Kvet slezu a fimóza. Môže to mať aj negatívny účinok?
ahojte, chcem sa opýtať, či ste niektorá skúšala kúpanie v sleze pri zúženej predkožke. Môj syn má 5 rokov, má ju zúženú velmi. Mali sme isť už minulý rok na operačný zákrok,ale nakoniec nám ho zrušili- lebo sme nemali potrebných 15kg aby mohol isť na anestézu. V našej nemocnici totiž operujú -len ak má dieťa spon15kg, nie sú vybavení pre menšie detičky. A teraz som sa dočítala, že vraj ten slez velmi pomáha a uvolnujte predkožku. Ale nikde som nenašla. či to môže mať aj nejaké iné účinky. Dva dni som mu totiž už robila sedací kupel , a včera sa mi zdalo,akoby mal konček pipíka nejaký červenší. Nesťažuje sa , ani ho to pri piškaní neboli. Ale doteraz to takto nemal. Tak neviem, či to mohol spôsobiť ten kupel???
To co provádíte, má jednu vadu na kráse. Všechny manipulace s předkožkou chlapce, pokud mu nejsou minimálně tři roky, jsou velmi škodlivé. Nejhorší je, že v tomto chybují mnozí lékaři.
@gin124 Ano, to mate pravdu. Bohuzel pokud vasemu synovi pretahne predkozku na prvni prohlidce detska lekarka a tim mu zpusobi jizvu, ktera se projevi az s rustem a on chudak place pri curani, protoze mu to casem srostlo, chtel byste mu pomoct co nejsetrneji bez rezani.
To je to nejhorší, že toto někteří dětští lékaři dělají. Já to zjistil teprve před necelými dvěma roky na www.emimino.cz a úplně jsem se zhrozil, když jsem viděl, co některé maminky psaly, co někteří lékaři dělají. U vašeho syna se už stalo, ale je potřeba před tím varovat. Je třeba těm lékařům důrazně říci, že si nepřejete, aby s tím pindíkem jakkoli manipulovali.
Stejně si myslím, že pokud ho to už nebolí, tak by bylo lepší s tím přestat, pokud nejsou aspoň tři roky.
Dám tu odkaz na jeden článek:
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-je...
Našel jsem tu na modrom koníku obdobný článek ve slovenčině, ale nevím už kde. Jedním s autorů byl též ten právník, jako u tohoto, druhý byl však lékař Denninston ze Seatlle v USA. Ten článek jsem podrobně nečetl, ale byl velmi podobný, jenom nevím, kde ho tu najít.
Pokud ho to nebolí, tak hlavně ne žádné zbytečné zásahy, hlavně ne od lékařů, na případnou operaci, kdyby byla nutná je dost času. A není nikde psáno, že tou operací musí být obřízka. Řešení obřízkou je v dnešní době, ač to mnozí naši lékaři tak dělají, protože nic jiného neumí, předpotopní, tedy zastaralé.
@gin124 No tu na Slovensku je zdravotnictvi celkove za opicema. Od praktickych, zubaru, pres gynekology az k detskym. Takze asi tak... ☹
My jsme ten slez praktikovali, kdyz nam predepsali kortikoidy, ... ted uz jen promastuju olejickem z aloe, ale jen promnu a necham tak.
Snad to bude v poradku. Kazdopadne diky za prispevek v diskusi.
Ahojte chcela by som sa opýtať či krém JUST Slezový bude účinkovať aj keď syn má 16 rokov. Nedávno sa mi zveril o problémy že mu nejde pretiahnuť predkožka.
Vyzkoušet se to může. Znám hodně případů, kdy to rozchodili až v tak pozdním věku. Na těchto stránkách je návod co s tím:
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-...
MUDr Staněk to upravil pro české poměry:
Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...
Je tam i poradna, tak se váš syn může pana doktora zeptat.
My sme robili sedaci kupel v sleze a pomali sa nam to uvolnilo ale chce to trpezlivost. A treba pravidelne pretahovat lebo sa to zvykne vratit do povodneho stavu. Nikdy nie nasilu.
Dobry den, synovi - dva a pol roka, som robila slezovy kupel dva dni, vzdy vecer. Po dvoch dnoch som zbadala,ze na brusku sa mu zjavili pupaciky, vacsie aj mensie.. Mate s tym niektora skusenost? Nema to nikde inde a stravu ani praci prasok sme nemenili. Dakujem 🙂
Nemame... nic take sme nemali. Skuste dat pauzu, ked to zmizne skusit zas a uvidite...
@sacharinka dakujem,vyskusam 🙂
@gelifil chcem sa opytat pouzili ste slez nebadany kvet alebo list dakujem pekne
@zuzana2302 kvet, zafarbi vodicku na fialovo
Kvet som nezohnala. Tak list...
@sacharinka moze byt slez maursky kvet?
@kvietok1984 podla mna slez ako slez...
@zuzana2302 mozemfoto do spravy prosim?
@zuzana2302 mam zaujem o vsetko. Dakujem.
@beruskahc dobry den prosim vas zistili ste tie pupaky na brusku dietatka ze to ma zo slezu ? Lebo ja som maleho kupala v sleze a v pohode potom som znovu išla ho v tom kupat a presne tak ako sedel v tom lavoriku ze len nozicky a ritka a brusko tak tam na druhý deň sa mu urobili vyrazky na rukach ramenach tvari nema nic to si nemočil tak som prekvapená ze vy ste mali taku situáciu a trochu som kľudnejsia ze to je asi z toho ze su to neni nejake osypky 🙂 kedy vám to zmizlo potom z telicka ?
@superholka77 dobry den, po tych dvoch dnoch som kupel viac nerobila,dala som fenistil kvapky a po par dnoch to preslo...preto som si myslela,ze to z toho slezu...tusim po 2-4 dnoch pupaciky boli prec...
@ja84 prosim vas toto je ten slez nebadany?
@superholka77 ja som si to tiez musela vygooglit ze ako to asi vypada 🙂 podla obrazku tak dufam ze je to ono

Normálne ako ked varis sypaný čaj...dala som si normálne do šálky zo 3 lyzicky čaju zaliala vriacou vodou, nechala poluhovat a zároveň to aj vychladlo 😊