icon

Kliešť a reakcia doktora

lily14
11. okt 2022

Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku

betka233
11. okt 2022

@vler byt lekarom by malo byt viac o poslani ako len o fixnej pracovnej dobe... ocakavala by som viac ludskosti od skusenej lekarky ktora vidi zufalu mamicku a dietatko s kliestom. "Zadarmo" hadam tiez nie, vykon si mohla kludne napisat.

lily14
autor
11. okt 2022

@vler aké zadarmo???????

sss777
11. okt 2022

@martul
A aký je rozdiel medzi tým, či je na koži hlavy alebo inej časti tela?

lily14
autor
11. okt 2022

@sss777 tak v hlaveas aj vlasy napr

aurora33
11. okt 2022

@betka233 poznám veľa ordinácii kde napríklad už pol hodinu alebo hodinu pred zatvorením vypnú počítače a dezinfikujú. Jednoducho už neordinuju. Mozno tak ma aj táto doktorka.

lily14
autor
11. okt 2022

@zuzubb007 aj keď 100 pôjdem moja vec a nie nemáš pravdu kričať začať nemala! Áno uznávam 2 minúty je veľa aj keď tam bola do 3 kôli poradnam

vler
11. okt 2022

@lily14 dobre beriem naspat, ak aj za vykon po pracovnej dobe si to napise. Za ostatnym stojim, urobila Ti laskavost ze osetrila dieta, naozaj

martul
11. okt 2022

@sss777 bolo to na hlave tak som napísala na hlave. Podstata je inde. Napíšem to teda pre teba: porovnať kúpu chleba s vybratim kliešťa na ľudskom tele.... Spokojná? Pointa je inde.

lily14
autor
11. okt 2022

@simca06022011 moja rec

betka233
11. okt 2022

@aurora33 preco potom aspon nezdvihli telefon? Autorka pise, ze tam volala aspon 10x. Keby zdvihli, vyhli by sa obe strany tejto neprijemnej situacii. Ani zdvihnut, a prides tak ta zrusia co chodis... presne kvoli tomu su urgenty tak preplnene, ludia uz su unaveni z toho ze sa je problem s tymi vseobecnymi lekarmi kontaktovat.

leskovael
11. okt 2022

@evinka400 je pravda že nemala hovoriť že nech počká do zajtra, lebo to treba riešiť hneď... Tak ako je pravda, že keď viem, že doktor už neordinuje riešim si súrne veci na pohotovosti! Nato pohotovosť slúži... Každý chce od iných aby skákali aj po pracovnej dobe lebo "veď je to len chvíľa"... Ale treba sú uvedomiť, že dr už bola na odchode! nieje jej povinnosť sa otáčať a ísť pracovať PO PRACOVNEJ DOBE. Už by konečne ľudia mohli rešpektovať to, keď niekto v práci skončí a neotravovať ich vo voľnom čase..

leskovael
Autor odpoveď zmazal
aurora33
11. okt 2022

@betka233 co ja viem prečo nezdvihli telefón.

betka233
11. okt 2022

@leskovael 🙈 ideal je, nech pridu vsetci pacienti aspon o 6:30 do cakarne, pekne sa napisu do poradovnika a cakaju. Uz ked prides tak o 10:30, toooo uz potom tazko, ti co prisli 6:30 krivo pozeraju, sestricka krivo pozera co si to dovolujes, ved predsa to maju presne vyratane a nebudu tu kvoli tebe robit dlhsie, negarantuju ti ze ta stihnu do 12:30 zobrat, ale skusit cakat 2h mozes ak chces... a ak ta zoberu, mozes im bozkavat ruky a nohy (nemusis) a ak nie, tvoja smola, mala si prist 6:30 - ale ved aj zajtra je den...

evinka400
11. okt 2022

@vler je to detska lekarka, kde sa vytratila ludskost?

leskovael
11. okt 2022

@betka233 vieš čo nie, ideálne je, keď chodia podaktorí pred koncom a ešte sa narvú minútu pred zatvorením do ordinácie, keď vedia, že nieje reálne aby boli vybavení načas... A to neplatí len u lekára, ale všade... Lebo veď ostatní nech pracujú dlhšie nie? To nieje jeden deň, stáva sa to veľmi často.. Ja napr skúsenosť akú popisuješ, ako pacient nemám, ale ani nechodím k lekárovi pol hodinu predtým ako končí, lebo rátam s tým že tam niekto môže byť a nemusím sa už dostať na rad... A čuduj sa svete, ani o 6:30 tam nestepujem a vždy som normálne vybavená..

Aprorpo aj taká lekárka má niečo naplánované, má svoj život, hlavne keď vie dokedy pracuje, možno sa ponáhľala, možno mala dokonca niečo súrnejšie ako kliešť, hlavne (a znova sa opakujem) KEĎ UŽ MALA PO PRACOVNEJ DOBE... Ale každý nech má názor aký chce...

lily14
autor
11. okt 2022

@sss777 nie išla by som do iného obchodu,lekára mám bohužiaľ iba jedného!!!!!

panelacikova
11. okt 2022

@lily14 ja som si prečítala len tvoj úvod, nie diskusiu. k tomu dodám len toľko: nielen encefalitídu, ale aj boreliózu pokiaľ je kliešť nakazený, prenáša okamžite po prisatí (podľa najnovších výskumov) a to sa borelióze venujem ako laik už takmer jedno desaťročie, lebo sama ňou trpím. takže klídek, ak ho aj rozpučila a neviem čo, maximálne to dieťaťu zahnisá, vyhnisa, vylezie von a telo si poradí. čo sa týka týchto ochorení a prípadnej nákazy kliešťa, máš to fuk, pokojne si ho mohla vytrhnúť doma aj ty. už bol raz zavŕtaný, tak bol. ak niečo v sebe niesol, pustil to dnu. len sledovať dieťa, ak by boli prejavy chrípky utekať k dr. a spomenúť kliešťa. to isté prípadná borelióza. nič z toho nezistíš ale odbermi skôr než po cca 4-6 týždňoch po nákaze. takže momentálne sa upokoj, kašli na lekárku a dúfaj, že kliešť nebol nakazený.

lily14
autor
11. okt 2022

@panelacikova dik to som nevedela že už tak skoro

betka233
11. okt 2022

@leskovael predpokladam, ze ti ludia sa tam narvu minutu pred zatvorenim ordinacie asi preto, lebo maju nieco urgentne, co vyskocilo nahle, ci? Asi nie je ich primarnym cielom vytocit doktorku...? Dakuj Bohu, ze si takuto situaciu nemusela nikdy zazit. Ja byt dr, tak asi si dam ofic koniec ordinacnych hodin aj s nejakou casovou rezervou pre taketo surne pripady.
Celkovo tu mame nastaveny zly system, 12:30 je podla mna extremne skory koniec ordinacnych hodin, potom su naozaj urgenty velmi vytazene.
Btw. tiez pracujem, tiez mam svoj koniec pracovnej doby ale ked sa ma kolega/kolegyna nieco opyta ze chce s niecim pomoct tak nemam problem tych 5- 10 minut ozeliet - to je ta spominana ludskost a empatia.

sense
11. okt 2022

Za mňa si to presvihla a správala sa hystericky. Keď mala po pracovnej dobe a je jedno ze len 2 minúty, tak si ju nemala otravovať a ísť rovno k inej doktorke alebo na pohotovosť alebo sa spýtať ci ti to ne výberu v lekárni. U nás v lekárni ti za poplatok výberu, keď nie si schopná to urobiť sama.

mery34
11. okt 2022

@lily14 ja som sa tiež smiala hysterickým materiam, čo utekali s kliešťom na pohotovosť. Doma Atix, pár kliešťov za mnou a malý mal kliešťa skoro v ušku, blízko zvukovodu... jasné, že pohotovosť. Druhý krát dcére napriek množstve Atixu, držal a nechcel von...takže doktorka. Nikdy nehovor nikdy.

panelacikova
11. okt 2022

@lily14 kedysi sa hovorilo, že encefalitídu okamžite po prisatí, boreliózu po 24 hodinách. ale výskumy ukazujú, že je to tiež prakticky okamžite :( aj môj lekár to má načítané a potvrdil mi to. takže za mňa je už 10 rokov na mieste predovšetkým prevencia. tzn. spray a vyhýbať sa vysokej tráve a kontrolovať si často nohy, či tam niečo nelezie, čo by sa chcelo zahryznúť 🙂

aurora33
11. okt 2022

@betka233 by si sa čudovala s akými doslova kravinami su ľudia schopní ísť k lekárovi. Raz som bola s akútne chorým dieťaťom u nášho pediatra. Keďže to bolo vážne ale chcela som sa vyhnúť nemocnici, rozhodol že vyskúšame narýchlo jednu liečbu a dal môjmu dieťaťu infúziu uňho v ,,dennej miestnosti” hneď vedľa ordinácie. Boli sme tam dve hodiny a za ten čas čo som si vypočula, naozaj s čím su ľudia schopní zajst a doslova otravovať lekárov a zaberať miesto iným oveľa dôležitejším prípadom. Odvtedy sa na lekárov pozerám úplne ináč a obdivujem ich božskú trpezlivosť. A nečudujem sa ak niektorý občas vybuchne. Nie nevyvrátila sa empatia, vytratil sa zdravý rozum.

leskovael
11. okt 2022

@betka233 no a určite sa veľmi ochotne s úsmevom vraciaš aj kôli pacientom/zákazníkom alebo neviem komu (nie ze kolegyni pomôžeš s niečím..) ked si už oblečená a odchádzaš a odchytia ta že by niečo ešte chceli však? Empatia a ľudskosť je super, človek môže byť nápomocný 10x ale 11ty nieje, lebo jednoducho sa mu v ten moment nechce, alebo nemá čas a už je za "toho zlého"

lily14
autor
11. okt 2022

@leskovael áno súhlasím,ale kričať a byť drzá nemusela! Dalo sa to pekne povedať. Ponáhľam sa prosím kolegyňa vás určite rada ošetrí atď

leskovael
11. okt 2022

@lily14 videla si ju na odchode a oblečenú? Videla... Tak si mala ísť rovno za jej kolegyňou ak tam bola, alebo na pohotovosť.. To je celé..

lily14
autor
11. okt 2022

@aurora33 pre vás možno banalita ,pre niekoho dôležitá vec! Neodsudzovat keď neviete ich zdravotný stav!!!!! Vlastné skúsenosti

lily14
autor
11. okt 2022

@leskovael aj tak drzá nemá byť ...úplne neprofesionálne pre dr

betka233
11. okt 2022

@leskovael pracujem v IT, cize nemam tento typ zakaznikov. Ale keby za mnou prisla ako zakaznik mamicka s 2r dietatkom, tak na jej mieste ano, vyzliekla by som sa, polozila tasku a vybrala toho kliesta. Lebo som lekar, ktory si uvedomuje svoje poslanie, kona podla urcitej etiky a ma ako pediater vztah k detom a nenecha dieta s kliestom v hlave cakat do druheho dna alebo nenecha tymto zahltit kolegov na urgente.