ísť k deckej Dr, a to by som ani k nej s týmto nešla. Ja s takýmito banalita i nechodím ako soplik, bolesť hlavy, kašeľ však mu dám lieky a až keby je to vážne idem. V ordinácii by nachytali oveľa horšie veci. Na bolesť hlavy obyčajný paralen.

tatisna
17. jún 2019

My keď sme sa 6.den nevykakali, ani sa nechystal...skúšali sme všetko čo sa doma dá a na čo sme mali odvahu a nič nepomohlo. Nakoniec dostal na pohotovosti klystir chudatko...

maria2205
17. jún 2019

@adulikpetrakova takže boli sme aj my len s bolesťou hlavy, na nič iné sa mi synator nesťažoval, čo sa dr až čudovala, a hnisava angína, ešte mi aj ukázala jeho hrdlo.. nič nekaslal...takže závisí len od teba ako sa k tomu postavis, radšej ísť zbytočne ako vôbec a potom ľutovať

hettinka
17. jún 2019

@tatisna prečo ste s problémom trvajúcim 6 dni nešli normálne ráno k lekárke? Bol víkend?

rebellefleur
17. jún 2019

@adulikpetrakova - s oboma deťmi len raz. S mladším keď na seba vylial čerstvo zaliatu kávu a koža mu hneď začala zliezat, rovno hospitalizovaný na jis a so starším prikladám foto. Ísť s bolesťou hlavy na pohotovosť, to radšej nekomentujem.

katrinka8
17. jún 2019

Na pohotovosť som išla, keď sa dcérka narodila, boli sme 3. deň doma a v noci z ničoho nič začala strašne chrčať, nevedeli sme, čo sa deje. Najprv som si zavolala, povedali, že sa máme prísť ukázať, keďže sa jedná o novorodenca.
Potom sme boli, keď sme nevedeli zastaviť liekmi bolesť ucha u cca 3,5-ročnej. So synom sme boli, keď začal v piatok poobede chrčať a pískavo dýchať/kašľať (nábeh na zápal pľúc). Pri bežnej teplote, ktorá sa dá zraziť, bežnej bolesti, ktorú vieme zastaviť bežnými liekmi a pod. nechodím. Keď sa udeje niečo výnimočné (raz mal syn rastové bolesti nôh, v noci v panike kričal od bolesti, nedalo sa mu podať lieky ani nič)- volám na pohotovosť, opíšem problém a obvykle mi poradia, čo mám robiť. Ešte sa mi nestalo, že by kázali prísť. Obvykle sú veľmi milí a ochotne poradia, vysvetlia. Bolesť ucha kázali prísť napríklad (ale tam hneď poradili, čo sa dá robiť do budúcna, keď to príde), na rastové bolesti to doktorka hneď vedela vyhodnotiť a mala pravdu a pod. Úrazy sú iná kategória - to tiež podľa situácie.

tatisna
17. jún 2019

@hettinka áno jasné, bolo to pred veľkou nocou takže ešte potom pondelok možno utorok by tam nebola...

hettinka
17. jún 2019

@tatisna tak zo potom áno. Inak, moje deti pravidelne ochoreli v piatok večer...

adulikpetrakova
autor
18. jún 2019

@silesias vacsina z nich uz ma odrastené deti...ale jasné, pytam sa aj ich na názor

kvetinka75
18. jún 2019

keď má teplotu nad 38 alebo nejaké zdravotné ťažkosti a je víkend alebo úraz. Ale kvôli bolesti hlavy alebo štípancu, pokiaľ to nie je niečo vážne určite nie. Samozrejme, ty poznáš zdr. stav svojho dieťaťa, tak si sprav podľa seba, aby si si nič nevyčítala. Ale nemala by si si takéto rady pýtať tu na fore, lebo svoje dieťa poznáš ty a nie my. nevieme čo je za tým, tak sa potom dočkáš všelijakých reakcií. Jedna tehotná sa pýta či ísť či nie, keď má teplotu, zdravotné problémy a tu hľadá odpoveď a druhá pre bolesti hlavy. Sú to také exktrémy. My nie sme lekári a nevieme posúdiť zdravotný stav, takže ty si sama zváž čo a ako a hlavne komunikuj s lekármi či a čo robiť v tom a tom prípade. Oni poznajú zdravotný stav tvojich detí. A tým sa riaď.

silesias
18. jún 2019

@adulikpetrakova veď kľudne aj dáku kamošku cez messenger či tu na konikovi abypocut sa aj iný názor. Neviem teda ako u vás no ja mám 37rokov a kamošky s rovnako starými detičkami prípadne 3-4roky starsimi a dokážu tiež adekvátne pomoct.

nika898
18. jún 2019

@liv1 to funguje v BA. Ale napr v ZA a BB to tak nie je. A ak to tak je v BA v kazdej nemocnici tak klobuk dole. Napr. v BB fungovala pohotovost roky mimo budovu nemocnice.

katrinka8
18. jún 2019

@nika898 - ani v MT nie je pohotovosť v nemocnici.

lubi40
18. jún 2019

@nika898 zijem v zahranici a tu je na to pohotovost, ale beriem, ze na svk to moze byt inak

babi81
18. jún 2019

@adulikpetrakova my mame tiez predcastniatko, viem ze to nie je jednoduche.treba trosku predtym predychat, pozorovat.niekedy na tej pohotovosti riskujes chytit nieco, takze ak to nie je kriticke pockat.

martinoocka
18. jún 2019

Keby je za bolestou hlavy rakovina tak to na pohotovosti aj tak nezistia 🙄

Strana
z3