icon

Kiahne a ich priebeh

monyz
24. mar 2013

Ako u vas prebiehali kiahne a co vsetko ste na ne davali? Boli ste v izolacii 2 tyzdne ? Mam doma dcerku s kiahnami, ma tri roky. Syncek bude mat o par dni rok. Nieje to pre neho nebezpecne? Maminky dajte typi na zmiernenie svrbenia. Dakujem

veronikax
14. júl 2015

@denisocka podla pribaloveho letacika ... sa ti zda ktora lepsia?

hameeda
14. júl 2015

ja si myslím že priebeh kiahní záleží aj na celkovej imunite, ale možno sa mýlim, no napríklad ja som dostala kiahne keď som mala 22 rokov a ani neviem ako prešli, mala som ich len týždeň a to možno 20, mala som teploty ale nič strašné, no vôbec nebývam chorá, som síce alergička na peľ, no antibiotiká či iné lieky som nebrala už asi tak 19 rokov, okrem teda liekov na alergiu, nebývam vôbec chorá čo sa týka chrípka, zápaly atď, moje deti mali kiahne teraz vo februáci a to všetky za radom, jedno končilo druhé začalo, ale mali úplne hladky priebeh, nič strašné, asi cca 2 týždne no po troch dňoch sa im už netvorili nové, a taktiež nebývajú chorý skoro vôbec, a natierali sme len normálnym tekutým pudrom na odporúčanie lekárky a natreli sme každú vyrážku iba raz, po týždni som ich normálne osprchovala a tiež sme chodili na chvíľku von na prechádzku no bez styku s inými ľudmi

denisocka
14. júl 2015

mne vraveli na pohotovosti - jedna detska lekarka,ze raz za 6-7 rokov je vlna kiahnových epidemii akoby silnejsieho kmena,kedy su viac ako po ostatne roky zvýšene množstvo tažších a problematickejších priebehov kiahni . kmne teda rovnaky, len agresivnejsi ... neviem , a vraj je to toho roku , že proste vela prípadov zleho priebehu ...

didi35
15. júl 2015

@denisocka ja som sa rozhodla podporit proces tvorby spojivoveho tkaniva a kolagenu iritovanim pokozky jemnym peelingom a rozmasirovanim a naslednou aplikaciou Unigelu, tak uvidim.. Gely na jazvy budem pouzivat az neskor. Spytam sa na to lekarky zajtra.

Ak je mozne, aby dorastol mozog dietata, tak par buniek na kozi je uplna mali a 😍
http://www.cas.sk/clanok/323517/lekari-im-oznam...
Plus robit vizualizaciu...

didi35
15. júl 2015

@denisocka ked pozeram na vasu fotku, tak podla mna tie hyperpigmentacie mu pekne zmiznu, akurat tej zdvojenej jazvicke nad perou venuj pozornost.

denisocka
15. júl 2015

@didi35 a ja si myslela,ze dnes mi daš odpoved ,,,, tak teraz fakt neviem , ktoru mazať . Na tie velke davam Silkyderm . ale tie ostatne som tiež chcela niečim natierať

didi35
15. júl 2015

@denisocka my sme na to takto

didi35
15. júl 2015

@denisocka podla mna unigel a hydrogel pracuju na tom istom principe, cize vlhke hojenie ran bez tvorby chrasty, aby sa podporil granulacny proces... ja som unigel pouzivala, ked sa omylom odlupla chrasta a pod nou to este nebolo zhojene, ruzobe a este isla zlta tekutina... ale aj tak zostali taketo diery...

chcem tie dierky na tvari trosku podporit v opätovnom nastartovani granulacie, preto to drazdenie jemnym peelingom a masazou + unigel... ale ja tie pripravky budem striedat intuitivne, pocitovo, aj contratubex, aj dermatix budem davat

na tele mu davam len dermatix na hyperpigmentacie, nech to ide dostratena, tie gely na baze polysiloxanu su podla mna na to fajn

didi35
15. júl 2015

@alenocka777 ahoj, ako ste na to teraz? zahojilo sa mu to pekne?

denisocka
15. júl 2015

@didi35 a ma toho viac,ci iba tieto dve na tvári ? cize ty contructabex davas ? a nerobi mu to nejak zle , v pohode znasa ?

didi35
15. júl 2015

ma toho hrozne vela, na tvari vyse 10 dierok, na tele tak asi len 5 viditelnych dierok, zvysok su tie hyperpigmentacie (desiatky a desiatky), ktore verim, ze zmiznu casom, po rokoch... krk ma kompletne ruzovy, tam mal vela pluzgierov, na strane tusim 3 som davala fotky... s telom som sa uz zmierila, hlavne keby tu tvaricku mal ako predtým ☹

natieranie neznasa, akonahle zaspi, zacinam robit svoju pracu 🙂 ... contratubex som zacala davat pred dvoma dnami, dovtedy som davala dermatix, uz som minula dve tuby.

vy mate kolko dierok na tvari? a na tele?

didi35
15. júl 2015

@denisocka ozaj a prvy syn to uz ma v pohode? moj maldsi ma len len dierku na cele a 3 dierky na trupe, ostatne hyperpigmentacie

denisocka
15. júl 2015

som sa pýtala včera na jednej stranke

denisocka
15. júl 2015

@didi35 prvy na nad obocim malu dierku a na lici tiez,ale akoze to je nic,fakt .. oproti mladsiemu. mladsi ma kopec , nad obocim, na spánkoch a cele , pri koreni nosa pri oku zboka a aj pod okom na spodnom viečku . a okolo ust asi 10 ,,, ma toho proste vela

denisocka
15. júl 2015

starsi ... jedna väčšia dierka nad obočim , jednu som mu zbadala teraz sánke ale to nieje nejak rušive a maličku ploskejšiu na lici . Nič hrozne

didi35
15. júl 2015

Zlaticka male krasne, co snimi urobila tato choroba

Ake masaze odporucala, ci len takto vseobecne hovorila? Neviem ako dlho mu to mam masirovat. Hydratacia jazvy?

denisocka
15. júl 2015

no asi vela nenamasiruješ tie kiahne ,snad jemne stlacat par krat,alebo neviem :P

didi35
16. júl 2015

@denisocka navsteva u koznej na kramaroch strata casu, na toto vraj uz nic nepomoze, ani silikonovy gel nam nepredpisala, lebo ten je len na hypertroficke a keloidne jazvy, na atroficke nie, a vraj vymyslat si nechce... Tak nam odporucila kupit si krem s vit E. Ked som nesuhlasila, zavolala prednostu, vysledok rovnaky.. A to som tam isla len kvoli tomu predpisu na gel 😠

denisocka
16. júl 2015

@didi35 to ma mrzi :(

elizita
16. júl 2015

@terina25 ahoj, mala si kiahne teraz ako dospela?

alenocka777
16. júl 2015

@didi35 Ahoj..no uz sa im to pekne hoji..par chrasticiek uz aj odpadlo...len jazvicky ostali ale natieram im to nechtikovym kremom...

adelleli
16. júl 2015

Žienky, dcérka ma kiahne od piatku..už sa jej hojí z niektorých čo vyšli skôr sú už chrastičky..ale niektoré sa akoby zapálili :/ čo myslíte čo mám s tým robiť?..možno to je normálne,neviem...kúpem v hypermangáne každý druhý deň , a natieram tee tree olejom.

sandey
16. júl 2015

@adelleli no neviem my sme v hypermangane kúpali 3x denne.

denisocka
16. júl 2015

mne sa zdalo,že cisto nechtikovy im nerobil dobre, akoby to bolo cervene . a tiez sme niekolko X denne do hypermanganu davali amelho,take rýchle kupele

denisocka
16. júl 2015
didi35
16. júl 2015

@denisocka nuz teda kvoli peniazom kaslem na to, zbytocne maleho stresovat po doktoroch... Znova najdeme taku, co pred nim na plne usta povie, ze to je nemenny stav a za jazv zostanu...

adelleli
16. júl 2015

@sandey a nijak to nemôže uškodiť? lebo dcéra rodina je z toho zhrozená,že jej to zmokvaveje...ale tak budem teda aspoň 2 krát do dňa, a kúpali ste v ňom od začiatku?

terina25
16. júl 2015

@elizita ahoj.ano mala som ich teraz v dospelosti.mam 33r.

sandey
16. júl 2015

@adelleli áno hneď od začiatku ale fakt len tak na 5-10 min viac nie

adelleli
16. júl 2015

Oki. Ďakujem ..a ešte sa chcem opýtať na to chodenie vonku, smie sa alebo nie? Ďakujem 🙂