icon

Kiahne a ich priebeh

monyz
24. mar 2013

Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem

denisocka
19. feb 2016

@majobea ja nic nenatieram , nemala som na to nervy, lebo maly strasne reval,ze to smrdí a utieral to do rukava ... zvykam si , jazvy su mensie, ako boli prvý ci druhý mesiac, cakam na leto ze to kus slniečko opáli .. myslím,že prezijeme aj tak .

majobea
19. feb 2016

@denisocka tak aj to teda, bol prob. že to srmdí..nižž too tokk asko som už písala ked horšie nebude tak je to ok, skusime v puberte nejaké kozmetické zázraky na zbrusovanie, snad niečo účinné dovtedy vymyslia

cottoncandy
19. feb 2016

@majobea dcéra ich má dnes štvrtý deň, má ich dosť veľa všade...kúpeľ v hypermangáne som nerobila ešte, to sa tým môžu oplachovať aj vlasy? Inak ju natieram len tým Tanno Hermal, ale ani to už nechce, bráni sa ako lev (má štyri a pol roka) a proti svrbeniu jej dávam Fenistil kvapky, plus lekárka mi odporúčala dávať jej B-komplex kvapky, tak dávam aj tie...teploty nemá

majobea
19. feb 2016

@cottoncandy a prečo nechce tanno herbal?? smrdí to??, podla mna sa možu aj vlasy to skor v lekarni sa ale prepítaj

cottoncandy
19. feb 2016

@majobea chladí ju to a to jej vadí

laurika173
24. feb 2016

No uz aj my patrime k vam..maly skoro 6 rokov,zatial prezivame dobre...mame kiahne 3 den a pupacikov hodne...natierame tekutym pudrom s mentolom a vecer poovlazujem vo vode s hypermanganom..teplota sa drzi uz druhy den na 37,3-zatial nepodavam nic ..

majobea
24. feb 2016

@laurika173 tak sa potom pochval jak ste dopadli

janulienka15501
28. feb 2016

Ahoj moja 14 rocna dcera ma kiahne ale 5 dni a stale sa jej robia nove..ma 4 velke z prveho dna ktore ju bolia..je vyhadzana vsade..dr nam poradila ze puder ktory nezaberal a tal sme kupili tanno hermal lotio a fenistil kvapky a zajtra sa prva krat ide okupat do hypermanganu tak som zvedava..este by ste poradili nieco na intimne partie a do vlasov? Dakujem

majobea
29. feb 2016

@janulienka15501 no ja by som hlavne ten hypermangan, kesi som čítala že nové sa po nom až tak netvoria ale os . skus nemám

laurika173
29. feb 2016

@janulienka15501 ja odporucam hypermangan,tiez ich mal maly vsade a 3 krat do dna som ho na 5 minutiek dala do vane s hypermanganom...ale voda musi byt ruzova,nikdy nie fialova...tiez nam puder nerobil dobre..teraz 6 den mame uz porobene pekne chrasticky...chvala bohu...drzim palce

janulienka15501
29. feb 2016

@laurika173 dakujem va

manifika
29. feb 2016

Ahojte. Kiahne u nas aktualna tema. Syn (5) ich mal pred dvoma tyzdnami. najprv som natierala,nezaberalo,tak som prestala a zacala ho kupat v hypermangane. Paradne nam to zabralo. Kupala som ho 3x do dna a super + fenistil kvapky 3x za den. Ku kiahnam sa mu pridalo zvracanie a tak sme skoncili na 4 dni na Kramarich na infekcnom. Teraz je uz super,mozno 3 chrasty mu este neopadli. Od stredy minuleho tyzdna ma kiahne dcera (7 meiacov) . Emmku nenatieram vobec,iba kupel v hypermangane a fenistil kvapky. Jej zistili v nosteku aj streptokoka,takze ma aj antibiotika. Na Kramaroch na povedali,ze uz roky sa to nema natierat. Takze najlepsi je hypermangan + fenistil kvpaky a pri Emmke som zistila,ze neprehrievat telo,inak sa pluzgiere zapalia. Spavala v noci aj vo vaku spacom a ked sa spotila,mala to strasne. Drzim vsetkym palce,ja uz budem rada,ked to budeme mat za sebou ☺

manifika
29. feb 2016

...a este ma napadlo. Pri synovi super zaberal na ukludnenie na noc Dithiaden. Aj na Kramaroch ho davali rano a vecer. Malej viac zaberaju fenistil kvapky.

janulienka15501
29. feb 2016

Myslite ze jej mozem do vody s hypermanganom namocit aj vlasy? Lebo v hlave ich ma tiez dost

laurika173
29. feb 2016

@janulienka15501 to neviem,ale ja aom malemu macala aj vlasy a nespravilo mu to nic...mal ich v hlave vela. Maximalne to dlhe vlasky vysusi,ale inak si myslim,ze neublizi..len pozor na ocka

janulienka15501
29. feb 2016

@laurika173 dakujem..skusim jej ich namocit aspom raz do dna aby jej ich moc nevysusilo

manifika
29. feb 2016

@janulienka15501 Ja som synovi nenamacala. On ma dlhe vlasy a zakazali mi aj na Kramaroch. Iba som si do ruk dala vodu a s rukami premyla. Ale nie tak, ze by mal vyslovene mokre tie vlasy.

laurika173
29. feb 2016

@manifika no moze byt,moj ma vlasky kratucke,tak tam to neublizi...

didi35
9. mar 2016

@denisocka
@majobea
Ja uz od novembra nenatieram, zvycajne som zaspala spolu s detmi, tak som nestihla moje nocne seansy, ked zaspali.... Na tvari ma viditelne 4, ostatne vidim len ja.

didi35
9. mar 2016

@majobea Hladam, hladam, ty si sem davala fotky, ako vyzerate?

majobea
9. mar 2016

@didi35 nie nedávala, som skisim ak sa bude dať maý nafotiť tak zblizka, ale tiež pozostávali, ....

tixi
15. apr 2016

Ahojte, malo niektorej z vas dieta malo pupacikov a dost malicke? V synovej skolke malo viacero deti kiahne, tak som to ocakavala aj u neho. Vcera sa mu objavila prva trosku vacsia, no dalsie - je ich asi sest su uplne malicke bodocky...normalne vaham ci su to naozaj kiahne...Ked pozeram fotografie , tak som aj rada, ze ich ma zatial tak malo, ale na druhej strane neviem ci je to dobre, ze ich ma tak malo a este k tomu aj take malicke. Keby nie tej prvej velkej, tak si ani nevsimnem, ze ma kiahne.

manifika
15. apr 2016

@tixi Aj dcerka mala najprv malinko a na nejaky druhy treti den jej ich pribudlo postupne velmi vela. Drzim palce.

88victoriana
15. apr 2016

Mile maminky chcem sa spytat ci tento pupacik nad perou moze byt zaciatok kiahni??dakujem za vsetky odpovede.

majobea
16. apr 2016

@88victoriana ak nemáte v okolí podla mna nie, vyzerá to na obyč. pupačik

tixi
16. apr 2016

Zienky, mali ste pravdu...uz prisli aj teploty nad 38 sa kopec novych kiahni. Od lekara sme dostali recept na betadine, no po nom sa stale skriabe, tak davam fenistil kvapky + fenistil gel. Najhorsie vsak znasa to, ze nemoze ist von. Pytala som sa lekara, ci nemoze ist aspon posediet na terasu, ked je vonku 20 stupnov, ale vraj, az ked mu prestanu pribudat nove. ☹

lujza123
20. apr 2016

Ahojte, neviete ktory den to prestane tak hrozne svrbiet? Mlada ma teraz kiahne
4 den, hadze sa o zem, vresti ze ju to strasne svrbi..doteraz pohoda ale dnes katastrofa, celu noc nespala a den peklo..

lujza123
20. apr 2016

@tixi vidis a nam dr povedala ze vonku mozme byt..len nie na slnku a nie medzi detmi...tak je ason na dvore

petuska86
Autor odpoveď zmazal
zuz02
20. apr 2016

@lujza123 moja dcera ma za sebou 6.den a konecne je to uz lepsie. Ma toho strasne vela, aj v genitaliach az tak, ze chodime cikat do sprchy a place pri tom. Fenistil kvapky som jej dala naposledy predvcerom vecer, takze sme uz druhy den bez nich a ani sa tak velmi uz neskriabe- teda s vynimkou vlasov. Tie si teraz vecer zacala skrabat.