Kvet slezu a fimóza. Môže to mať aj negatívny účinok?

polyana
31. aug 2012

ahojte, chcem sa opýtať, či ste niektorá skúšala kúpanie v sleze pri zúženej predkožke. Môj syn má 5 rokov, má ju zúženú velmi. Mali sme isť už minulý rok na operačný zákrok,ale nakoniec nám ho zrušili- lebo sme nemali potrebných 15kg aby mohol isť na anestézu. V našej nemocnici totiž operujú -len ak má dieťa spon15kg, nie sú vybavení pre menšie detičky. A teraz som sa dočítala, že vraj ten slez velmi pomáha a uvolnujte predkožku. Ale nikde som nenašla. či to môže mať aj nejaké iné účinky. Dva dni som mu totiž už robila sedací kupel , a včera sa mi zdalo,akoby mal konček pipíka nejaký červenší. Nesťažuje sa , ani ho to pri piškaní neboli. Ale doteraz to takto nemal. Tak neviem, či to mohol spôsobiť ten kupel???

ivett1
31. aug 2012

@polyana ahoj, skús sa spýtať kočiek aj priamo v tejto téme:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/problem-so-stahovanim-predkozky/
a možno tu tiež nájdeš niečo, či to niekomu pomohlo a hlavne ako...t.j. či náhodou nemal počiatočné príznaky ako u vás (aj keď, to začervenanie je možno tým, že ste začali intenzívnejšie s "nácvikom?"...aspoň u nás to tak bolo 😉 ....)
https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/slez-nebadany-pomaha-pri-fimoze/
a ešte mi napadlo, neskúšali ste mastičky?...ja som sa o tom dočítala tiež tu na fóre a po porade u našej pediatričky nám aj nejakú predpísala (minulý rok) a celkom pekne mu zabrala...

tul1p
4. júl 2013

Skusame slez nebadany druhy tyzden a ziadna zmena. Syn ma 3 roky a dierku o velkosti spendlikovej hlavicky. Ma este niekto skusenost so slezom nebadanym alebo nejakymi mastickami? Dakujem.

gelifil
14. sep 2013

my mam skusenost a perfektne to zabralo

darzneba
3. dec 2013

no my sme mali do 6 rokov totalne zuzenie(asi 1mm otvor) a totalne prilepenie. chceli nas rezat, ale slez nebadany a triamcinolnj to vyriesil, ked som nesuhlasila a nasla si ineho lekara, usetrila som syna pred operaciou a to sme mali to najhorsie co sme mohli mat. takze si nedajte deti rezat!!!!

ada_dca
25. jan 2014

Ja som ho kúpala v sleze asi 2 týždne, keď mal 1 rok a videla som mierne uvoľnenie, ale stále sa mu to dalo potiahnuť iba trošku. Keď sme boli na kontrole u urologičky, tak som je vravela, že mi to akosi nejde, a ona iba silnejšie potiahla a bolo to. Ale... aj keď sa mu dá predkožka úplne stiahnuť, tak keď mu to stiahnem, pipík vyzerá ako presýpacie hodiny. Akoby mal škrtiaci opasok. Doktorka predpísala kortikoidnú mastičku, tak dúfam, že to zaberie. Aj tak ešte uvažujem zopakovať slezovú kúru.

petrinkap
4. feb 2014

Chcem sa spytat, ci mate niektora tento druh caju - kvet slezu, neviem aky to je, kupili sme v lekarni a je tam len slezovy kvet, ale nie je uvedene, ci je to nebadany, alebo lesny, alebo aky.. http://www.megafyt-pharma.cz/produkty/jednodruh...
Dakujem za odpoved

janamorho
15. feb 2014

Ten sme pouzivali aj my, ale nezabral nam. Kupali sme pipika asi 2 tyzdne a pokozka sice zmekla, no uplne pretiahnut nejde. Ja mam skor pocit, ze je prilepena a nie zuzena. Babenky, mate niektora takyto problem? Prilepenu pokozku? Moj maly ma uz 5,5roka a uz nam raz dr. drasticky a necakane na prehliadke pokozku pretiahol, ale nasledne sa nam akoby prilepila ateraz ide stiahnut len cca polovicka. Dalej ani za svet :( Myslim, ze som z toho viac zufala ja ako moj maly :(

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
unique26
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sneznalienka
22. feb 2016

unique26 prosim ta kde by som kupila tu masticku.Moh drobec ma 3 rocky, polovicu hlavicky mame vonku, ale vonku , ale dalej to je prilepene.Kupali sme v sleze, pouzivali kortikoidnú mastičku , ale teraz to uz nejde dalej.Ja mam aj ten problem, ze maly ma velku traumu zo stahovania, ked mal 1 rok nasilu mu to doktor pretiahol a od vdety si maly pipika skoro ani chytit neda.Takze masticku mu nanasam ked spi a v kupeli sa snazime hrat, aby si to nevsimol, alebo aby sam si ho natiahol.

spirit16
22. feb 2016

Kupanie v sleze by nemalo mat ziadne negativne vedlajsie ucinky. (aj ked treba mat na pamati, ze aj na bylinky je mozne mat alergiu, slez vsak nepatri medzi tie, ktore by alergie bezne vyvolavali)
Vyluh z kvetov je vsak nutne spravne pripravit.

Navod je taky, ze zo slezu je treba robit tzv macerat. Teda luhovat bylinky za studena, idealna je 5 litrova flasa, do ktorej hodite za hrst byliniek a nechate cez noc macerovat v uzavretej flasi v studenej vode.
Macerat je treba potom zahriat na teplotu vhodnu na kupanie. Rozhodne nie varit. Varom sa rapidne znizuje ucinok. (idealne je nezohrievat nad 30 stupnov)
A v takto ohriatej vode potom dieta kupete.

felycity
22. feb 2016

Ako píšu kočky, my sme kúpali aj v sleze a v pohode, troška nám to pomohlo, potom nám dali tú mastičku, tá nám pomohla na 80 %, ale tým, že uzdička nám to držala tak sme museli ísť na zákrok, z ktorého som mala stres, ale prebehlo to nad očakávanie, nešlo o žiadne rezanie, iba prepaľovanie laserom uzdičku, ale v narkoze, v ten deň sme išli domov bez akejkoľvek bolesti. Najprv skúste ten slez + mastičku, fakt behom 3 mesiacov nám to povolilo, iba kúsok ostal prilepený.

01mirka
27. feb 2016

Ahojte moj stupel ma 3 a pol roka a da sa mu pretiahnut do pol zaluda potom je to prilepene ako keby zuzene, co by nam pomohlo? ked robite tie kupele aj sa to v tej vodicke stahuje? a pri kreme od justu sa to ako nanasa, len povrchovo potriet?

ichtys
2. mar 2016

Som presvedčená, že slezový kúpeľ nemá nejaké vedľajšie účinky, jedine, že by konkrétne naň mal Váš syn alergiu, čo sa mi tiež zdá málo pravdepodobné. Náš najmenší-teraz 3 roky mal fimózu a dostal vďaka nej zápal močových ciest, bohužiaľ. na ten som prišla sama, Mudr. len potvrdila a dostal ATB. Neriešila dôvod toho infektu, až ja som sa pýtala známej urologičky, či to nemohla spôsobiť práve fimóza a ona mi to potvrdila a povedala, že ak sa fimóza nedá do poriadku, tak ten infekt sa s veľkou pravdepodobnosťou vráti. Pipík mu ona trošku pouvoľňovala (na vatovú tyčinku trošku gélu a vyslovene dovnútra pipíka mu išla po okrajoch, drobec vôbec nereagoval, bol zaujatý, ale určite to nebolo bolestivé preňho). A pri každom kúpaní sme sa následne pipík snažili prevliecť pokiaľ to išlo, až pokým nezareagoval, že zabolelo. Natreli sme krémikom (veľmi dobrý je náš justový slezový) a ďalší deň znova a znova....Postupne sa to uvoľnilo, trvalo to cca 6týždňov. Teraz mu to stále ide dosť ťažko, ale ide, treba to skutočne pri každom kúpaní prevliecť a umyť, lebo by to mohlo opäť zarásť, nehovoriac o tom, čo sa tam nahromadí. Ak sa náhodou urobí trhlinka a tečie krv trošku, lekári odporúčajú ofthalmo-framykoin, ale ja dávam opäť z nášho Justu tea tree krém, je absolútne perfektný, využívame ho aj na štípance, odreniny(už zasušené), akné, mnohé moje kamarátky na vaginálnu mykózu, ak sa objaví. Je to prírodné antibiotikum a mám ho osvedčený. A zloženie má 100% lepšie, ako ten Framykoin. Chce to veľa trpezlivosti, pri takejto vážnejšej forme obzvlášť, ale určite by som to skúšala ďalej. Držím palce🙂

sacharinka
16. jún 2016

Ahoj mamicky, nas 18m drobcek MAL fimozu. Urolog hrozil obriezkou. Nasla som tiez ucinky slezu a aj ked som nemala k dispozicii kvet, dnes je to tyzden, co davam malemu kupele a predkozka sa cela krasne uvolnila. Kortikoidy som po troch dnoch vysadila, nakolko sa vzdy krpec jedoval. Teraz natieram aj aloe olejom od nobilisu a je to super. Slez mozem iba odporucit. Som nadsena.
Lekar totiz povedal, ze tie kortikoidy skusime, ale ze aj tak bude v buducnosti obriezka nutna, nakolko tam vidi aj jazvy. Som zvedava, ako bude reagovat, ked tam prideme a on uvidi ako krasne sa da predkozka stiahnut.

corina78
11. aug 2016

@sneznalienka Ahoj, rada by som vedela ako ste nakoniec dopadli? Sme na tom úplne rovnako. :( Zvažujem kúpu mastičky. Len neviem, či pomáha... Vyskúšali ste ju? ďakujem za odpoveď! 🙂 Katka

sneznalienka
11. aug 2016

@corina78 ahoj, no mi mastime este stale, urcite masticka pomohla, ale nakolko mame traumu s natahovania pipika , robim to len ked tvrdo spi a to nieje pravidelne takze nam to trva dlhsie, ale masticka urcite pomohla, Vrelo odporucam

sacharinka
11. aug 2016

@corina78 nam pomaha od Nobilis aj extrakt z Aloe 🙂

corina78
11. aug 2016

@sneznalienka ďakujem krásne za odpoveď. Určite ju vyskúšame. 🙂

corina78
11. aug 2016

@sacharinka Môžem ťa poprosiť o link na ten extrakt. Dievčatá a kde zakúpim tú mastičku? Ďakujem za rady!

sacharinka
11. aug 2016

@corina78 Ja som ho kupila u nas v cajovni. Ale najdes ho pod Nobilis Tilia znackou. A ten krem najdes pod znackou Just a sama si vyberies dealerku, ktora ti ho posle 😉

corina78
11. aug 2016

@sacharinka Ďakujem zo ♥! 🙂

sneznalienka
11. aug 2016

@sacharinka ako ste to pouzivala?

sacharinka
12. aug 2016

@sneznalienka Ten olej ci slez.kupele?

corina78
12. aug 2016

@sacharinka Ahoj, tú aloe vera tinktúru riediš s vodou a natieraš po kúpaní na pokožku alebo to dávaš pár kvapiek do kúpeľa? Ďakujem za odpoveď...

sacharinka
12. aug 2016

@corina78 Po kupeli stiahnem predkozku trochu, kvapnem jednu kapku a snazim sa stiahnut predkozku viac a dostat ju co najviac "dnu"😉tym, ze sa to premastuje olejom sa to vlastne uvolnuje.

maca283
12. aug 2016

@corina78 Aj u mna sa da kupit ten krem

janulikt84
2. sep 2016

@maca283 kolko stoji krem? Mozem do spravy? Dakujem

jovana100
2. sep 2016

Ahojte, necitala som celú diskusiu ale pridam svoju skúsenosť.Jedna maminka v mš mi poradila aby som kúpila čaj slezu, vylúhovala a pridavala do kúpeľa.Okrem toho som si urobila aj odvar do kelimka od jogurtu a tam som mu ho par minút močila(v tej vo vami sa to skôr stratilo) uz som myslela ze nič z toho, iba ked raz syn sedel na wc a kričí ze mami pod pozrieť a pipik mal pretiahnutý.A to sme mali už aj operáciu zajednanu ;)...Potom sme ešte zo 3 krát boli na kontrole (dr.sa radšej ani nepýtala ako sme to dosiahol :D)takže nám pomohol 🙂držim palce 😉

janulikt84
2. sep 2016

@jovana100 ahoj a ako ho pripravit? Mozem do kyblika za hrst a zaliat vodou? A akou teplou ci studenou? Luhovat a potom dat do kupela?