icon

Kto má postihnuté dieťa?

llull
10. mar 2023

Narodilo sa mi postihnuté dieťa, môžete sa mi niekto ozvať so skúsenosťami? Aj ak ho máte doma, aj v tom prípade že ste ho dali do ústavnej starostlivosti.
Prosím vás napíšte mi správu...

Strana
z2
mircalla
11. mar 2023

@tenerifka Ty to ani vidiet nemozes. Ale nebudem s tebou stracat cas v tejto smutnej teme, nech radsej autorke pomozu ci poradia

tenerifka
11. mar 2023

@mircalla presne tak, suhlasim s tebou

kaitlin3
11. mar 2023

Joj zas sa netvarme že stat neprispieva na ztp deti, prispieva a pokial spĺňas určite podmienky tak zen príspevok dostaneš, pokial nie, tak naň odkázaný nie si. Samozrejme to nie je veľa ale zase je kopec KOOOOOPEC organizácii a ciest ako zbieranie 2% dane, výzvy na ľudia ľudom kde pomôže spoločnosť keď už nie stat. Zas sa netvarme že pokial na to nemáš, musíš dieta automaticky dať do ústavu. Kto chce hľadá spôsoby a kto nechce hľadá výhovorky.

Mne sa inak strašne prieči keď vlastná mama nazve svoje dieťa ako postihnuté… je už toľko menej urážlivých výrazov ako inak obdarené, zdravotne znevýhodnené atd..

elmivelmi
11. mar 2023

Je to hrozne ale suhlsim s tenerifkou, treba vyskusat sa postarat o take dieta.Autorka ak mate dost financii,vyskusaj ,mozno ma lepsie vyhliadky ako si myslis.

tenerifka
11. mar 2023

@kaitlin3
@elmivelmi
asi tak, a vezmime si, ze velakrat ide o nevedomost, ignoracia okolia, odsudenie okolia. Za deti sa treba bit, zakladatelka pise, ze sa jej narodilo postihnute dieta, tak to bude asi babatko, chudatko, najma neho sa treba zastat a pokusit sa mu dat sancu na zivot v milujucej rodine, rodicom podat pomocnu ruku, ulahcit im to. Mña naozaj irituje, ako ludia smahom ruky "vyriesia problem" supnutim dietata do ustavu, empatia nula bodov. Su aj ine moznosti, ina cesta, aj prognozy, ktore boli na zaciatku beznadejne, sa zvyknu spravnymi terapiami neskutocne zvratit, ze aj odbornici zostavaju prekvapeni

mircalla
11. mar 2023

@tenerifka Mna irituje, ako si dosla na to, ze ide supnut dieta do ustavu?
Pokial spravne citam - pytala sa na SKUSENOSTI
Dieta doma a dieta v ustavnej starostlivosti
To je cele.
A myslim, ze chcela skusenosti od mamiciek, co maju deti, ktore su zdravotne znevyhodnene. Co ty nie si. Takze myslim tvoje mudrovanie, ze ty si si vydedukovala, co ide robit ( az uz komentujes a odsudzujes) nepotrebuje. A uz do nej neryp do psej matere

kaitlin3
11. mar 2023

@tenerifka ja si najmä dovolím tvrdiť že vsetci ti čo obhajujú umiestnenie dieťaťa do ústavnej starostlivosti nikdy nevideli taký ústav zvnútra ako to tam funguje a aké sú tam podmienky pre tie deti

tenerifka
11. mar 2023

@kaitlin3 nevidim xlo, nepocujem zlo….proste u vacsiny sladka nevedomost

belasy_motylik
11. mar 2023

Pracovala som roky s rodinami postihnutých detí najrôznejšieho veku, od batoliat až po tie dospelé "deti", najrôznejších diagnóz, aké si nedokážete ani predstaviť, zažila som "ťažké" rodiny, "ťažké" rodinné situácie, "ťažké" rozhodnutia, pracovala som roky aj v "ústave" ako to definujete, zažila som rodiny, ktoré zvládali ,bojovali, rodiny, ktoré nezvládli a rozpadli sa, rodiny, ktoré rozpadnuté "fungovali" tým najšialenejším spôsobom, lebo okolie a sociálny tlak ..., deti, ktoré sa mali doma aj s tými najhoršími diagnózami najlepšie, deti, ktorým bolo v ústavnej starostlivosti oveľa lepšie ako doma, lebo ... a ku všetkým názorom ktoré tu odozneli a odoznievajú len jedno - pokiaľ nežijete život druhých, pokiaľ nevidíte do problematiky do hĺbky a nemáte v nej dosť odžité, tak nemáte nijaké právo nijako súdiť. Nikdy a nijakým spôsobom! A to platí v tejto téme a oblasti života, ako aj v každej inej.

llull
autor
11. mar 2023

Čo? Prestaňte mi ešte pritazovat do riti, pýtam sa na skúsenosti ako sa žije s postihnutým dieťaťom, nehovorím že ho idem dať do ústavu ale je to tiež možnosť, pýtam sa nech mi napíše súkromnú správu hocikto kto také dieťa má a nech sa nehanbí aj keby ho dal do ústavu, nech napíše aj tak, že ako sa vyrovnal so situáciou atď. Ok už mám dosť súkromných správ takže sem chodiť čítať už nepôjdem,aj tak mi nikto nepomôže

andrejka1974
11. mar 2023

@llull ja ani neviem proste idem ďalej poleno za polenom a nevzdávam sa a beriem ju v úžasnom manželovi a v úžasných deťoch a v úžasných ľuďoch ,ktorí ťa pozbudia a pomôžu keď treba

andrejka1974
11. mar 2023

@mell27 ďakujem život ma naučil že maličkostí už neriešim a teším sa už z maličkostí stačí úsmev pohladenie mojej dcérky autistky a keď mi nič nepovie je neverbálna úplne a smiech rehot mojich detí alebo obyčajne slovo mama ľúbim ťa alebo len maminka môžeš to úplne stačí

mell27
11. mar 2023

@andrejka1974 ja som si tieto veci uvedomila, keď som sa v bývalej práci na dennej báze stretávala s onko pacientmi. Videla som mladých aj starých ľudí ako postupne odchádzajú, ale aj perspektívne prípady, ktoré náhle odišli na "druhú stranu". Vtedy som si uvedomila, aké je naše telo krehké a zároveň tak silné... Od tohto času sa pre mňa vzťahy s blízkymi a rodinou stali tým najdôležitejším. Užívam si každý moment, kedy môžme byť spolu. ...

baskustek
12. mar 2023

@tenerifka prosím ťa, už sa ďalej ani neobhajuj, si trápna. Vieš sa len chváliť a chvastať, tak si choď ďalej užívať svoj úžasný život na slnečnom Tenerife a nestaraj sa do iných, keď o nich nevieš nič.

Strana
z2