icon

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy

lucy35
6. jún 2015

Ahojte.

Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
stejja9
14. feb 2018

Aj my sme boli v Martine, kde urobia scan, prilbu vyrabaju v Ostrave, dalsie meranie a upravy su potom v MT.

lucy35
autor
17. feb 2018

@livka_ hlavičku sme museli ist oskenovat do BA neviem či aj v Poprade už neskenuju. Treba sa opýtať.

nina4
19. apr 2018

@stejja9 ahoj.Prosim ta ake vsetky vysetrenia ste potrebovali pri prvej navsteve v MT.Nam tato ortezka bola dnes odporucena rehabilitačnou dr.ze by bolo dobre si to obehat.Spominala nam neurologiu a ortopeda tak sa radsej pytam niekoho co tam uz bol .Dakujem

lentvoja
19. apr 2018

@nina4 ahoj, my chodíme do martina...jedine co od nás potrebovali je schválenie resp. odporúčanie od neurologa. Ale neurológ ti nevypise poukaz na prilbu, ten nám vypísala lekárka z fyzioterapie...potom sa už len objednať do martina

nina4
19. apr 2018

@lentvoja ďakujem tak zajtra to idem poobvolavat a poobjednavat neurologa

stejja9
19. apr 2018

@nina4 ahoj, odporúčanie sme mali od neurológa. Neviem aký máte zdr. problém, ale my sme boli ešte na neurochirurgii, a tam nam dali poukaz na prilbu. Ako píše @lentvoja poukaz môže dať aj iný lekár.

nina4
20. apr 2018

@stejja9 dakujem za odpoved my mame len zle tvarovanu hlavicku.

nina4
20. apr 2018

@stejja9 a este mi to neda prosim ta ak vies poradiť je tam na Martin niaky kontakt ,alebo co konkretne aku ambulanciu mam hladať ?ďakujem

stejja9
20. apr 2018

@nina4 a máte už poukaz na prilbu? polohové deformity riešia v orto-protetika,Kollárova 21,budova ortocentra, MT. 043/4221 498, skús,uvidíš,čo poradia. daj vedieť, ako ste dopadli.👍

nina4
20. apr 2018

@stejja9 tak akurat som volala maminky dam info aspon takto zatiaľ co viem.
3.maja sa ideme ukazat prvy krat s tym ze neurologa maju oni a ten aj urobi vysetrenia ktore budu potrebovať.Su velmi mily a ochotny potom napísem viac tu je na nich odkaz.
https://www.google.sk/url?sa=t&source=web&rct=j...

dzali
9. máj 2018

@lucy35 nemáš prosím kontakt na Poprad prípadne link resp informácie či sa niečo nezmenilo a nerobia scan i tam... Či jedine Martin? Neurológ sa nám ju chystá predpísať...., aj sa ešte niečo dopláca?

mijka88
9. máj 2018

aj náš malý nosil prilbičku, vybavovali sme všetko v MT

dzali
Autor odpoveď zmazal
dzali
9. máj 2018

Ak by to niekoho zaujímalo východ tak protetika má meracie miesto aj v Bardejove, Prešov posiela do bb

dzali
9. máj 2018

@lucy35 už som volala do bardejova urobia nám ju tam na predpis ortopéda U nás po odporúčaní neurológom

nina4
9. máj 2018

Ahojte tak my sme boli v tom Martine.Pomerali nám hlavičku potom sme isli v ten isty den tam ku neurológovi aby skontroloval ci maly nema zrastene lebkove švi ten nam vypísal poukaz na helmicku a teraz uz len čakať kedy zavolajú. Pristup super 🤩

dzali
9. máj 2018

@nina4 my nakoniec radšej tiež skúsime Martin ako dlho ste čakali na termín potrebovala si nejaké odporúčanie

nina4
9. máj 2018

@dzali volala som 20.4. a objednali nas na 3.5.ked som tam volala dvakrat som sa pýtala ,ze ci treba odporučenie od niekoho povedali ,ze nie len sa spýtal kto nam poradil tak som povedala ,rehabilitačná sestra.ked zavoláš radsej sa spýtaj su velmi ochotny co sa tyka parkovania da sa u nich vo dvore

stejja9
9. máj 2018

Vsetkym odporúčam Martin, aj ked sa vam to nezdá kvoli dialke, ale oplati sa. Budete v správnych rukach, vysetreni aj na pripadne ine problemy neurochirurgom, ktory zaroven aj vazne diagnozy operuje, spolupracuju so špičkovým lekarom z Ostravy.. a jednoducho sa špecializujú na polohove deformity. A o perfektnom profesionalnom pristupe ani nehovorim.

stejja9
9. máj 2018

@dzali
@nina4 z merneho centra pojdete na neurochirurgiu a tam vlastne dostanete poukaz na ortop.pomocku - prilbu.

nina4
9. máj 2018

Viete co je na nich najlepsie ,ze sme tam isli kvôli malému a hned riesili aj 15 r. syna ten ma zle tvarovanu hrudnu kosť tak ked si pôjdeme pre helmicku pomeraju uz aj staršieho chlapca su fakt super

dzali
9. máj 2018

@nina4 výborne takže tie merania sa stihnú v jeden deň teraz už čakáte za ortezkou? A potom kontroly....,akým spôsobom prebiehalo meranie, predpokladám, že žiadna sadra či? Prepáč, že zahlcujem

nina4
9. máj 2018

@dzali nie v pohode.ano teraz uz len čakáme. maleho posadili do stoličky taka ako na kŕmenie a meranie to bolo take snimkovanie maly sa hral v stoličke ani nevedel,ze mu nieco robia trvalo to cele 5-10 min .a kontroly budeme mat kazde 2 tyzdne .

dzali
9. máj 2018

@nina4 ďakujem krásne celé to znie veľmi dobre držím palce nech poslúži

resuada
24. aug 2018

Poraďte, prosím, kontakt na detského ortopéda v BA, ktorý vám dal odporúčanie na kranio ortézu. Ďakujem.

kitta
25. aug 2018

@resuada Reo v Petrzalke, dr Jurinova. Velmi mila dr.

resuada
30. aug 2018

@kitta Ďakujem veľmi pekne.

tinik.b
31. aug 2018

Dievcata z Kosic, prosim poradte. Tiez mame problem so zlezanou hlavickou (plagiocefalia) a chceli by sme tiez ortezu. Mala ma teraz 3,5mesiaca. Radili sme sa s pediatrickou a ta nam odporucala, kedze sme mali ist na kontrolu klbov k ortopedovi, popytat sa ako dalej postupovat. Ten nas vsak odbil s tym, ze on sa zlezanou hlavou vobec nezaobera. Vraj sa to upravi. Boli sme v novej nemocnici. Od pediatricky mame aj vymenny listok na neurologiu. Prosim, poradte neurologa a ortopeda s ktorym mate dobre skusenosti ohladom ortez. Velmi pekne dakujem

dzali
31. aug 2018

@tinik.b objednaj sa do Martina. Pri dovŕšenom 4.mesiaci, tam nepotrebujete na vyšetrenie žiadny výmenný lístok, pokiaľ scan potvrdí potrebu ortezy všetko vybavíte na mieste, nás neurológ posielal do ke tuším za mudr spisakovou ale keď som si to zratala tak by sme stratili ďalšie dva mesiace čakanim na vyšetrenia, preto chodíme do Martina

tinik.b
1. sep 2018

@dzali super velmi pekne dakujem 🙂 a mohla by si mi dat nejaky kontakt do toho Martina? Alebo si to viem pozriet niekde ma nete? Inak ako ste zvladali cestu?