Kvapkať nosné kvapky pri riedkom soplíku?
Ano alebo nie?
zalezi od intenzity ak je to male babo treba odsavat a to dost casto aby to babu nesadlo na priedusky ak je to vacsie dieta odporucam nostek vyfukat a jednoznacne dat nejake kvapky vd aj dospely ked ma nadchu si stireka nieco do nosa u nas zabera nasivin 😉 alebo olynth 😀 batolatu som davala pamykon na odporucanie lekara
aj ja davam Nasivin, maly ma 4 mes a uz 2x mal nadchy, vzdy do dvoch dni zmizli pekne, aj so starsou mam taku skusenost 😉
Lucka ked mala prvykrat trosku sopliky tak som davala Nasivin a casto odsavala a do 3 dni bolo po soplikoch, teraz ma uz druhy tyzden sopliky a nepomohol ani Nasivin a ani Physiomer (morska voda) tak sme isli k dokyne a ta nam dala Pamycon a spravila vyter
.... ak ma riedky soplik tak treba len odsavat resp. fukat nostek ak ide o starsie dieta + kludne Nasivin alebo nieco ine
pokial je iba soplik a nie je upchaty nos, tak staci roztok s morskou vodou a odsat, ale max 2 x do dna odsavat, nech nie je podrazdena nosna sliznica
pokial je upachaty nos..co vacsinou je..tak treba dat nosne kvapky na odpuchnuti sliznice /Nasivib, Olynth a pod/, dat hlavu do zaklonu, nech sliznoca odpuchne v celom nose ..preto nevytierat, lebo tak sa kvapky dostanu len do prednej casti nosa a zvysok sliznice zostane opuchnuty /to co nam trci z tvare von je tak 1/3 celkovej velkosti nosa/
pokial je soplik bledy netreba antibiotika ani celkove ani vo forme kvapiek, pri zelenom sopliku uz treba, lebo zelena farba znaci bakterialnu infekciu
kukni moj clanok o toalete nosa..tam mam to podrobnejsie rozpisane 😉
Ja by som chcela pridať moju skusenost: odsavat ( najlepsie nam zaberala odsavacka Ariana na vysavac), a Physiomer alebo Otrivin Baby Care. tak drzim palce.

záleží od veľkosti dieťatka - pri bábätku iba vytierať vat. tyčinkou
Malá ma teraz redšie soplíky,nedávam nič,len odsávam + Mar plus 🙂