Kliešť a reakcia doktora
Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku
@ivanakal S lekármi treba opatrne rozprávať, oni vedia aj čo ďalej, keď sa nepodarí ho vybrať celého. Lekári toho majú dosť veľa, tak ich je dobre nechať na pokoji.
Ja som sa naučila vyberať kliešťa, keď sme mali psíka zl.retríviera a často mal kliešte, tak som kúpila pinzetu a vyberala som mu, bol aj dosť pokojný, dal si to.
No ja neviem, ja si myslím, že najlepšie je vybrať ho čo najskôr, čiže hneď, ako ho nájdem. K lekárovi sa predsa dá ísť aj potom, keď sa napríklad roztrhne. Ale fakt na tom nič nie je, stovky som ich už vybrala, len tak, rukou. Naposledy teraz pred 3 minútami, keď som prišla domov, mačke.
@bublinka1426 áno pôjdem radšej na pohotovosť a dr vravela že bežné chodia ľudia aj to je ich praca
Jedna vec je ze sa bojíš a druha,že si to naozaj presvihla. Ty si išla žiadať ju o pomoc,ty si ju potrebovala nie ona teba,tak podľa toho si sa mala aj správať. Je logické že už mohla byť nervózna,mala po pracovnej dobe cely deň rieši choré deti a ty tam za ňou dôjdeš s kliešťom po pracovnej dobe. Tak určite ti nebude ešte ďakovať. Trosku porozumenia z každej strany,ver mi,že keby aj po tom sa jej omluvis a povieš,že si mala reálne strach,lebo máš z toho traumu tak by sa ukludnila a možno by sa aj omluvila za tu nervozitu. Ale to už nezistime,keďže si na ňu bliakala aj ty....
@doriiis tak nemusia zas. Mne tiež včera tu písali ako ma pošlú z pohotovosti do pecka s papierom ktorý mi dala zastupujúca pediatricka,že to není stav na pohotovosť a keď som tam prišla tam,tak všetci boli úplne milí,doktor mi povedal,že tam deti chodia aj na dovysetrenie a chodia tam s inými hlupostami. Este mi aj povedali,že dobre že som prišla. A to ma tam poslala pedi s takýmto papierom 😅
Ano 2 minuty po pracovnej dobe keby aj 20 sekund po spravila si chybu treba si vediet priznat, kym teba vyriesi je to dalsich x minut, ano tvoja chyba mas akceptovat ordinacne hodiny, a nie chodit kedy chces a s takou kravinou, ked bude mat dieta 30 x kliesta furt budes chodis s tym, existuju sposoby vyberu, spreje atd. dobre ti povedala
@lily14 Nemam doma nic specialne na kliestov, tiez sme s jednym, ktoreho si dcera zoskrabla isli na pohotovost. Ale to je jedno, klist sa da aj bez zbytocnych kravin vybrat, hlavne je vyberat to cim skor a nestlacat, ked sa odtrhne, ziadna katastrofa to zase nie je. Pripadne ten atix ked si bojko :D a teraz k lekarke: brala by som si karty a isli by sme inde, kedykolvek som prisla s cimkolvek, volala.. (vacsinou vazne veci samozjreme a nie casto:D ) nikdy nebola neprijemna a drza nasa lekarka ku nam. Je jedno ci si sa prisla ty opytat ci ti to vyberie/ci nie, jej pristup bol proste neskutocny, neprofesionalny. Este ti bude cely cas vraviet ze si drza :D a ona hviezda, ti povie, ze ams s kliestom cakat dalsich 24h? :DDD meisto toho randalu okolo, vas proste mohla bud 1. poslat prec a nediskutovat 2. vybrat ho za minutu a bol by pokoj...
@doriiis nikdy nas z pohotovosti s nicim neposlali do pcka, v BB dokonca dospeli chlapi si chodia davat kliestov vyberat na pohotovost... :D V ZV ako padne vecer, vikend, pohotovost plna soplikov, lebo k praktickej sa neda ist a ide o zivot ohrozujuci stav. A nikdy nikoho som nevidela, ze by isiel domov...
@h2 tiez ich iba tak vytahujeme.. bez nicoho, chytim, vytrhnem
Nejdem tu označovať všetky dokonalé dámy a už vôbec netuším ako slušne by som zareagovala na pani čo sa chváli tým, bežne vyberá kliešťa mačkám.....
Tiež som sa nedávno pokúšala vybrať kliešťa synovi a zlomil sa mi. A áno išli sme na pohotovosť lebo to treba vybrať čo najskôr a predstavte si, že mal službu p. primár, ktorý povedal citujem:,, chvalabohu že ste prišli a nerobili doma pokusy na vlastnom dieťati". Ešte som sa mu ospravedlňovala, že či sme neprišli zbytočne a p. S
doktor že ,, veď hádam od toho sme tu v službe."
Trvalo to chvíľočku zobral nás len tak mimo poradia, že veď to bude sekunda a nebudeme kvôli tomu čakať. Nezdržali sme nikoho ani sme nikoho neohrozili, lebo druhému pacientovi zatiaľ merala sestrička tlak.
Ale kľudne jej tu píšte dámy dokonalé aká je autorka p.... .
@rebekamarcusko nie nie neporozumeli si mi. .jaa som ju doslova prosila o pomoc a bola som milá az potom jak začala kričať tak sorry ja sa urazat nenecham
@lily14 tak jasne akcia vyvolq reakciu. No nebola som tam. Nič si z toho nerob. Podstatné je aby bol kliešť preč. Tiež sa mi minule stalo,ze som syna celého prezrela vybrala som z neho asi 10minikliestov a jeden mu ostal na hlave a zacítila som ho omylom,keď som mu hľadakala hlavu. Volala som vtedy na pohotovosť,že čo mám robiť,ak je už vybratý,ale bol tam dlhšie ako 24hodin. Našťastie bol v poriadku a nič mu nebolo ani nie je.
@martul 👍
porovnavat macku a 2r dieta sa snad ani neda komentovat...
Bolo 12:30 a pani doktorke uz padla tak snad ju po dlhej sichte nechame ist domov oddychnut si, zatial co zostresovana matka doma nenajde do druheho dna klud alebo popripade zaberie miesto urgentnejsim pripadom na pohotovosti...
Ja byť lekárka, tak ta už nevezmem... Prídeš s kliešťom po pracovnej dobe a ešte sa diviš že dr spustí a je nepríjemná??!!! Mala si ho vybrať sama, keď to nevieš a lekár už neoridinuje, tak ísť na pohotovosť....
@lily14 moj nazor je, ze doktorka si mohla uvedomit, ze si v strese a ona je ta, ktora mala mat emocie pod kontrolou. Zarazila ma hlaska, ze ordinuje na druhy den. Ako doktorka by mala vediet, ze cas je v tomto pripade podstatny. A zabere to doslova par sekund z jej volneho casu. Zober kartu a najdi si druhu doktorku. Vyhnes sa problemom do buducna. Podla mna bola prehnane neochotna.

@lily14 ak je kliešť infikovaný, bude mať človek boreliozu, nech ho berie akokoľvek.