icon

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy

lucy35
6. jún 2015

Ahojte.

Prosím Vás, hľadám mamičky s detickami, ktoré nosia remodelacnu ortezu na modelovanie hlavičky dieťaťa. Rada by som sa zoznámila s mamičkami a vymenila informácie.
Najlepšie ak sú z Košíc, ale samozrejme aj z celého Slovenska.
Budem sa tešiť.
S pozdravom, Lucia

Kraniálna remodelačná ortéza hlavy
evinkah
14. sep 2017

@mony14 Zmiernil sa tlak na jednu stranu a preto sa hlavicka zagulatila, napriek tomu, ze moc nepodrastla. Najlepsie sa hlavka tvaruje, ked rastie, takze aj ked je ta orteza otravna, odporucam este trosku vydrzat. Moj maly ortezu nosil asi 2 mesiace, jemu vsak hlavicka dost narastla a zmena bola neporovnatelna. Stale ma hlavicku trosku capatu, ale nie je to nic, co by si clovek vsimol bez upozornenia na urcite veci. Drzim palce 😉

mony14
14. sep 2017

myslite zadnu?ked sme mali zlezanu zadnu cast? dnes uz to je vyse 60dni vysledok je vidiet .len ma sklamalo to meranie a pani tiez nemerala v klude lebo sa maly vrtel

emurca
10. okt 2017

@zuzka102 ako ste poriesili to svrbenie a zcervenanie. Nam po tyzdni maly tiez zreagoval a rozskrabal si hlavicku az do krvi...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
emurca
10. okt 2017

@lubka261 dakujem, zajtra pozhanam... ja som mu uz 2 tyzdne nedavala... nechcem mu sposobit nieco horsie :( takto vyzeralo aj vase??

lubka261
Autor odpoveď zmazal
zuzka102
10. okt 2017

@emurca Ahoj, myslim, ze v dcerkinom pripade to bolo nieco ine ako u vas. My sme boli na beznej kontrole/uprave s helmou, trosku upravili, nasadili na hlavicku a ked som ju po 2 hodinach dala doma dole, dcerka mala spalene licko, tam ako je naboku ta helma, vies co myslim. Najprv som myslela, ze to je len otlacene, no vobec to neprechadzalo ani do vecera, tak som jej uz helmu nedala a dalsi den to isla riesit. Kozna potvrdila, ze je to spalene a dala krem Fucidin H, ten som dala zo 3 dni len a popritom som sem-tam strekla Pantenol sprej (dava sa aj dospelym na spaleniny napr. slnka). Cca tyzden alebo aj dva, kym jej ta spalenina nezmizla, som dcerke helmu nedala. Pristup v Protea k tomuto problemu (tam som tiez zasla hned na druhy den potom) radsej nejdem komentovat.. U vas to podla foto ale nevyzera ako spalene, ale skor riadne otlacene. Pokial to zacervenanie do nejakej polhodiny-hodiny nezmizne, tak podla mna mu treba helmu upravit, ved chodte na konrolu radsej. Inak moja malá ju znasala vcelku statocne, sice sa riadne potila (hlavne v tych horucavach v lete), ale zvykla si. A este som zvykla lepit takou specialnou paskou niektore casti helmy, aby jej to nerobilo prilisne otlaceniny.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
gemini255
11. okt 2017

ahoj, inak moj ma cervene za uskom, vydrete, po tom ako sme boli brusit helmicku, tak ja aj podliepam v tom mieste omnifixom a uz to nema. tak skus krem ako radi
@lubka261 a aj podlepit helmicku, nech ma na tom prijemnejsi material

emurca
11. okt 2017

My sme podliepali, brusili, ohybali, umyvali hlavicku s dubovou korou...s ortopedickou sme vymysleli taku stulpu ci stulfa z bavlny pod prilbu ale to sa poti este viac... idem dat ten krem a budem vas informovat 🙂 a este bolo nam povedane ze nikto s tym problem nemal asi tak....

lubka261
Autor odpoveď zmazal
mony14
11. okt 2017

my prilbicku umyvame antibakt. tekutym mydlom a podlepovali sme zo zaciatku a teraz to uz neni treba.

zuzka102
11. okt 2017

@lubka261 Zrejme zostalo trochu dezinf. pripravku v tej dierke, kde je srobik, kt. drzi tu pracku, a ako mala dcerka prilbu na hlavicke, tak to z tej dierky vytieklo a spalilo jej pokozku.

zuzka102
11. okt 2017

Inak ja tu helmu cistim klasickym liehom, dam na vatu a pretriem. A ten nas problem so spalenou pokozkou vraj tiez este nemali...

kacena4
11. okt 2017

cafte zienky aj my sme si presli helmickou nosili sme ju vyse roka, kedze sme boli po operacii a nikdy sme nemali problem... vzdy sa to da nejako poriesit tie spaleniny sa riesia priamo s proteou upravou helmicky a odreniny ci oskreniny omnifixom - ak niekto chce ostal mi doma cca 1m mozno trosku menej nechcem ho odmotavat rada za postovne poslem pisnite mi IP, inak da sa to kupit aj v zdravotnickych potrebach. a helmicku cistit jednoznacne liehom nicim inych. lieh sa hned vypari neostava na helmicke!! hned ako sa zlozi z hlavky dole tampon lieh a vycistit a nechat vysusit a bezproblemov funguje dalej.
drzim vam palceky

kitta
16. okt 2017

Baby prosim kde v BA ste vybavili vysetrenia od orto a neurologa? V sinalgise nas objednali skoro az o mesiac. A orto este hladame. Prosim napiste ak mate nejaky tip.

zuzka102
16. okt 2017

@kitta My sme boli na neurologii na Kramaroch a v rehabilit. amb. Reo centrum v Petrzke. Od ortopeda sme nepotrebovali ziaden listok/vysetrenie kvoli prilbe.

kitta
16. okt 2017

@zuzka102 dakujem velmi pekne. Mne povedali ze potrebujeme od ortopeda. Skusim zajtra zavolat. A na Kramaroch vas rychlejsie objednali ako za mesiac?

zuzka102
17. okt 2017

@kitta Presne si nepamatam ako rychlo nam dali termin na Kramaroch, ale urcite to nebolo hned, asi par tyzdnov.. Ten listok na vyhot. ortezy bud od ortopeda alebo od rehabilit. dr., pokial viem. A neurologia urcite.

sashabb1
5. nov 2017

Ahojte, my sme v piatok dostali prilbicku. Malej som ju dala na hlavicku a ihned spustila nekontrolovatelny plac, po cca 2 min sme jej to dali dole a este pol hodinu vzlykala. Skusili sme opat po tom ako sa vyspinkala a napapala a vsetko sa opakovalo. Neskor sme jej prilbu pokusili nasadit pocas hry, ale ten isty vysledok. Mate podobnu skusenost s takou reakciou? My cvicime aj Vojtu, tiez si pokrici, ale toto bol vyslovene plac,neviem si predstaviť, ze to ma na hlave hodinu. Dakujem za vase skusenosti.

zuzka102
5. nov 2017

@sashabb1 No asi iba vydrzat! ..a snad si na prilbu zvykne. Nechajte jej ju nejaky cas a uvidite, ci ju prestane potom vnimat. Skuste ju nejako zabavat, ked jej ju nasadite. A skontrolovat potom po zlozeni, ci nie su niekde otlacene cervene miesta na hlavicke. Ale ak ste len teraz prilbu dostali, tak by mala byt dobre pomerana a skontrolovana, cize by ju asi nikde nemala tlacit.

sashabb1
5. nov 2017

@zuzka102 ešte vyskúšame, dakujem za koment.

gemini255
6. nov 2017

@sashabb1 ahoj, no my sme bojovali na zaciatku, ale nereval, ked ju mal tu hodinu, akurat v nej nechcel spat, to reval, musela som vzdy dat dole, tie prve zvykacie 4 dni boli strasne, a zacinal 20.7. ked bolo vonku v tieni 35stupnov, potil sa, pot mu stekal do oci, len doma sme boli cele dni preto. ja som to vzdavala, ale potom sme nabehli na rezim 23h denne, ja som mu to prestala stale zakladat a skladat. prestala som to riesit a dala som mu to ako plienku a hotovo a prestal to aj on riesit. drzim palce, aspon, ze mate zimu

sashabb1
6. nov 2017

@gemini255 dnes idem na to. A pomohlo vam to? Vidis dake zmeny?

zuzka102
6. nov 2017

@sashabb1 Ja ti mozem povedat, ze na dcerkinej hlavicke zmenu naozaj vidno, teraz je krasne gulata, predtym taka zlezana na jednej strane, nebolo to nic hrozne, no zmenu vidiet. Len treba naozaj vydrzat a prilbu nosit. Ak aj nie tych 23h denne (napr. v lete v horucavach je to tolko nosit nemozne...), tak pod 20h by ste nemali ist (tak nam vraveli vo firme, ktora sa zaobera tymito ortezami).

sashabb1
6. nov 2017

@zuzka102 no presne, aj nasa ma hlavku zlezanu na jednej strane, dost to vidno. Nuz musim sa asi len ja odhodlat a zacat. Potom to budem ľutovať, polohovanim sa to nedalo spravit a podla mna to ani vlasky nezakryju.

zuzka102
6. nov 2017

@sashabb1 Urcite sa na to dajte. Niekedy mam dojem, ze deti znesu viac nez rodicia. 😉 Oni si na prilbu po case zvyknu. Len ratajte s potenim, nasa mala stale mokre vlasky pod tym, aj polku chrbatika (bodycko) spotene, no treba vydrzat. Sem-tam dat prilbu dole, poutierat a na chvilu prevetrat hlavicku, vydenzifikovat prilbu a potom nasadit. Aj takto sa to da. Pocuvam v okoli, ze v dnesnej dobe dost babatiek nosi tieto prilby...

gemini255
6. nov 2017

@gemini255 ano urcite to stalo za to, uz ma fakt krasnu hlavu, mal zlezanu vzadu a rastla mu do stran a nie dozadu, za 15tyzdnov nenarastla do stran vobec len dozadu.este 3 tyzdne a kontrola a snad koniec

gemini255
6. nov 2017

@zuzka102 ja som stretla suseda, maju dieta, stahovali sme sa a sa ma pytal, co to je a na co to je a potom, ze ani mi to nevravte, pozrite sa aku mam ja placku na hlave, pristavaciu drahu hotovo, to sa da ozaj riesit? no vtedy sa asi nedalo

gemini255
6. nov 2017

@sashabb1 neviem preco som hore odpovedala sebe 😉 ale bolo to tebe