icon

Korona u ročného dieťaťa

kati1303
3. jan 2021

Ahojte,chcem sa opytat niečo ohladom korony. Sme v karantene uz 11 dni...boli sme s pozitivnym clovekom,testy sme si robili na 6 den od kontaktu-obaja negativni(ja aj muž). Priznaky nam zacali na dalsi den po testovani-horucka,slabosť,bolest celeho tela. Muž mal aj stratu cuchu a chuti. Mne priznaky trvali len 1 deň, jemu 4 dni. Uz sme v poriadku. No ale k veci...mame dve deti, starsi syn 3 rocny “iba” kasle. Mladsi 1 rocny mal uz pred kontaktom s pozitivnym sopliky a kasel. Trva mu to dodnes( uz dva tyzdne). A teraz k mojej otazke. Vcera mal mladsi vysoke horucky-z nicoho nič 39 a viac. Celu noc sme zrazali liekmi plus zabaly. Moze byt ze sa u neho virus prejavil az po tolkych dnoch? Lebo popravde nejde mi do hlavy ze cely cas nič a zrazu len tak vysoke teploty?po 11 dnoch od kontaktu s pozitivnym? Ani jest mu nechuti a to on je velky jedák. Mali ste to niektora podobne? Zajtra samozrejme volam pediatričke...kedze teraz sviatky plus vikend,nedalo sa nič riesit s dr. Dakujem za kazdu odpoveď. Pekny den prajem

kati1303
autor
3. jan 2021

@nanka3 myslis sirup na kasel ci na horucku?

andrejka1974
3. jan 2021

Dcera bola v kontakte s pozitivnou osobou za tri dni mala horucku a bez vahania som ju dala na PCR test našťastie vysiel negativny test takze by som zasla radsej na testy

lenadka
3. jan 2021

@kati1303 môže to mať aj druhotnu infekciu, uz baktériu s tych soplov a kašľa. Keď uz ho má dlho treba atb.

bboossoorka
3. jan 2021

@kati1303 nemôže chytať 6 chorobu?m sme mali takú priebeh

nanka3
4. jan 2021

@kati1303 na horucku, lebo je mozne ze davas male davky, vzdy treba dat podla vahy dietata, tolko ml kolko je polovica vahy dietata, ak ma dieta 10kg treba 5 ml panadolu/nurofenu, davkovanie na sirupoch je nizke, preto casto nezabera. Vo februari sme boli v nemocnici s dcerou, ktora mala vysoke horucky a silny kasel, a dr povedali, ze to mnozstvo, ktore som jej davala podla davkovania nestaci, ze je zle uvedene.

kati1303
autor
4. jan 2021

@bboossoorka aj to ma napadlo ale kedze sme uz hrozne dlho neboli medzi ludmi ani ziadnymi detmi neviem kde by ju chytil

kati1303
autor
4. jan 2021

@nanka3 ja davam vzdy podla vahy,davala som 5 ml aj nurofen aj panadol

kati1303
autor
4. jan 2021

@lenadka no tuto noc uz nemal teplotu ani len zvysenu...tak neviem. Ci ozaj by to mohlo byt len jednorazove,ze sa organizmus tak nejak vysporiadal s chorobou a prejavilo sa to horuckou. Dr sa samozrejme nemozem dovolat,klasika.a ten kašel ma starsi syn najhorsi v noci,cez den ani moc nekasle. A mladsi zase kasle cez deň a v noci vobec.

bboossoorka
4. jan 2021

@kati1303 môj to dostal po prvom očkovaní týždeň žiadne deti žiaden kolektív a zrazu horúčky kašeľ nakoniec sa vysipal a všetko ok

nanka3
4. jan 2021

@kati1303 kolko ma kg?

lenadka
4. jan 2021

@kati1303 tak super že teplotu už nemá

lenadka
4. jan 2021

@kati1303 môj kašlal ako začali prázdniny, o dva dni od začiatku a trvalo to týždeň aj niečo, večer tak kašlal, že vracal s toho (4 večeri) . Pomohol trifed zelený, štvrť dithiadenu 3x denne (po telefóne predpísala Dr.) a inhalovanie. Ale aj teraz ešte občas zakašle. A to už sú tri týždne pomaly.

drzaopica
4. jan 2021

@kati1303 moze byt, ze je pozitivny, ale tak isto moze mat nejaku bakterialnu infekciu, ked to trva tak dlho.Zavolala by som 155 a opytala sa co robit?ja som videla, ze testovali pcr aj uplne male deti.k susede prisla sanitka a popocuvala deti tiez boli pozitivni.V kazdom pripade este aj Vam rodicom by vysli pozit.testy .Je to neprijemne pri mslom dietati vacsina lekarov ma dovolenky a nereaguju ani na mail teraz sa dovolat pomoci priam nemozne

kati1303
autor
4. jan 2021

@nanka3 10 kg

kati1303
autor
4. jan 2021

@drzaopica ani som sa nedovolala,takze skusim zase zajtra. Kazdopadne my sme volali s muzom k našej obvodnej a ta nas ani neposlala na testy podla priznakov povedala ze zrejme sme prekonali koronu a teda vypise nam papier ze 90 dni nam netreba sa testovat. Je to čudne ale kazdopadne stale sme v karantene ani neviem dokedy,este myslim 8 dni. Kedze musim ratat s tym ze tento najmladsi mal priznaky az teraz v sobotu aj ked neviem ci vlastne to mal koronu alebo len nejaky iny virus. A zas viem ze takymto malym detom tu paličku nepchaju az hlboko do nosa tak ked sa zajtra dovolam dr mozno nas predsa posle s malym na testy.

kati1303
autor
4. jan 2021

@lenadka trifed je na predpis?

lenadka
4. jan 2021

@kati1303 vieš že neviem? Mne to predpísala Dr. Nikdy predtým som ten sirup nemala a ti mám 3 deti a ozaj zabudla som že mu dala aj atb kvapky pamycon do nosa.

nanka3
4. jan 2021

@kati1303 tak si dobre davala a triffed je na predpis

edita88
4. jan 2021

@kati1303 moja dcera 14 mes mala potvrdeny covid PCR testom. Mala dva dni horcuky, asi 10 dni jedenkrat stolicu ale taku riedku, ze bola roztecwna vsade. Asi 5 dni bola nervozna a zle spavala, potom ok. Davali sme iba panadol.

edita88
4. jan 2021

@kati1303 a este dodavam, ze malym detom beru vzorky nie z nosa iba z hrdla. A trva to asi 3 sekundy.

andrejka1974
5. jan 2021

Ja som testovala moju dceru autistku a dala to v pohode bol to sice trochu boj ale nevahala by som radsej skor ako neskoro

drzaopica
6. jan 2021

@kati1303 tak ano naco Vas uz mali posielat na testy?je to cele na hlavu postavene nikto neodpise, neporadi, nevysetri len cakajte a potom idu do nemocnice ludia s obojstrannym zapalom pluc.Aj moj muz ma vela dni bolesti a ma vydrzat 3 lekarom som hlasila, ze sme pozitivni a jednu otazku na davkovanie lieku ani jednemu z nas neodpisal, telefon nezdviha.Ani sa necudujem, ze 112,155 su preplnene, lebo robia pracu za tychto obvodakov, ktori sa boja vsetkeho, tak hraju mrtveho chrobaka.
Je nieco nove?clovek to lepsie berie, ked vies, ze to nie je zapal a treba len vylezat

kati1303
autor
6. jan 2021

@drzaopica nove asi len to ze uz detom nic neni,aj kasel presiel. Ani jednemu dr som sa nedovolala. Volala som aj mojmu obvodnemu ale neordinuje,volala som zastupujucemu-nedviha. Komedia cista.

kati1303
autor
6. jan 2021

@drzaopica dodavam ze volala som opakovane mojmu obvodnemu prvykrat dvihla povedal ze teda vypise nam papiere-ked som volala zase ze co a ako kedy pre ne prist uz nikto nedviha/neordinuje. Teraz mame v nitre plosne testoVanie(som z Nr) ale neviem ci tam mam ist-do skolky s malym aj tak chodit nebudem lebo su zavrete do odvolania a koronu sme prekonali asi takze neviem sama.

basska_b
6. jan 2021

@kati1303 Môj muž mal kašeľ 2 týždne... Riešili sme aj my, či by ho doktor nemohol popočúvať. Nie. Buď po telefóne konzultácia, alebo keď už sa budeme dusiť, tak nemocnica, takto je nastavena zdravotná starostlivosť pre pozitívnych. Tak nakoniec ho vyšetril švagor, je lekár. Pri korone je najhoršia komplikácia, keď sadne na pľúca. Tie dokáže aj "zožrať" zaživa 😐 švagor hovoril, že ešte nepočul o ťažkom priebehu dieťaťa mladšieho ako 6 rokov...

lenadka
6. jan 2021

@kati1303 ak ti obvodný lekár dá potvrdenie, že ste covid prekonali na testovanie ísť nemusíte. Určite budec aj možnosť neísť na testy a zostať v karanténe ako pri predchádzajúcich testovaniach.

kati1303
autor
6. jan 2021

@basska_b ved decka ani nemali tazky priebeh...mladsi jeden deň teploty( v noci cez 39) a starsi kašel..trval vyse tyzdna( hlavbe v noci dusivy). Cez deň nekaslal,resp.len ked sa blaznil a skakal. Takze nepokladam to za tazky priebeh,kazdopadne ma to prekvapilo.
A hej presne vysetruje sa po telefone,cele zle,hlavne u malych deti...

kati1303
autor
6. jan 2021

@lenadka tak v karantene sme tak ci tak,kedze mame zakaz vychadzania. Vsetko je pozatvarane,jedine obchody,drogerie a posta su otvorene..aspoň u nas v nitre. Pripada mi to ako z katastrofickeho filmu.

basska_b
6. jan 2021

@kati1303 Hej, chápem, super to zvládli, len som myslela na to poškodenie pľúc (ktoré môže signalizovať ten kašeľ) - ale to by nemalo nastať 🙏

kati1303
autor
7. jan 2021

@basska_b dufam ze nie. Deti su odolne 😊