Ktoré kravské mlieko je najlepšie?

marion09
7. feb 2018

zeny prosim uprimne poradte....ktore kupovane krabickove ci v plastovej flasi kravske mlieko je najkvalitnejsie,najvhodnejsie na pitie pre cca 1,5 rocne babo?este sa kojime ale na ranajky lubime chlebik s maslom a k tomu take mliecko....ale ktore?znacka Pilos,Coop jednota,Clever,Tesco value,Rajo,....???

siska53
7. feb 2018

@marion09 podla mna je to asi jedno... Ja som do 3r.davala UM. Ked som malej po 2.r.skusala davat len cisto kravske,zacala mavat nejak viac sople..tak som sa radsej vratila k UM. Kupovali sme,ake sme dostali,ale kedze bola mala,tak plnotucne.. Zvacsa Rajo alebo Pilos,ale kvalitu som raddej neskumala,lebo by som asi nekuoila ziadne.. U nas pije mlieko len muz a obcas ta mladsia.. Syn vynimocne..Ale oni uz skor len v skolskych zariadeniach..mlieko pouzivam do polievok,omacok a obca,ked robim krupicnu kasu.

biba12
7. feb 2018

@marion09 ja kupujem v družstve, alebo od pani, čo má kravičku. To, čo je v obchode, podľa mňa mlieko nie je.

maggiba
7. feb 2018

Rajo je grc (info sa da dohladat preco), kedysi Rajo vyrabalo pre Billu pod Clever. Takze ani to nie. A vlastne vsetky tie z krabice su povazlive (len ine som ani neskumala hlbsie).
Napriklad Jersejske mlieko je ozaj kvalita (maju ho aj v Tescu).

Pri týchto mliekach z obchodu ide hlavne o to: odkial to mlieko pochadza? Je to mlieko odpadove zvazane z inych krajin? Je to mlieko slovenske? Od akej kravy? Obal moze byt pekny, slovensky, lubivy, ale prd platny, ak mlieko dovezu kamionmi z Francuzska z nejakych velkofabrik, odpadove. :-/

Cize najlepsie ozaj spravis, ak si vyhliadnes niekde niekoho lokalneho s jednou kravickou a od toho budes kupovat. Ak ides za kvalitou.

zabina27
7. feb 2018

Ja kupujem pilos plnotucne pre deti, pre nás hocijaké polotucné, ale teda pilos kupujem, lebo mám blízko lidl, v tetrapaku čerstvé, ale riadne mlieko to nebude, lebo neskysne, ale zhorkne... Lepšie by bolo asi z mliekomatu čerstvé, ale trochu sa ho bojím a večne zabudnem fľašu a drobné, keď idem do mesta

janak42
7. feb 2018

My sme tiež riešili a zvolili sme mlieko z automatu do vlastnej fľaše. Je najkvalitnejšie ale pre dieťa sa odporúča pred použitím prevariť. Výhodou je aj to, že sa dá kúpiť akékoľvek množstvo aj 0,2 dcl (koľko centov hodíš, toľko ti "načapuje"). Ak z obchodu tak určite plnotučné, pôvodom zo SR (Pilos je tuším Poľský) a nie trvanlivé - to už má s mliekom málo spoločné.

ammellia
7. feb 2018

Maslo - výborne je značka Billa, Koliba, Tatranské

inspiration2
7. feb 2018

UM - 1,5 ročné dieťa má piť pokračovacie mlieko a nie ten odpad v krabici...

maggiba
7. feb 2018

@inspiration2 Naco davat UM, ked sa koji? Vobec netreba, len treba zvolit kvalitu pred nizkou cenou. Ale aj hranicu kvality ma kazdy niekde inde nastavenu 🙂

U nas sa napriklad vari z rastlinnych napojov (ryzove, mandlove, kokosove, velmi zriedka ovsene), kedze napriklad ja mlieko nemozem a varim nam obom. Maly ma mliecne vyrobky vo forme kvalitneho masla, syrov, tvarohu, Lucina. 🙂

moonlighting
7. feb 2018

Ja kupujem Rajo 3,5%. Ale môj malý ho nepije len tak, mááálokedy, viac menej z neho len varím. Ale či je kvalitné ... no tiež by som rada nejaké overené poznatky o kvalite krabicového mlieka.

inspiration2
7. feb 2018

@maggiba ok tak keď nie UM tak potom nevidím stále dôvod dávať kravské...načo? potom tak ako píšeš-keď chceme niečo kvalitné tak mlieko rastlinné a mlieko vo forme presne ako píšeš nátierok z tvarohu. Lučina, kvalitné nezrejúce syry a maslá. Dávať deťom kravské mlieko z krabice to by už malo byť fakt nejakým zákonom zakázané....

huahua
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maggiba
7. feb 2018

@inspiration2 Ja s tebou uplne suhlasim. Osobne som tiez proti konzumacii kravskeho mlieka z krabice, flase, ci farmar ci nie.

Len som teda nechcela uplne napisat, ze nie. Predsa su ludia, ktori s mliekom ziju a maju to tak v rodinach. Je to v poriadku. Len ozaj tam vidim problem s kvalitou, s tym, co je vsetko pod uzavermi tych krabic ci flias.
Mne hrozne vadi aj marketing, tj ako sa nam snazia slovenske, nazvime ich baliarne, nahovorit, ze mlieko pod ciarovym kodom zacinajucim 858 je ozaj od slovenskych kraviciek zo slovenskych luk a pastvin. A tak 🙂

moonlighting
7. feb 2018

@maggiba Kvalitné maslo myslíš aké? My teda mlieko nepijeme ako som už písala, ale tiež máme radi Lučinku a maslo kupujem Rajo v domnení že kvalitné je, ale o kvalite masla by mohla byť rovnaká diskusia ako o kvalite mlieka 🙂

prevenar
7. feb 2018

@marion09 ..ZIADNE kravske mlieko. tvoje dieta nie je tela. ci ? mlieko a mliecne vyrobky inych zivocichnych druhov, ako clovek su pre nas vysoko reaktivne z hladiska imunity, su plne zivocisnych rastovych hormonov, estrogenu a umelych hormonov a antibiotik , dodanych ludmi. vsetko super na poskodzovanie imunity a zvysenie na rozne formy rakovin.

radsej skus rastlinne mlieka, najlepsie doma robene. na youtube najdes plno materialov.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marion09
autor
7. feb 2018

@inspiration2 a co tak kravske len kvoli tomu ze jej chuti?my si predsa tiez chceme pomaskrtit na tom co nam chuti.....

prevenar
7. feb 2018

@lenkakravcova to nie je nazor ..ale fakt. medzi tym je rozdiel.

zvieracie mlieka nie su prospesne pre deti a uz vobec nie pre starsie deti ci dospelych. + mlieka z velkochov ..co su zhruba vsetky maju k zdraviu tak daleko, ako odtialto na mars. mas o tomto probleme malo vedomosti ..mozes si ich dostudovat, alebo nechas tak. tvoja vec.

marion09
autor
7. feb 2018

prosim nehandrkujte sa,fakt chcem len poradit a najlepsie by bolo z vlastnej skusenosti......malej kravske proste chuti ako nam napr.kava,nejdem ju na nom "zivit"

44janica44
7. feb 2018

Ja som ako dieta pila kravske a som tu a myslim ze aj ti odporcovia mlieka tiez take pili a prezili osobne dam rafsej dietatu kravske ako nejaku umelinu bohvie z coho na ktorej iba firmy zarabaju....apropo casto je ru kauzaze to a to detske um stahuju z predaja...... osobne kupujeme z automatu alebo pilos nie trvanlive a ked ho otvorim prelejem do sklenej flase aby sa do neho neuvolnovali sprostosti z umelych obalov

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chiara189
7. feb 2018

ja kupujem mlieko KUKONIA maju ho aj v tescu, je v PET flaši ale je trvanlivé a super chutí aj malému

prevenar
7. feb 2018

@lenkakravcova prepac ..ale nauc sa citat.

"mlieko a mliecne vyrobky inych zivocichnych druhov, ako clovek su pre nas vysoko reaktivne z hladiska imunity, su plne zivocisnych rastovych hormonov, estrogenu a umelych hormonov a antibiotik , dodanych ludmi. vsetko super na poskodzovanie imunity a zvysenie na rozne formy rakovin."

klarissa25
7. feb 2018

@prevenar by ste sa cudovali ako je prospesne take kozacie mlieko napr pri atopickom ekzeme, a kravske domace urcite nie je pre dieta skodlive 😉 samozrejme kozacie je lepsie

verini
7. feb 2018

vieš čo, my kupujeme v lidli. Ale nemyslím trvanlivé.. To vôbec ja nekupujem. Máme blízko aj automat, ale dcére veľmi nesedí plnotučné mlieko, tak len polo.. Ale majú rady puding, ak krupicu, palacinky sú zneho výborné..Viem že deťom nemusí každé chutiť, takže vyskúšaj, ktoré ti je sympatické to kúp a ak mu bude chutiť, zostaň pri ňom..

prevenar
7. feb 2018

@klarissa25 nemusim sa cudovat. viem , ake su vylucky tychto zivocichov skodlive pre nase deti, viem, aku ulohu hraju zivocisne bielkoviny a hormony pri autoimunitnych ochoreniach a viem preco je to tak je.

okrem toho tieto zivocichy prichadzaju na svet po znasilneni, su niekde zavrete, ich deti su po narodeni odlucene a zabite na maso, aby mali ludia to mlieko . ..a ked uz rokoch takehoto zivota neprodukuju dost, tak su tak isto zabite na maso. myslim ze sucasny standard je omracenie pneumatickym kladivom a podrezanie krku, aby zviera za ziva vykrvacalo.

ani z jednou z tychto casti nechcem mat osobne nic spolocne ...samozrejme , stale sa najdu ludia, ktorym to pride usmevne.

44janica44
7. feb 2018

@prevenar takze proti mlieku od kravy ktotu chova babka na dedine krmi ju senom neda jej ziadne vitaminy a pod. Nemas nic? Tam si zije vo vysokom standarde teliatko ma pri sebe krmi sa kvalitnym krmivom.....

lily09
7. feb 2018

@marion09 ja by som sla do toho z mliecneho automatu,samozrejme prevareneho. Alebo ak chces vyslovene krabicove tak radsej tie netrvanlive, napr Agromilk.