icon

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy

lucy35
6. jún 2015

Ahojte.

Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
dzali
2. sep 2018

@tinik.b pozrieš aj tuná http://www.ortoprotetika.sk/novinka/remodelacna..., my sme maximálne spokojní s prístupom žiadne "týranie" pri zbere dát pre vyhotovenie helmicky ale PC scan, nosíme už 10týždňov a efekt je viditeľný voľným okom, zavolaj informuj sa, sú veľmi ochotní vysvetliť, cesta vďaka diaľnici vpho, parkovali sme stále u nich vnútri takže ani s tým nie je problém, držím palce

viasil
30. sep 2018

@mishelka2514 Dobrý deň, môžem sa opýtať za kým ste v Košiciach chodili? Vďaka

mishelka2514
30. sep 2018

@viasil Chodili sme na Rastislavovu k dr.Spišakovej ... Bola veľmi milá,pekne pracovala s našim synčekom. Mala skvelý prístup

tinik.b
11. okt 2018

Ahojte, prosim poradte ak mate skusenosti. Od utorka zacalia dcerka nosit ortezku. Prvy den bol ako tak v pohode, druhy sa tiez dal zvladnut. Sice nevydrzala 2 hodiny iba 1,5 lebo plakala ako keby ju rezali. Cela je spotena a neda sa utisit, takze musim jej ortezku dat dole. 30minut ju pozom ukludnujem ☹ No a dnes by ju mala mat 4hodiny, ale uz bol boj len ju nasadit. Mala ma 5 mesiacov este nesedi, takze ortezku jej nasadzujem ked je na brusku. Ale ked ju dam na brusko ona ako keby uz vedela co nasleduje. Som z toho nestastna. Ked ste svoje ratolesti davali na chrbatik, podkladali ste pod chrbatik nieco? Som zufala ☹

zuzka102
11. okt 2018

@tinik.b Ahoj, ano, moja bola tiez malicka, ked zacala nosit ortezu. Ked lezala na chrbatiku, davala som jej pod krk a pliecka zlozenu plienku, aby sa jej lepsie lezalo. Ortezu sme nasadzovali tak, ze som si ju akoby posadila do takeho polosedu/pololahu chrbatikom k svojmu hrudniku a tak som jej nasadila. My sme tiez ten adaptacny rezim na zaciatku mali dlhsi, tie casy sme predlzovali velmi postupne. Neboj sa, date to, je to skvely "vymysel", dcerke sa hlavicka fakt krasne upravila, zagulatila.

dejna_
24. feb 2019

Zdravim Vás dievčatá, chcem sa opýtať ako ste od začiatku postupovali keď ste si uvedomili že vás drobec má zlezanu hlavičku. Najprv pediater? Výmenný lístok pre neurológa alebo pre ortopéda? A potom merania hlavicky? Alebo ste si ju dali najprv zmerať v protey? Že či je deformácia veľká. Vopred ďakujem za vaše skúsenosti

loknicka
24. feb 2019

@dejna_ ahoj. U nas najprv pediater a potom klasicky postup.

tinik.b
24. feb 2019

@dejna_ my sme z KE a vyrobili nám ortezku v Martine. Najprv výmenný lístok od pediatra k neurológovi. V Martine majú svojho neurológia, takze my sme to mali poriešené všetko naraz. V jeden deň sken hlavy, neurologické vyšetrenie. Tu sa potvrdilo, že tu ortezku potrebujeme a hneď sme vypísali žiadosť. Čakali sme cca2tyzdne kým ju zhotovili.

dejna_
15. mar 2019

@tinik.b ahojte my už to máme obehane, išli sme do Protei v ba ťa
M nám urobili merania a potvrdil ťažkú deformitu objednali sme sa na Kramáre doktorke Schlankovej na základe odporúčania pána Ing plža. Ona nás poslala na vyšetrenie hlavičky k neurochirurgovi a ten predpísal helmicku...a dnes mi volali že je už hotová a v stredu máme prvú skúšku 🙂. takže pediatra sme obišli a všetko vybavili 🙃

tinik.b
15. mar 2019

@dejna_ jeeej, tak super. Tesim sa s Vami 😊 tak a už ju len nosiť, nech je hlavička pekná okrúhla 😉

dejna_
15. mar 2019

@tinik.b hej už nech nabehneme na režim. Pediatra sme e obišli lebo samozrejme reakcia to je dobre to sa mu spraví hodnotil to zo vzdialenosti 2 metrov hlavičku vôbec neohmatal...tak sme išli na vlastnú päsť do Protea v Ba

tinik.b
20. mar 2019

@dejna_ netýkalo sa to ich osobne, tak to neriešia a všetko je v ich očiach ok. Hlavne, že vám to ortezku odsúhlasili. Dúfam, že sa vám s ortezkou darí.

dejna_
20. mar 2019

@tinik.b 🙂 ďakujeme dnes ideme na prvú skúšku ...ale asi s tým máte pravdu, a najlepšie je keď poviem že som čítala a on povie na modrom konikovi a ja mám 100 chutí ku povedať že vďaka modrému konikovi som to začala riešiť a dostala som cestu k bližším informáciam a začala to riešiť ...ale škoda reči...oni chcú len počuť dobrý deň máme sa super a dovidenia a tak to budem aj robiť ...😏

liena111
11. jún 2019

Zdravím. Chcem sa spýtať ci neviete o tom ze by helnicka mohla spôsobiť bolesti hlavy. Malý si totiž z času na čas chytá hlavu a je nervavy ako keby ho tam niečo bolelo. Robí to keď helmicku ma aj nema ale začalo to keď ju začal nosiť predtým to nerobil..
Ak to nie je to co by to podľa vás mohlo byt. Uška to nie sú boli sme na usnom

dejna_
11. jún 2019

@liena111 fuu ťažko povedať 🤷 nestretla som sa s tým, ale skúste skupinu na FB Kranialna remodelacna ortéza tam je veľa rodičov čo ich deti ortézu nosili alebo nosia a možno vám niekto bude vedieť poradiť. Pekný deň 🙂

meluela
11. jún 2019

@liena111 aj tu je skupina kraniosynostoza, aj deticky odtial nosili prilbicky

tinik.b
12. jún 2019

@liena111 asi ho helma niekde tlači. Tiež sme mali ten istý problém. Ale hneď sme to riešili. Helmicku trosku upravili a bolo dobre.

cesy
19. jún 2019

My sme nosili ortézu od 4 mesiacov 6 týždňov a hlavička sa krásne zrovnala z ťažkej deformity do normálu.

tatianan85
15. aug 2019

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať. Keďže sme dnes začali nosiť prilbu a ideme do obdobia zimy ako ste riešili čiapočku? Ďakujem.

miminkanase
15. aug 2019

@tatianan85 moj mal len kapucu. V tej prilicke mu bolo horuco a nechcela som prehrievat mozocek

zuzka102
15. aug 2019

@tatianan85 Dcérka nosila prilbu síce v lete a skorú jeseň, no určite ju nemala na hlave 23h... zdaleka.. lebo boli hrozne horúčavy a potila sa jej v tom veľmi hlava. Neviem na ako dlho chodíte v zime von, no pokiaľ to je na 1-2-3h denne, tak ja by som prilbu dala dole a dala normálnu čiapku na hlavu.

zuzka102
15. aug 2019

@tatianan85 Ozaj, a keď ste teraz začali s prilbou, je dosť možné, že v zime ju už vôbec nebude musieť nosiť (na jeseň áno). 😉

cesy
15. aug 2019

@tatianan85 my sme tiež nosili v zime kúpila som.jej väčšiu čiapočku. Nosili sme ju 23 hodín denne a výsledky boli super po 6 týždňoch.

julia204
24. mar 2020

@cesy prosim Vas môžem sa spýtať neviete poradiť ohľadom potenie hlavičky? Dcerka ma dnes 7den helmicku mame zlezanu pravú stranu od narodenia, dr nam stále trvrdila ze nic netreba do roka sa to zrovna, ja som ju obišla v januari som volala do Martina, 28.2. Vysetrenie tazka deformita a od 18.3.nosime..malej ale musim kazdu hodinu dat helmicku dole co je cela hlavička mokra spotena.. Pocas spanku ani nevravim to sa zobudi úplne mokre bodicka na plieckach aj perinka na ktorej leží.. Okolo usiek a na cele som ju musela podlepit omnifixom.. Dakujem

tatianan85
24. mar 2020

@julia204 Helena sa tiež potila, po pár dňoch to prešlo. Na noc som jej ani nedávala. Po 2,5mesiaca sa jej hlavička upravila. A hlavne nezabúdaj helmu dezinfikovat.

julia204
24. mar 2020

@tatianan85 to cistim stále po každom zlozeni len teraz zatvorili aj Martin kvoli nariadeniu vlády o týždeň mam volat mali sme mat kontrolu po 2 týždňoch tak uvidím.. Fakt ste nedávali na noc? Mala ma 10mesiacov a mame ju mat na 4mesiace

zuzka102
24. mar 2020

@julia204 Určite dávajte na noc. Helma by sa mala nosiť 23h denne/nočne. Akoze my sme ju toľko nenosili, lebo boli 35 stupňové horúčavy celé leto a bolo to hrozne s helmou, ale tých 18-19h z 24h ju dcérka mala a isto sa oplatilo, hlávka sa pekne zaoblila.

zuzka102
24. mar 2020

@julia204 ...a teda ešte doplním, že moja ju začala nosiť hneď ako sa dalo, koncom 4.mesiaca zivota. Čím skôr sa začne, kým sú kosti mäkké, tým lepšie a skor sa deformity upravia.

julia204
24. mar 2020

@zuzka102 ja som sa snazila od 6mesiaca dostat k nej ken nasa dr stále nie netreba.. Takze vdaka cakacej dobe na prvo vysetrenie+dlhy termin vyroby začíname v 10mesiacoch.. Vcera sme mali prvy den 23hodinovy režim, cez den v pohode, vecer zaspala o 20:30 ale o 2 v noci musela ist helmicka dole sama si ju tahala dole plakala, spotena mokra.. Uvidime tuto noc

stejja9
24. mar 2020

@julia204 tiez odporúčam nosiť co najviac. My sme začali v 4 mesiacoch, začiatky boli tazke. Maly ju mal 3 mesiace, a za ten čas prestal napredovať, prestal sa smiať, noci boli strasne, výčitky z okolia, že čo som si to vymyslela, potom aj moje pochybnosti,... chytil ekzem, hlavka stále spotena, bolo to v zime a za ten čas sme poriadne ani vonku neboli. Všetko prešlo, a teraz ma ukazkovu hlavičku, vsetko dobehol. ;)
Vydržte, ono sa to oplatí, čím poctivejsie, tým skor skončíte. ;)