Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti
Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂
@iwettka30 ďakujem za rady presný termín ešte nemám kedi nastupujeme ale schválili nám to na 150dni chcem sa opitat idem tam zo 7rocnim chlapcom a 2 mladšie deti budú doma musím sa dohodnúť na takej izbe co budem sama žebi sme sa striedali a chcela som sa opitat neviem ci sa dá dohodnúť ze bi sme tam ostali len mesiac tak dlho to nezvládnem predca manžel pracuje už len ten mesiac to bude tasko o to sa obávam.
@karin123edko
Dohodnite sa dopredu, lebo vam to neumoznia. Teda ak poziadate o solo izbu budete dlho cakat.
Teraz sa napr. stalo, ze mamicka ani neziadala, dali ich samych do 4-ky izby a museli doplatit za jednu osobu.
Prideluju izby ako sa im hodi, volajte p. Horvatovej. Treba sa obrnit, jej pristup nie je príjemný.
Je tam vela mamiciek s deťmi na 150 dni, ked clovek chce aby pomohli, asi treba vydrzat.
Domov mozete ist uz v piatok po procedure, tedaze okolo obeda. Dá sa objednat ich odvoz, alebo taxi. Vratit sa dalo az v pondelok ráno.
Ubytovanie je velmi slabé, ale clovek si zvykne....
Jedlo ok. Program nebol az taký super, ale kvôli deťom hádam zlepšia.
5 minut odtial je vsak kupalisko, vypytajte si zlavovu kartu u sestriciek.
Vždy keď sme odchadzali alebo prichadzali, sme sa šli okupat aj s deťmi, ktore priviezol manžel.
@karin123edko pobyt sa skrátiť nedá, len zo zdravotných dôvodov sa dá ukončiť, ale po vylieceni choroby dieťata si dohodnete ďalší termín nástupu aby ste dokončili dni, ktoré vám ostali. Je tam veľa mamiciek, ak sa zidete dobrá partia aj čas prejde. Ja ani neviem ako ten mesiac zbehol až mi bolo ľúto odchádzať a to som tam išla zo slzami v očiach, že ten mesiac je strašne dlhá doba, bola som tam vtedy ešte s 9 mesačnou dcérkou
@iwettka30 takže keď nám dali 150 dní tak tam musíme bit bude to ťažké takže nedá sa nijak dohodnúť žebi sme tam boli mesiac bi sme to zvládli.
@akab takže tak keď nám dali 150 dní ta nedá sa tak ze bi sme tam boli mesiac lebo to je DOS dlho bože obávam sa ako ta zvládnem ešte ten mesiac by sme zvladli.
@jajkar dobrý deň ak môžem mala by som otázku. Schválili vám kúpeľňu liečbu na koľko dní.
Dobry den, my sme mali diagnozu M.Perthes, a pri tejto diagnóze schvaľujú 150dní, a raz sme boli po operacii a to bolo na 28dní.
Ale pocula som ze v Dovere davaju po operacii 21 dni. No my sme VsZP.
este som zabudla, ze az v kupeloch, ked nastupite, tak sa vas pytaju kolko ostanete, my sme boli prvy krat 3 mesiace, potom sme ostavali na 28 dni. Mozete si urcit kolko budete tam v prijimacej kancelarii.
@karin123edko ešte ten nadštandard ak chcete byť sami na izbe sa platí, takže ak by ste to chceli na 150dní tak to bude riadna pálka🙂
@iwettka30 no len jej ju nemusia dať🙂prioritne sa dáva mamičkám čo tam prídu s dvomi deťmi🙂takže na uvolnenie konkrétnej izby môže čakať aj do zimy🙂kludne ich môžu dať aj na B2 medzi dospelých a len na procedúry bude chodiť do detského pavilónu🙂o tom rozhoduje pani v prijímačke - tá zadeľuje termíny a aj kto akú izbu dostane🙂ono dá sa vždy nájsť riešenie len tá pani to musí vedieť dopredu že sa rodičia pri dieťati budú striedať🙂
@espeo už mám papier so schválením aj so s prevodom skupiny A. Mi sa budeme striedať s babkou mam tam termín z poisťovne 20.1 2020 dúfam ze to bude skvor ta skupina A to je co nerozumiem tomu.
@jajkar aj mi mame diagnózu takú istu ale mame obojstranný pertes 2.stupna mame aj silnú reumu a mame to zatiaľ odlachcovat vozíkom verím ze sa nám to zahojí mi to na 150 nezvládnem ešte. Ten mesiac to utahneme už mám aj papier z VšZP mame to schválené aj z doprovodom so kúpini A nerozumejem co je ta skupina.
@karin123edko neboj zvládnete to aj na tých 150dní.....ten mesiac je málo, určité diagnózy potrebujú dlhší pobyt ak majú pomôcť a určite je lepšie ak je to v kuse ako keby ste to dávali na viac krát....ak by to dieťa nezvládalo zo zdrav.dôvodov - dá sa pobyt ukončiť skôr a ostatné peniaze vám vtedy vrátia....ak sa na pobyte chceš striedaťs mamou alebo mužom - treba to vopred tej pani nahlásiť -- ak to bude mama alebo sestra môžete byť na normálnej izbe ak by si sa striedala s mužom - budete si musieť priplatiť....lebo štandard ri deťoch - je jedna izba kde sú 2 mamičky s deťmi, nadštandard(kde si doplácaš) je izba kde si sama s dieťaťom a súčasťou je kúpelka s toaletou + je tam aj tá izba pre troch - ale tá sa prioritne dáva mamičke s 2deťmi, ak takú nemajú v žiadostiach o pobyt - môžu ju dať aj tebe ale musíš si zaplatiť za to 1neobsadené lôžko. Ak máš schválený pobyt treba tam tej pani dopredu zavolať - aby ste sa dohodli akú izbu má rezervovať.
@mogaa aha mi sa budeme striedať z babkou ale chceli bi sme bit na izbe sami na ktorej mame aj TV. No ale uvidíme
@karin123edko no pokiaľ chcete byť sami - treba počítať s tým že si treba priplatiť a nahlásiť to dopredu....rovnako jej treba vopred povedať ak chcete izbu s toaletou na izbe a nie na chodbe....vopred - znamená ešte predtým ako vám pošlú termín nástupu🙂 ak hcete napr. tú štandard izbu s 3postelami - s tým že za neobsadenú postel zaplatíte - môžete čakať aj pol roka🙂prioritne sa dáva naozaj mamičkám s 2deťmi. Aj na izby čo sú v nadštandarde sa dlhšie čaká, lebo je ich len pár...my tam chodíme na dospelé oddelenie a občas je dieťa s rodičom aj tam - ak majú zaplatený nadšandard. Ak máš schválenú žiadosť, treba ju poslať do kúpelov a cca o týždeň si zavolať do prijímacej kancelárie a povedať akú izbu chcete - aby vám podľa toho dali termín kedy bude volná.alebo si to môžete napísať k tomu ked posielate schválenú žiadosť do kúpelov
@mogaa takže teraz keď mi prišlo schválenie z poisťovne terás ja musím ten papier poslať do kúpeľňou ci ako ospra edlnujem sa ale robím to prvý krát tak nevie ako sa to vibavuje.
@karin123edko poslali ti len list o schválení alebo aj späť schválený návrh na kúpelnú liečbu? Dávala si si schvalovať aj doprovod, ano?
@mogaa áno posielal dnes mi prišlo schválenie aj z doprovodom skupiny A posiela som to do VzP a dnes mi stamat prišlo schválenie a píše tam termín nástupu najneskôr 19.1 2020 tak neviem co ďalej
@karin123edko dobre, takže pochopila som správne že len list o schválení, v tom prípade schválený návrh na kúpelnú liečbu už poslali priamo do kúpelov do Maríny.....Takže budúci týždeń zavolaj do prijímacej kancelárie do kúpelov, povedz že už máš schválenie kúpelnej liečby zo zdravotnej poisťovne a len povedz že chcete byť na izbe sami(prípadne či chceš mať toaletu na izbe)lebo sa budete 2dospelí pri dieťati striedať.....a spýtaj sa na cenu nadštandardu(tam ste sami na izbe a na izbe je aj TV a toaleta), prípadne na všetko čo chceš vedieť......termín nástupu ti pošlú podľa toho kedy bude daná izba volná....kludne aj týždeň počkaj a až potom volaj do kúpelov volaj, aby tam mali už váš návrh zaevidovaný a tá pani si tam poznačila akú chcete izbu
http://www.marinakovacova.sk/kontakt/
tu máš uvedený kontakt na prijímaciu kanceláriu
@mogaa aha takže tak a ten termín co mam na schváleny to je ako tam mam termín najneskoršie do 19.22020 dúfam ze tam pôjdeme ešte tento rok žeby sme to mali za sebou a s ti i skupinami to je ako lebo niekto tu písal ze ma B a nám schválili Skupinu A
@karin123edko to znamená že najneskôr do februára 2020 musíte nastúpiť, inak by si musela dávať žiadosť nanovo schvalovať do poisťovne....A čko znamená že dieťa dopláca len minimum, to sa dáva podľa diagnózy - pri B skupine sa za dieťa dopláca za ubytovanie, má hradenú cez poisťovňu len liečbu-procedúry....takže máte A-čko tak to nerieš.....popíš si všetko čo chceš vedieť, tá pani v tej prijímacej kancelárii ti bude vedieť povedať aj sumy za jednotlivé izby, koľko doplácaš pri štandarde a ak koľko ak by ste chceli nadštandard. Spýtaj sa jej aj či môžete prísť na prvý krát aj na kratšie ako tých 150dní len ta je riziko že celý pobyt by ste už nestihli absolvovať, lebo posledný nástup musí byť do 2/2020. Ale nejako sa tým nestresujem ja by som s dieťaťom normálne nastúpila na 150dní (pri nástupe platíš čiastku z acelý pobyt) a ak by to dieťa nezvládalo zdravotne(ochorelo by) alebo psychicky, dá sa pobyt ukončiť aj skôr a ostatné peniaze by ti vrátili
@karin123edko a v zime je dosť pravdepodobné že dieťa tam začne kašlať, či sopliť, takže pobyt môžeš ukončiť zo zdrav.dôvodov skôr.....popýtaj sa hlavne na to ubytovanie, môžeš tam spomenúť aj tú štandard izbu s 3 postelami že by ste si za 3.postel platili aby ste boli sami, ale tam nie som si istá či je toaleta na izbe.....
@mogaa uvidím na tizden tam zavolám. Ďakujem. Za radi a ešte by som chcela cez víkend dá sa chodiť domou.
@karin123edko jasne dá sa - vybavíš si priepustku🙂procedúru zo soboty - minerálna voda , bazén si necháš oraziť v patok a cez sestričku sa odhlásiš zo stravy
@mogaa aha ta potom v poriadku ja by som chcela aj keď sme s ďaleka cez víkend chid domou.

@karin123edko nooo ako v kúpeľoch 😊 čiže doobeda procedúry a zvyšok dna voľný. Víkendy môžte ísť domov, neviem aké staré mate dieťatko, treba si zo sebou vziať aj jedalensku stoličku, ak nemáte nadštandard tak na izbe budete ešte s jednou mamičkou a dieťaťom. Sú tam rôzne aktivity po veceroch, ako kino pre deti, detská disko, živá hudba, muzikoterapia.... Nie je sa čoho obávať, bolo tam veľmi dobre 😊 ak máte nejaké konkrétne otázky napíšte mi