icon

Koľko kvapiek Vintagolu je správne podávať?

kukuckalucia
27. apr 2016

Ahojte. Mame 3 mesacneho synceka, narodil sa v zime 3600 g. Lekarka mu naordinovala brat 3 kvapky Vintagolu. Isli sme na beznu kontrolu a bola tam zastupujuca lekarka a vyjadrila sa, ze 3 kvapky davat je vela. V letaciku pisu ze vitamin D vo vacsom mnozstve moze aj uskodit. Toho sa obavame ci mu to neuskodilo.Nechapem preco potom nam povedali nech davame malemu 3 kvapky. Ved nebol predcasne narodeny. Bol v termine narodeny. Aku mate s tym skusenost?

huahua
•
27. apr 2016

Nám teraz, aj pred štyrmi rokmi bolo povedané dve kvapky denne do jedného roka.

pribinak
•
27. apr 2016

Davala som 2 a aj vacsina v mojom okoli. Niekedy sa dava vyssie mnozstvo, ked sa pomaly zrasta fontanela.
Idealne by bolo skontaktovat sa s vasou pediatrickou a dohodnut sa s nou

endzi81
•
27. apr 2016

Ahoj, no nam nasa pedi nakazala dve kvapky denne od zaciatku. Davala a davam to na lyzicke, takze trocha vzdy ostane aj na nej, a niektore dni som zabudla. Mala mala vzdy D-cko v poriadku. A ked je vonku slnko, tak z toho maju tiez nieco.

lenkacalikova
•
27. apr 2016

Aj nasa lekarka povedala 2 kvapky denne...do jedneho roka.

zabina27
•
27. apr 2016

my sme tiez davali 2 kvapky denne, minule leto (maly mal cez rok) som ani nedavala v tie dni, ked bol na slnku.
inak viem tak, ze do 2 rokov sa ma davat

marika262
•
27. apr 2016

Moja ma 4 mesiace a nakazala nam kvapkat do ust 1kvp

12katka21
•
27. apr 2016

Prvorodenej som davala jednu denne a teraz druhorodenenu davam dve 🙂 a to mam stale tu istu pediatricku. Tak neviem co sa za dva roky medzi prvym a druhym porodom zmenilo ze zrazu dve ale tak davam dve. Niekedy zabudnem 🙂 Ked maleho bolelo brusko tak som skusala aj vynechat lebo vraj aj z toho moze mat dieta krce. Ale ... nebolo to z toho. Krce mal stale. Teraz uz nema. Klop-klop 🙂

danculia
•
27. apr 2016

takisto davame 2 kvapky od narodenia,maly ma 16 mesiacov a stale davame, inak aj v telerane Dr. Bukovsky vravel ze 3 kvapky su uz vela, idealne 1 az 2 kvapky.

aniko92
•
27. apr 2016

Ja davam dvě kvapky na lyzicku s trochou mliecka...

jatva
•
27. apr 2016

moja dr (v CR) hovori, ze podla najnovsich vyskumov sa ma brat 1kvapka. Pytala som sa jej to, lebo pri kospitalizacii na svk nam odporucali a aj do spravy napisali, ze 2. Podla nasej dr su to zastarale sposoby.

seahorse27
•
27. apr 2016

Pred 7 rokmi naordinovali dcérke 2 kvapky a synčekovi pred 1,5 rokom detto. 3 kvapky je naozaj veľa, môžeš ho predávkovať. Takéto zvýšené dávkovanie sa dáva v prípadoch, že nezrasta fontanela a pod.

emarekova
•
27. apr 2016

Dokedy sa ma davat? Mne dr. povedala,ze do dvoch rokov v pohode ked je taketo pocasie

katrinka8
•
27. apr 2016

Vigantol (D-vitamín) sa má podávať v našich končinách v podstate stále - pretože absolútna väčšina ľudí (detí aj dospelých) ho nemá dostatok - jeho prirodzená tvorba súvisí so slnečným žiarením - na vytvorenie dostatočného množstva stačí približne 20 minút pobytu na slnku denne, ale musí mu byť vystavená väčšia časť tela (čiže bez oblečenia, nestačí, že máš vystavenú tvár), a to bez ochranného faktora, ktorý proces blokuje. No a potom si položme otázku, či toto spĺňame, keďže v dnešnej dobe už bez krému s faktorom pomaly ani nos nevystrčíme plus koľko slnečného svetla je bežne v našich zemepisných šírkach... ☹ Vitamín D totiž nesúvisí len ako prevencia proti krivici alebo na zrastenie fontanely (časté argumenty, že maminy D-ko nedávajú a deťom nič nie je), ale hlavne je dôležitý pre správne fungovanie imunity.
@emarekova

A tiež sme deťom dávali vari 2 kvapky, pokiaľ si pamätám, ako bábätkám. Dokonca neviem, či dcérke pred 5 rokmi nie len 1 kvapku. 3 sú ozaj veľa.

uriva
•
27. apr 2016

My sme dávali tiež dve kvapky, ale keďže malý bral aj vitamín C, tak nám doktorka zmenila Vigantol na Cebion multi - dáva sa síce 3x denne po 4 kvapky a musí byť v chladničke, ale malého nebolí bruško, nemá kŕče, veľmi mu to chutí (Vigantol vypľúval) a dostáva ešte ďalšie vitamíny, keďže máme trocha problém s krvinkami. Ale tri kvapky je naozaj veľa, rýchlo prestať s takým množstvom.

janna88borin
•
27. apr 2016

My davame 2kvapky kazdy den okrem vikendu - odporucenie pediatricky

stanulienkat
•
27. apr 2016

Tak davaj dve kvapky denne. Aj my sme tak davali. Urcite sa mu nic nestane ani nebude poddavkovany. Doktorke povedz, ze davas tri.

kris557
•
28. apr 2016

My davame 2 kvapky denne do 2 rokov.

zuzka_1985
•
28. apr 2016

my sme tiez do roka mali davat dve kvapky a potom uz len jednu do 2 rokov