icon

Kedy môže dieťa po kiahnach do kolektívu?

17. apr 2026

Kedy môže dieťa po kiahnach spať do kolektívu? Dcéra dostala minulú stredu kiahne.

kiki68
17. apr 2026

Dva tyzdne nesmie dieta od vysypu

anonym_7c0b0a
17. apr 2026

@anonym_autor nie 2 tyzdne
Az kym uschne posledna vyrazka, event po odpadnuti ale to je uz na zvazeni pediatra inak je dieta stale infekcne
@kiki68 dovzdelavaj sa trosku

kiki68
17. apr 2026
@anonym_7c0b0a

@anonym_autor nie 2 tyzdne
Az kym uschne posledna vyrazka, event po odpadnuti ale to je uz na zvazeni pediatra inak je dieta stale infekcne
@kiki68 dovzdelavaj sa trosku

@anonym_7c0b0a u nas je to takto, dva tyzdne nesmie. Hej a kde vidis na tom dietati ako pedagog, ci nema niekde este vyrazku. Rodicia by doniesli aj poloskapate morca, leb aby mohli ist do prace a vybavene. Preto to casto daju na 2 tyzdne

anonym_1ab3f4
17. apr 2026

a to si odvtedy nevolala doktorke???? 14 dni nesmie nikam, potom je spravidla kontrola u lekara, aby to skontroloval a dieta vypisal spat do kolektivu...

anonym_7c0b0a
17. apr 2026
@kiki68

@anonym_7c0b0a u nas je to takto, dva tyzdne nesmie. Hej a kde vidis na tom dietati ako pedagog, ci nema niekde este vyrazku. Rodicia by doniesli aj poloskapate morca, leb aby mohli ist do prace a vybavene. Preto to casto daju na 2 tyzdne

@kiki68 pedagog nieje rodic dietata
Preco si myslis, ze autorom je pedagog
A nie nemyslim si ze akurat pri kiahnach to pediatri flakaju kedze to nieje priesvitny sopel ale kiahne
A skolka by si mala pytat pri nastupe po takej chorobe

kiki68
17. apr 2026
@anonym_7c0b0a

@kiki68 pedagog nieje rodic dietata
Preco si myslis, ze autorom je pedagog
A nie nemyslim si ze akurat pri kiahnach to pediatri flakaju kedze to nieje priesvitny sopel ale kiahne
A skolka by si mala pytat pri nastupe po takej chorobe

@anonym_7c0b0a ja som to totiz ako pedagog v skolke zazila, tieto pokusy rodicov a ich tvrdenie, ze to uz je dobre. Preto sa to vacsinou dalo na dva tyzdne. Skor mohli iba na kiahne ockovane deti, ak Mali ten velmi lahky a rychly priebeh- 1 vyrazka, slana teplota a vyrazka hned do 2 dni zmizla. Ale to bola rarita

anonym_791ae8
17. apr 2026

Moja bývalá kamarátka dotrepala svoje decko s kiahňami do reštaurácie. Argument - a čo s ňou mala robiť? Za 2 týždne som bola doma s kiahňami ja... A prvá a jediná reakcia keď sa dozvedela že mám kiahne - že to nebolo od jej dcéry. Ani raz mi nezavolala, nenapísala, nespýtala sa ako sa mám, nič. Dúfam že si toto prečíta a spozná sa v tom. Nie, nikdy som sa nehnevala za to že som to chytila, ale to ako sa k tomu postavila namiesto akéhokoľvek prijatia zodpovednosti či aspoň malého súcitu, to bol hnus.

autor
17. apr 2026
@anonym_1ab3f4

a to si odvtedy nevolala doktorke???? 14 dni nesmie nikam, potom je spravidla kontrola u lekara, aby to skontroloval a dieta vypisal spat do kolektivu...

@anonym_1ab3f4 jasne ze je s tým oboznámená ale načo by som k nej chodila s infekčným dieťaťom, lekárka mi povedala že ma ísť až keď budú chrasty. dnes som bola len pre ospravedlnenku do školy.

autor
17. apr 2026
@anonym_1ab3f4

@anonym_1ab3f4 tak moja je doma dnes 9ty deň. Vysyp mala len štvrtok piatok, od vtedy nová vyrážka nepribudla, nesvrbelo ju to vôbec ani teploty, celkovo veľmi ľahký a dobrý priebeh, niektoré chrasty už odpadli úplne, niektoré ešte sú na tele, ,,aktívnu” vyrazku už nemá žiadnu. Učiteľka potvrdenie nežiada žiadne, lekárka kontrolu nevyžaduje.

anonym_1ab3f4
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1ab3f4 jasne ze je s tým oboznámená ale načo by som k nej chodila s infekčným dieťaťom, lekárka mi povedala že ma ísť až keď budú chrasty. dnes som bola len pre ospravedlnenku do školy.

@anonym_autor ved pisem, ze sa chodi po 14 dnoch, to sa neda opytat, ci treba prist, ze? ach jaj, neverim, ze nepovedala. kolko treba byt doma

anonym_1ab3f4
17. apr 2026

lekarke treba ZAVOLAT, ( s infekcnym dietatom sa NIKAM nechodi!!) jednak pre to, aby zapisala do karty kiahne a potom aj preto, aby urcila dalsi postup... a ze ucitelka neziada papier o prekonani infekcnej choroby, to uz kde chodite do akej predpotopnej skoly... :/

autor
17. apr 2026
@anonym_1ab3f4

lekarke treba ZAVOLAT, ( s infekcnym dietatom sa NIKAM nechodi!!) jednak pre to, aby zapisala do karty kiahne a potom aj preto, aby urcila dalsi postup... a ze ucitelka neziada papier o prekonani infekcnej choroby, to uz kde chodite do akej predpotopnej skoly... :/

@anonym_1ab3f4 lekárke som VOLALA, a s infekčným dieťaťom som NIKDE NEBOLA. Kiahne si do karty zapísala, postup mi povedala ako som napísala vyššie. Keď budú chrasty môže ísť do školy. A asi Ucitelka vie po 4 rokoch ze ma v triede žiakov s normálnymi rodičmi , ktorý nedajú do školy Infekcne dieťa….. a sa správaj normálne, nie ako p… lebo ten tvoj komentár kebyže mi povies takým štýlom tak by som ta asi poslala kade ľahšie.

anonym_1ab3f4
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1ab3f4 lekárke som VOLALA, a s infekčným dieťaťom som NIKDE NEBOLA. Kiahne si do karty zapísala, postup mi povedala ako som napísala vyššie. Keď budú chrasty môže ísť do školy. A asi Ucitelka vie po 4 rokoch ze ma v triede žiakov s normálnymi rodičmi , ktorý nedajú do školy Infekcne dieťa….. a sa správaj normálne, nie ako p… lebo ten tvoj komentár kebyže mi povies takým štýlom tak by som ta asi poslala kade ľahšie.

@anonym_autor a naco sa akoze pytas, ked to vsetko tak ovladas???? my to dieta vidime, ci ma zly priebeh alebo dobry priebeh, dve kiahne alebo vyse po celom tele?? konzultuj to s LEKAROM a nepytaj sa ako p.... ty!

autor
17. apr 2026
@anonym_1ab3f4

@anonym_autor ved pisem, ze sa chodi po 14 dnoch, to sa neda opytat, ci treba prist, ze? ach jaj, neverim, ze nepovedala. kolko treba byt doma

@anonym_1ab3f4 a ako načo by som tam s ňou mala po dvoch týždňoch ísť keď už teraz ma len zopár suchých chrasticiek? Vyššie som spomínala, že som s lekárkou telefonovala a povedala že keď budú chrasty môže smelo do školy, chrasty ma už dva
Dni, ešte je pred nami víkend. Skôr ma zaujímali skúsenosti žien ako kto dával, nakoľko na google som sa Dočítala že dieťa ma ostať doma až po odpadnutí všetkých chrast.

autor
17. apr 2026
@anonym_1ab3f4

@anonym_autor a naco sa akoze pytas, ked to vsetko tak ovladas???? my to dieta vidime, ci ma zly priebeh alebo dobry priebeh, dve kiahne alebo vyse po celom tele?? konzultuj to s LEKAROM a nepytaj sa ako p.... ty!

@anonym_1ab3f4 ty musíš byt v reálw strašná krava.
Vyššie som to písala.

anonym_1ab3f4
17. apr 2026

az po tebe :D ani googlis nevies

autor
17. apr 2026
@kiki68

@anonym_7c0b0a ja som to totiz ako pedagog v skolke zazila, tieto pokusy rodicov a ich tvrdenie, ze to uz je dobre. Preto sa to vacsinou dalo na dva tyzdne. Skor mohli iba na kiahne ockovane deti, ak Mali ten velmi lahky a rychly priebeh- 1 vyrazka, slana teplota a vyrazka hned do 2 dni zmizla. Ale to bola rarita

@kiki68 ma veľmi ľahký priebeh, momentálne nemá žiadnu vyrazku všetko sú chrasty, posledná nová vyrážka sa jej spravila ešte minulý týždeň v piatok, od vtedy nič nove. Dokonca nemala ani teploty a svrbenie (je alergicka a berie dlhodobo lieky ktoré to svrbenie pravdepodobne potlačili-tak mi to povedala lekárka). Vraj keď ma chrasty môže do školy. Ale google píše že až po odpadnutí chrast.

basska_b
17. apr 2026
@anonym_autor

@kiki68 ma veľmi ľahký priebeh, momentálne nemá žiadnu vyrazku všetko sú chrasty, posledná nová vyrážka sa jej spravila ešte minulý týždeň v piatok, od vtedy nič nove. Dokonca nemala ani teploty a svrbenie (je alergicka a berie dlhodobo lieky ktoré to svrbenie pravdepodobne potlačili-tak mi to povedala lekárka). Vraj keď ma chrasty môže do školy. Ale google píše že až po odpadnutí chrast.

@anonym_autor Ja som poslala moju dceru do skoly, az ked odpadla posledna chrasta. Odhliadnuc od toho, ze clovek vyzera nedobre, ked je chrastavy... Lebo ak by sa jej chrasta strhla v skole, napr. pri nejakej zabave, sporte, tak pod nou moze byt este nakazlivy hnis... tiez som tak pocula, ze "az ked odpadne posledna chrasta". A tu si kazda mamina svoje dieta pozna lepsie ako niekto z internetu. Aj nasa Dr. bola taka, ze sak ja budem vediet.