icon

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy

lucy35
6. jún 2015

Ahojte.

Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
majka341
20. apr 2016

Ako ste riešili svrbenie hlavičky pri nosení ortézky? Existuje na to nejaký krém?

ingusz
23. apr 2016

Ano je to aj od potenia .. ved oni to brusia biele to nebude uz nikdy🙂 nic to nieje ak ju dezinfikujete 🙂

ingusz
23. apr 2016

@majka341 umyt osusit ..a vydenzifikovat helmu osusit aj helmu . Dietatu pot steka po hlave a ked to zaschne tak to svrbi je potrebny sampon

loknicka
23. apr 2016

@majka341 treba vydezinfikovat liehom ortezu a vlasky umyvat samozrejme. ak by boli nejake potnicky poradit sa radsej s lekarom.

rudkocam
14. jún 2016

Ahojte dievčatá. Môj synator má tiež zlezanu, nie výrazne, ale má. Na poradni som vravela našej doky a ona má palkla, že s tým sa už nič nedá. Tak som jej vravela o tejto helme. Bola skeptická. Na moju žiadosť mi vypísala výmenné lístky. No vravela, že ona sama nevie kam máme ísť. Tak sa pýtam vás: máme sa objednať na ortopédi, neurológiu..?. Máte po prípade pozitívnu skúsenosť s konkrétnym mudr v BA? Vrela vdaka vopred

majka341
15. jún 2016

@rudkocam skuste si dat vyhladat kranialna orteza pristupny ortoped cez google. Najde vam kontakt na ortopeda v Bratislave, ktory ma skusenosti s touto helmickou.

rudkocam
15. jún 2016

@majka341 dakujem 🙂

loknicka
15. jún 2016

@rudkocam nam ortezu odporucila neurologicka a isli sme potom na ortopediu ale nie kazdy ortoped vypise ziadanku. napr. u nas v zíline taky nieje. potom pôjdete na sken hlavicky v blave a ked prilba pride budete chodit na pravidelne kontroly, merania a upravu prilby. momentalne budete mat problem mozno v tom ze na leto prilbu neodporucaju a potom uz moze byt neskoro....

rudkocam
15. jún 2016

@loknicka už sme objednaní na neuro ku mudr Palivovej. Za otvorenie dverí jej hned dam 20€, tak verím, že dá odporučenie. Ale doporučil ju iný neurológ, u ktorého žiaľ voľný termín až 22. júla a to je moc dlhá doba. Odtiaľ sa chystám ku Kusinovi. Už nech máme helmu a krásnu hlavičku 🙂

majka341
15. jún 2016

@rudkocam nemate za co🙂

rudkocam
16. jún 2016

Dnes sme boli u neurologických Taligovej a silou mocou má presviedčala, že nepotrebuje helmu, že sa mu to do roka a pol same náročná. Naliehala som, tak mi nakoniec dala odporúčanie. Uvidíme čo povie ortopédi. Čo si o tom myslite?

majka341
16. jún 2016

@rudkocam Nenechajte sa odradit. Cim skor sa vam to podari vybavit, tym lepsie.Lebo ked je dieta starsie ide to upravit pomalsie... Ten ortoped v Bratislave ma skusenosti s aplikaciou helmicky.

mamina2388
16. jún 2016

prosim vas syncek ma tiez zlezanu hlavicku do jednej strany stale vytocenu mam ist s nim na rehab., no chcem si vyziadat tuto helmu, drzte palce snad uspejem a snad ma nebude rehabilitacna odradzat, ☹

lucy35
autor
17. jún 2016

Nenechajte sa odradiť. V zahraničí je to bežná vec.

rudkocam
18. jún 2016

Este sa chcem opýtať, ako dlho sa čaká kým prilbicku vyrobia? A vlastne aj ako dlho na termín v protea? My totiž v utorok ideme ku ortopedovi. Stihnú nás objednať v protea do piatku? Lebo v sobotu sa už na plánovanú dovolenku, kde by som chcela byť aj 3 týždne. Tak terz neviem, čo robiť...

lucy35
autor
21. jún 2016

To veru nepamätám ale viem že to bolo dosť rýchlo.

lucy35
autor
21. jún 2016

No toto sa vám do dovolenky asi nepodarí vybaviť. Avšak zavolajte teraz do protea a opytajte sa tam.

rudkocam
21. jún 2016

@lucy35 tak ortopédi nás dnes poslal do proteíny, že je to len kúsok. Vzali nás, ale tá pani tam mi dávala riadne kvapky. Odchýlku máme 4mm- jemné zlezania, no predsa zlezania. Az nervy mala, že chcem dať malemu helmu. Že tam chodia vážnejšie prípady, že čo ja riesim...atď....vyučovala mi svoje postoje, chcela aby som neriešila žiadnu helmu, až ma tak vyučovala, že som zvýšila informáciu hlasu a argumentovala. Ju to normálne naštvalo a ja isla odtiaľ ako overená. Slnečné okuliare na oči, nech nik nevidí, že mi je do revu. Syn má formu plagiocelafia. Takže ma na zlezanej strane posunuté usko aj ocko. Ona má palkovala, že aj keby hlava rozrástla, čo možno ani nie, tak ucho a oko, respektive tvárová časť lebky sa nespraví.....ja už neviem :'( chcem kričať, chcem plakať.....pomoc :'( dať mu ju, nedať?

javi37
21. jún 2016

@rudkocam My sme odchádzali takisto od neurologičky, že čo to robíme vlastnému dieťaťu a keď bolo po všetkom a malému sa výrazne upravila hlavička, zrazu si pýtala letáky o helmičke. Takže určite choďte do toho.

rudkocam
22. jún 2016

@javi37 ano, ale toto co som pisala vcera: tak ortopédi nás dnes poslal do proteíny, že je to len kúsok. Vzali nás, ale tá pani tam mi dávala riadne kvapky. Odchýlku máme 4mm- jemné zlezania, no predsa zlezania. Az nervy mala, že chcem dať malemu helmu. Že tam chodia vážnejšie prípady, že čo ja riesim...atď....vyučovala mi svoje postoje, chcela aby som neriešila žiadnu helmu, až ma tak vyučovala, že som zvýšila informáciu hlasu a argumentovala. Ju to normálne naštvalo a ja isla odtiaľ ako overená. Slnečné okuliare na oči, nech nik nevidí, že mi je do revu. Syn má formu plagiocelafia. Takže ma na zlezanej strane posunuté usko aj ocko. Ona má palkovala, že aj keby hlava rozrástla, čo možno ani nie, tak ucho a oko, respektive tvárová časť lebky sa nespraví.....ja už neviem :'( chcem kričať, chcem plakať.....pomoc :'( dať mu ju, nedať?

tu je vyjadrenie pani, ktora sa zucastnuje na vyrobe helmiciek v protea....tak ja uz neviem.....tam ma vcera rozrusila, ze som ani poriadne spat nemohla :/

lucy35
autor
22. jún 2016

Lekári sa tomu bránia, lebo o tom majú málo vedomostí a informácií. Treba hľadať lekára ktorý to odporúča. Hľadať, hľadať a hľadať a rozumne argumentovať.

ingusz
23. jún 2016

@rudkocam dat mu ju . Nam sa posunulo ucho aj tvar sa dala do poriadku z tazkej deformity sme sa dostali do normalu cim skor date tym lepsie uz od 6 m. Je neskoro lebo mesiac cakate len na prilbu .

rudkocam
23. jún 2016

@ingusz od 6m je neskoro? ved my mame 9.5m a cca o dva tyzdne bude helma hotova :/

lucy35
autor
24. jún 2016

@rudkocam
Helma do 18 mesiacov, potom už je neskoro. No čím skôr tým lepšie

ingusz
29. jún 2016

Ano je to neskoro . Trebalo to hned riesit ked to bolo viditelne .. cim neskor tym pomalsie sa to modeluje ta lebka

ingusz
29. jún 2016

Nam vravel po 6 m pomalsie rastie hlava . Ale nech vam pomoze co najviac .

orsi_h
29. jún 2016

Ahojte. Nedate fotku ako vyzera zlezana hlavicka? Zaujima ma to. Dakujem.

ingusz
29. jún 2016

@orsi_h ved v googly ich su milion

ingusz
29. jún 2016
mamina2388
8. júl 2016

ja sa tak tesiiiiiiim, dostali sme odporucanie...ale nechcela veru dat a vraj mame chodit na cvicenie ☹ ☹ ☹ ☹

kedzes sa o nej maly lzlakol tak iba plakal a zatinal sa a ona z toho usudila blaboli...