icon

Kedy máme ísť s dieťatkom prvýkrát k očnému, ak je matka tupozraká?

ivka21
15. dec 2020

Žienky kedy ste šli s dieťatkom prvý krát k ocnemu.ja mam tupozrakost neliecenu, a preto chcem zistiť ci ma synček to isté aby sme to vedeli riešiť. Nechcem to zanedbat

solange7
15. dec 2020

@ivka21 spytaj sa pediatra. Ten ti povie kedy.

yanni
15. dec 2020

Ja som kratkozraka a s astigmatizmom a mne este v porodnici doporučili v roku. Boli sme nakoniec so starsou dcerou v 1,5 roku. vesto ok, ma takměř 5,5 roka. Ked mala stsarsia 3 roky zmenili sme pediatra a ma uz take vybavenie ambulancie, ze z casti supluje aj ocneho a usneho. Mladsia bude mat 2 roky a este sme u ocneho neboli. Merania a testy ma ukázkové: Pediatricka povídala, ze kecy sa jej nieco nezdalo, tak nas sama odpruci.

ivka21
autor
15. dec 2020

Ďakujem za rady

anjelicek26
15. dec 2020

My sme boli v troch a teraz piatich (stale mi priviera jedno ocko viacej), ale je to len vyslovene reakcia viecka, oko je uplne zdrave... nemame to vraj riesit, vidi dokonale. Je to len trosku vidno na fotkach, ked je unavena, ze jedno ocko priviera.

kacena4
15. dec 2020

k ocnemu nechodis "preventivne" len ak vidis nejaky problem popr. pediater. ak si tupozraka tak vies ako ta choroba a priebeh "vyzera" dieta naklana hlavku, lebo preferuje pouzivanie toho oka ktore lepsie zaostruje, popr. skuli. ak je dieta dostatocne stare vie sa mu spravit aj test do dialky (bud cita pismenka alebo "haky", popr. male deti obrazky) + robi sa vysetrenie toho ubiehajuceho ocka. takze ak mas podozrenie smer pediater

zuzanka.zuzu
15. dec 2020

súhlasím s názorom vyššie a som prekvapená "preventívnym" oftalmológom. načo?

zuzka102
15. dec 2020

V 2 r. Netreba to podceniť, radšej nech očká vyšetria.

nanka3
15. dec 2020

@ivka21 my sme boli s dcerou, ked mala 4r, aj to nas sestricka chcela odbit, ze najskor 5-6 rokoch, ale ked som povedala, ze v rodine mame zrakove vady (muz ma astigmatizmus, svokra silne dioptrie), tak nas objednala, vraj je dolezite aby dieta spolupracovalo a to vacsinou deti do 5 rokov nechcu

kacenka0078
15. mar 2021

@ivka21 čo najskôr. My chodíme s deťmi na očné od piatich rokov, tupozrakosť si očná lekárka nevšimla- doteraz tomu nechápem. Až pri zmene lekárky sa na to prišlo, to už má starší syn 19 rokov. Do toho ďalšia vážna diagnóza. Odporúčam, čo najskôr a vyskúšať viacerých lekárov.