icon

Ktoré kravské mlieko je najlepšie?

marion09
7. feb 2018

zeny prosim uprimne poradte....ktore kupovane krabickove ci v plastovej flasi kravske mlieko je najkvalitnejsie,najvhodnejsie na pitie pre cca 1,5 rocne babo?este sa kojime ale na ranajky lubime chlebik s maslom a k tomu take mliecko....ale ktore?znacka Pilos,Coop jednota,Clever,Tesco value,Rajo,....???

gretocka
7. feb 2018

Znacka asi nie je uplne ze niektora super a ina zla.... kazdopadne nie polotucne ci nizkotucne a nie trvanlive.... pre mna poradie je taketo 1. mliecny automat a ak nie, tak v obchode vo flasi s kratkou dobou spotreby.

gretocka
7. feb 2018

a mimochodom pokracovaie mlieko je tiez kravske.... aj ked to ma podla mna od neho poriadne daleko...

prevenar
7. feb 2018

@lenkakravcova odkial mas taku informaciu ? das link ? celkom ma to zaujima.

co som videl studie so soyou, tak sa absobcna schopnost zo soje nelisi od mlieka . pricom soja ma 2x viac vapnika, ako kravske mlieko. tak ci onak v makovom mlieku, je 4x viac vapnika, ako v kravskom ..ak nemas % kolko krat menej tak sa moc niet o com bavit.

osobne nevidim ziaden dovod, ze preco by mala byt mensia absorpcia. rastlinne mlieka su lahko rozlozitelne, vapnik je v podstate kamen, kt. bol rozpusteny vo vode a znovu zmineralizoval v rastlinach. lahko sa opatovne rozpusti v zaludocnej kyseline. ..takze ten zdroj pls.

zaroven vapnik je komplet vsade ..v listovej zelenine, roznych orechoch a pod. jeho nedostatok je neexistujuci, ked ma clovek pestru stravu aj ked nekonzumuje zivocisne vyrobky.

prevenar
7. feb 2018

@lenkakravcova

aha . osobne invektivy a zozmiesnovanie ? 😀 ..nestacia ti obyc. argumenty ? ci osobne invektivy su ich neodelitelnou sucastou ? ^^

ano, aj ludske mlieko obsahuje estrogeny ...v ludskej miere. kravske mlieko obsahuje neporovnatelne viac estrogenov ..iste si si niekedy vsimla rozdiel vo velkosti kravy a cloveka . ^^ ..a nejde len o estrogeny, ale aj mnozstvo rastovych hormonov ..atd.

jasne ! takze, ked je to zakazane urcite sa to nerobi. chapem.

co ma inseminacia uvazneneho dobytka spolocne s cimkolvek co sa deje v prirode ?? teda okrem toho ,ze nic.

"V Európe je povolené zabíjanie hovädzieho dobytka (PO OMRǍČENǏ elektinou) jatočnou pištoľou." ..a co podla teba pisem ja ? no skus vysvetlit.

" Dnes o 16:45
klarissa25 .. myslim ze sucasny standard je omracenie pneumatickym kladivom a podrezanie krku, aby zviera za ziva vykrvacalo. "

zabijanie zvierat sa nevykonava elektrickymi kliestami a ani jatocnou pistolou. sluzia len na to, aby sa zviera omracilo PRED PODREZANIM KRKU . ..zviera zabije podrezanie , nie uvodne omracenie. vid. oficialna prirucka ... oficialny nazov "vykrvenie zvierata" ..kludne si to dostuduj :

"B
KONTROLA VYKRVENIA
Pred vykonaním vykrvenia pracovník
, ktorý ho vykonáva skontroluje pomocou znakov
bezvedomia stav vedomia acitlivosti.
Ak je bezvedomie hlboké a zodpovedá
všetkým určeným znakom zviera sa vykrví. Pracovník ZDPZ
kontroluje dodržiavanie času, ktorý uplynie od omráčenia po vykrvenie v
závislosti od použitej omračovacej metódy a druhu omračovaného zvieraťa.
Ak sa zistí nedodržiavanie určeného času, ktorý uplynie od omráčenia po
vykrvenie zisťuje sa: -spôsobilosť personálu (osvedčenie na omračovanie a
vykrvenie) "

strana 41 - http://www.mpsr.sk/index.php?navID=84&id=7344

na strane 21 mas kravicku.

luliu
7. feb 2018

@marion09 najlepšie je plnotučné a chladené, teda to co ma nižšiu dobu spotreby a je umiestnené v chladiacom boxe. Tiež je lepšie v tetrapaku ako v skle kvôli svetlu

prevenar
7. feb 2018

@44janica44 co by bolo , keby ? zaujimavy koncept ..ale tak skusme .

moj pes je prirodzeny vacsinovy masozravec ...tvoja kolegyna nie.
odstranenie masa z jedalnicka masozravca , by malo zjavne nasledky na jeho zdravie. odstranenie zivocisnych produktov zo stravy tvojej kolegyne nie. zdravotne by bola na tom urcite lepsie ako teraz.
moj pes nema system moralnych hodnot, zhodnym s clovekom . tvoja kolegyna ano.

ze si to "nevie predstavit" ci bola by "nervozna" je len jej osobne presvedcenie, ktore nema s faktami nic spolocne. faktom je , ze clovek dokaze zit a prosperovat na cisto rastlinnej strave a je zdravsi, ako clovek , ktory konzumuje zivocisne produkty. nervozita suvisi s nedostatkom kalorii a vybudovanych zavislostiach na naucenu stravu. pri dostatocnom prijme kalorii toto rychlo zmizne.

"tak kup zopar krav kuriat..... pekne ich chovaj v humannych podmienkach podla svojich zasad pockaj kym prirodzene uhynu naporcuj zamraz a krm psa..... riesenie jednoduche"

nemam ziadnu moznost chovat hospodarske zvierata ..ty to tak robis? ..alebo mas nejaky zdroj od niekoho , kto to tak robi ? ..ci mi ponukas nieco , co sama nerobis a ani by si nikdy nerobila ?

vidis, totizto vsetko co som tu kedy komukolvek poradil, sam praktizujem a radim z hladiska osobnych skusenosti s vierou poskytnut co najlepsie informacie a pomoct inemu cloveku ..alebo v najhorsom viem ,ze je to nieco realne, prospesne a viem dat kontakt na zdroj.

celkom mi nie je jasna motivacia za tvojimi prispevkami, ale ved ani nemusi ..to uz vies ty najlepsie. ...ale zas , mas dobry podnikatelsky plan na eticke maso , rad od teba kupim, ked s tym prides na trh ..a urcite nebudem sam.

sabinka277
7. feb 2018

Neriešila by som kravské mlieko ale kozie.. Je oveľa aj výživový hodnotnejsie ano je drahšie ale je aj chuťovo dobre a taktiež aj hodnotovo... Kozie mlieko od KOZÍ Vŕšok pripadne sušené kozie..

luliu
7. feb 2018

@prevenar preboha ty musíš spamovat každú tému. Svoj názor si napísal, načo máš neustále potrebu všetkých presviedčať o svojej pravde. Nechapem co z toho máš.

prevenar
7. feb 2018

@luliu ?? nikoho o nicom nepresviedcam. ..odpovedam ludom, ktori mat taguju cez "@" ..ako ty. (dufam,ze mozem ?)

inak , k otazke autorky mas nieco ? ..ci vlastne ani nie ?

nechapem co z toho mas, vytvarat taketo nezmyselne prispevky.

luliu
7. feb 2018

@prevenar ja som svoj názor už napísala. Mlieko je zdravé a prospešné.

prevenar
7. feb 2018

@luliu aha , neskenujem spatne. ..tak dik za to oznacenie 🙄 (??)

inspiration2
7. feb 2018

@marion09 to by bolo to isté ako keby mojej 13 ročnej dcére dovolím fajčiť lebo jej to chutí. Mlieko od kravy je odpad - ako potravina nemá čo hľadať v jedálničku človeka kým sa patrične nespracuje. Ja síce nejem ani to, ale jedine to pochopím ako maškrtenie. Zdravie mojich detí mi je prioritou a tak vzhľadom k tomu že mám vyššie vzdelanie a prehľad rozhodnem ja čo budú a nebudú maškrtiť 🙂

inspiration2
7. feb 2018

@luliu to že je mlieko zdravé a prospešné si v roku 2018 nemyslia skutočne ani jeho dodávatelia 😀

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 to je tvoj názor, ja mam iný. Tiež mám vyššie vzdelanie v oblasti potravinárstva.

inspiration2
7. feb 2018

@maggiba no ja teda to napíšem ako to je 🙂 áno je to presne ako píšeš - zvyk. Práve preto ako krajina už roky vedieme rebríček úmrtnosti na onkologické ochorenia tráviacej sústavy, najviac ľudí u nás zomrie práve na kardiovaskulárne ochorenia a 10 ročne u nás stúpa počet onkologických pacientov takmer na raz take číslo...všetko ochorenia ktoré majú začiatok na tanieri. Za blby zvyk sa u nás draho platí a stále sa tu stravujeme ako v stredoveku, ľudia nemajú základne znalosti o matričných potrebách svojho tela- hovorím to často a opakujem sa - vieme sa starať o svoje auta, psov, vieme sa starať o elektrospotrebiče tak prečo nie o VLASTNÉ TELO prečo ľudí nezaujíma ODBORNÉ hľadisko konzumácie takýchto zásadných živočíšnych produktov (píšem zásadných lebo faktom zostava že zvýšená konzumácia živočíšnych produktov priamo nepriaznivo vplýva na zdravie). Takze bolo by načase prestať písať tie blbosti o tom ako “aj moja mama to jedla a dožila sa 250 rokov” a podobné story 😀 a konečne by sa mali hlavne matky sústrediť na to že keď deti stravujeme budujeme im ich zdravie na cely život - takze k tomu treba pristupovať zodpovedne ale aj s nadhľadom samozrejme.

inspiration2
7. feb 2018

@luliu to nieje môj názor to je fakt 🙂 vedecky podložený a dokázaný a o faktoch sa nediskutuje 🙂 keď to niekto pije lebo mu to chutí je to iná vec. Ale dnes už nijaký popredný odborník na výživu alebo gastro nepochybuje o tom že laktóza nepriaznivo ovplyvňuje tráviaci systém 🙂 ľudia aj fajčia, tiež im to nikto neberie a tiež občas aj tu na MK vidíme že však je to Ok 😀

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 a pre mňa je fakt, že mlieko je zdravé a prospešné

inspiration2
7. feb 2018

@luliu pre teba možno 😀

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 to je taka hlúposť, čo píšeš. X popredných odborníkov na výživu a gastro odporúča piť kravské mlieko a práveže bijú na poplach, že spotreba mlieka u nas klesá na rozdiel od spotreby mlieka vo vyspelejsich krajinach

inspiration2
7. feb 2018

@luliu daj jedného aj s konkrétnou citáciou 🙂 by ma zaujimalo odkedy sa výskumné centrá vo svete zaujímajú o to či v SR klesá spotreba mlieka 😀

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 nemusia sa zaujímať. To si vieš porovnať aj sama keď si pozrieš spotrebu mlieka na obyvateľa tu a tam. A mňa by zaujímali tvoji odborníci, len nepíš Bukovskeho prosím

prevenar
7. feb 2018

@lenkakravcova

..inak takto to "vykrvenie" prebieha. ..viem ,ze ty to urcite poznas ..ale keby to popripade este niekoho zaujimalo. -

https://www.youtube.com/watch?v=7MthPsuBFEg

..ked chces preskocit omracovanie, hod si to rovno na 2:15 .

inspiration2
7. feb 2018

@luliu takze sme prišli na to že ten odborník si vlastne ty 😀 ty si si to porovnala že klesla spotreba a tebe sa to nepáči tak píšeš že odborníci bijú na poplach 😀 zvláštna logika. Bukovský predsa nerozpráva že mlieko piť nemáš a bavíme sa o svetovom výskume a nie o Bukovskom

inspiration2
7. feb 2018

@luliu ale keďže mám Dneska naladicku dám teda názor popredných odborníkov na výživu u nás - aby to nebol trápny výskum v ANJ ale aby to bolo stručne jasne aj s autormi nekonci a aby bolo vidieť že nie jeden ale hneď niekoľko odborníkov pitie mlieka neodporúča 🙂
http://www.medicc.eu/sk/odborne-clanky/item/366...

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 nie ja určite nemyslím seba ako odborníka, asi podľa seba sudis iných. Chodím na rôzne medzinárodné vedecké konferencie, kde prednášajú odborníci z tejto oblasti, profesori z našich a zahraničných univerzit z oblasti mlieka a mliečnych výrobkoch. A ved daj sem jednu odbornú vedeckú publikáciu, kde sa píše, že mlieko je zle

inspiration2
7. feb 2018

@luliu Neviem na aké konferencie chodíš keď si myslíš že mlieko je zdraviu prospešné ale asi o výžive to nebude 😃 stále čakám na ten odkaz tých odborníkov kde bijú na poplach 😀

luliu
7. feb 2018

@inspiration2 ale bude. Nechajme to tak. Mame rozdielne názory. Ty nepresvedčí mňa, ja teba. Neviem aké máš vzdelanie, ale rešpektujem tvoj názor.

inspiration2
7. feb 2018

@luliu tak predsa sa nedočkám 😀 toto nieje o názore, za nesprávnou výživou stojí množstvo zdravotných problémov ktoré sú často neriešiteľné iba preto že niekto nedokáže prijať fakty že život nieje o tom aby sme ho prežrali. Pripájam super článok WHO (predpokladám že lieky využívame všetci - tak by sme mali využívať aj dobre mienené odborné rady)
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs394...

cecilia68
7. feb 2018

@prevenar Ty si "odborník" na každú tému...počnúc očkovaním, dojčením, stravou, na alergie, na imunitu, dokonca na mlieko 👎....ako "truhlík" , čo všade bol...všetko videl... a všetko vie 😂😂😂 Predvádzaš sa na ženskom portáli a mastíš si ego?

44janica44
8. feb 2018

@prevenar

vidis, totizto vsetko co som tu kedy komukolvek poradil, sam praktizujem a radim z hladiska osobnych skusenosti s vierou poskytnut co najlepsie informacie a pomoct inemu cloveku ..alebo v najhorsom viem ,ze je to nieco realne, prospesne a viem dat kontakt na zdroj. -------mne si tu radil kadejake nerealne veci ze si to mam s nimi vymenit a xo leby mal niekro chut na ludske maso ja som ti poradila celkom realnu moznost staci k tomu pozemok a trocha casu co by nemal byt problem ako naplast na hryzuce svedomie ale ty si vyberas co sa tebe hodi a tiez podporujes biznis s masom a opovazujes sa tu blbymi argumentami kritizovat...
V dnesnej dobe internetu a youtube si kazdy vie dohladat co a ako sa spracuva kym si to v obchode kupi .... maso mlieko. Kozene topanky(dufam ze ich nemas) takze kazdy sa vie rozhodnut sam co bude kupovat aj bez teba 🙂 a touto tvojou antikampanou fokazes iba uplny opak 🙂