icon

Leukémia u 1,5 ročného syna

matulka82
29. jún 2010

Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem

francis
6. júl 2010

@matulka82 veľmi vám budem držať palčeky nech to zládanete s božou pomocou. Náhodou som sem zablúdila a prečítala si váš príbeh a je mi smutno, že takéto maličké detičky majú takéto vážne choroby 😢 ale musíš veriť daľej a určite to musí byť ťažké , ale s vierou a modlením to určite lepšie zvládnete.Držím moc palce a držte sa !

kveta
6. júl 2010

@matulka82 Teraz nie je dobrý čas na otváranie starých rán. Sebaľútosť a otázka "Prečo práve ja" spoľahlivo vedie do depresií a nikdy k ničomu inému... Takže momentálne zastavuj tieto úvahy, zastavuj v sebe vypočítavania zoznamov, čo všetko sa Ti v minulosti stalo a iným ľuďom nie... len zbytočne deptajú a to teraz naozaj nepotrebuješ, zdeptaná si už tuším dosť... na tie bude čas, až budete na tom lepšie, nie v tejto akútnej fáze...

K otázke Prečo? Nezjaví sa Ti Boh, ani Osud a nepovie Ti: "Leukémiu som na Vás zoslal, lebo...." Jednoducho na túto otázku nedostaneš odpoveď, o ktorej by si vedela "Ahaaa, tak preto. Už to chápem.." Takže otázka "Prečo" je zbytočná a vedie len do depresií. Sústreďuj sa na súčasnosť: kde zoženieš ovocie, ako potešíš synov, ako pochváliš manžela za to, ako sa o Vás stará a ako to zvláda...

K obave, že to dlhodobo nevydržíš... Časom si na túto situáciu zvykneš. Viem, že tomu teraz neveríš, ale časom si naozaj zvykneš a budeš to znášať lepšie, nebudeš mať problém bez emócií vyslovovať slová leukémia, onkológia a podobne a ľudia okolo Teba budú padať do kolien ako v kľude o tom rozprávaš... Takže dlhodobo vydržíš aj práve vďaka tomu, že človek si zvykne na všetko...

A mimochodom uvedom si, že vďaka ranám osudu si silnejšia a silnejšia... naučila si sa zvládať situácie, o ktorých sa bežným ľuďom ani nesníva a už teraz si vďaka tomu silnejšia než oni... Iné sa rúcajú, keď im prihorí vianočka... Ty vieš, že na blbej vianočke v živote vôbec nezáleží... Už teraz si silnejšia.

Smútiš, že si chcela len zdravú rodinu... Skús na to nazerať pozitívne: máš zdravého manžela, Ty si zdravá, Dávidko je zdravý a Luky má na zdravie šance... Mohla by si byť na tom oveľa horšie... Takže skús si nehovoriť "chcela som aspoň zdravú rodinu", ale "aspoň, že zvyšok mojej rodiny je zdravý a v poriadku".

Drž sa a opatruj sa.

skolara
6. júl 2010

@matulka82 je taky americky film o rakovine. mohlo by ti to psychicky pomoc.
Pokial viem maju ho aj ceskymi titulkami na www.badatel.sk su tam svedectva ludi o rakovine a ich boji s nou. velmi zaujimave 😉
drzim palce a bojujte ☹ vsetko dobre dopadne

lutecia
6. júl 2010

matulka82 myslim stale na vas... viem ake to bolo hlavne zo zaciatku tazke, v cudzom meste, bez rodiny, manzela... modlim sa za vas, aby ste mali vela sil bojovat...

pralinka25
6. júl 2010

@matulka82 jasne ze chces aby to preslo co najskor. bolo by divne ak by si nechcela a nic ine vam ani neprajem len aby to trvalo co nakratsie a aby ste buduce leto travili spolocne ako rodina s dobrymi vysledkami v ruke a uz nikdy naozaj nikdy nemuseli zazivat nic zle. ako som citala uzila si si zleho viac nez dost a viac ako sa na jednu osobu moze zosypat. zivot vie byt tak nefeeeeeeeeeeeeeeeeer.
z celeho srdca vam prajem nech ste dalsi pripad uspesnej liecby ktora navyse prebehne hladko a rychlo aby lukasko trpel co najmenej.
myslim na vas i ked vas nepoznam. ale sama som mama maleho chlapceka a tusim co musis prezivat. tiez mame par zdravotnych problemov i ked oproti tomuto je to nic.
drzim palce. ak by som mohla poslala by som vam vsetko stastie a zdravie sveta pretoze deti by nemali trpiet.

evina313
7. júl 2010

kveta - myslim, ze sa danej problematike venujes a urcite o tom vies ovela viac ako my vsetci dohromady a urcite chces v dobrom poradit...ale myslim si, ze kazdy musi prejst tou bolestou, a spytat sa preco prave ja???
Uplne s Tebou suhlasim, ale pozeras na to z ineho hladiska ako matulka, to je jasne. Myslim, ze aj ona sa na to casom bude pozerat inymi ocami, a mozno to bude prave ona, co bude radit inej maminke prave to, co ty...
Napriek tomu, ze uplne verim tomu co jej odporucas, ze tak by to bolo spravne, viem, ze by som citila tiez vsetku krivdu sveta a pytala sa preco??? a urcite tiez kazda mamina na tomto fore, pretoze to, co sa stalo, je naozaj hrozne.
Dospeli si casto za rakovinu mozu sami - strava, fajcenie, stres, alkohol...ked to vsak dostane male bezbranne dieta, je to vzdy tragedia, aj ked to velmi casto dopadne dobre.Pre matku to ostane vzdy nocnou morou.
Je vsak pravda, ze naozaj tieto veci cloveka posilnia. Matulka to potrebuje zo seba vyplakat a az casom bude schopna poozerat sa na to " s rozumom"
matulka - zaregistrujte sa na " dobry anjel", aj mala pomoc je pomoc, poziadajte trebars aj tu na fore o krv, ak bude treba, pozistuj si nieco o Plamienku...
viem, ze nie si z BA, takze rodina za vami asi dochadza, ale ak by si nieco potrebovala priniest, /asi je aj problem odbehnut si nieco kupit/...nebol by problem, nebyvam daleko, kludne napis cez IP.
a este nieco - pred casom som cakala s malym na kramaroch na koznom a Misko travil dlhy cas hrou asi s5 r. krasnym, veselym dievcatkom. az po case som sa dozvedela, ze ta mala prekonala leukemiu a uz je uplne fit. Musim priznat, ze to na mna hrozne zaposobilo a vsetkym detom zelam skore uzdravenie

katka.m
9. júl 2010

Zo srdca prajem Lukymu, aby sa opäť vyzdravel. A ak budete potrebovať tú krv, tak to sem kľudne napíš a my sa ti budeme snažiť pomôcť. Držím prsty a modlím sa za vás.

jankapiknova
9. júl 2010

Ahojte
Tak dam vám sem ja maly pribeh,ktory sice sa netyka uplne mna ale mojho brata ktory ma synčeka Samka teraz ma 7 rokov ale ked mal 1,5 roka zistili mu leukemiu krvy, bola to riadna rana a hlavne pre rodičov, stravili cely rok v nemocnici, prešli si strašnymi chvilkami aj vypadnutymi vlaskami proste všetkym čo tato choroba da... Samko bol jeden cely mesiac v umelom spanku napojeny len na pristrojoch...po pravde ratali sme už so všetkym ale Samko bojoval a aj vybojoval - ŽIVOT
Jedno čo viem že deti znašaju chemoterapiu omnoho lepšie než dospely.
Teraz ma Samko 7 rokov a odvtedy ma vysledky dobre a dufam že to tak aj ostane.
TAKŽE DRŽIM PALČEKY LUKYMU MOC MOC MOC!!!! 😵 A MAMIČKE ABY BOLA SILNA A VERILA LUKYMU ŽE TO ZVLADNE!!!

hada
11. júl 2010

matulka,

je tu toho napisaneho vela, co este dalej, Kvetka dava odborne rady, ostatni emocnu podporu. Leukemiu poznam, mal ju moj otec, ale nikdy si to nepripustal.
ja len tolko, ze neboj sa poziadat o pomoc, co si uz v prvom kroku urobila a to je silna vec, kludne napis, co potrebujete a je nas vela, ktori radi pomozu. Drzim palce.

matulka82
autor
12. júl 2010

DAkujem Vam vsetkym.Luky nie je na tom velmi dobre,pridruzili sa komplikacie,a oddiali sa tym aj druhy cyklus CHT,ale dufam,ze to vybojuje...zial nestal sa zazrak a mne uz ostavaju vlasy v rukach,snad sa stane aspon jeden a ten najdolezitejsi ,ze bude zdravy ako predtym...

jankapiknova
12. júl 2010

@matulka82 - bratov Samko bol tiež holohlavy,pri CHT si prejde tym viacmenej každy 😒 DRžIME PALCE!!!

lutecia
13. júl 2010

matulka82 aj my sme mali po CHT stale nejaky infekt + hnacky. ty este kojis lukyho? moj syncek je stale este kojeny a to mu velmi dobre robilo. pocas CHT nezjedol absolutne nic, iba moje mliecko a aj toho velmi malo, musela som si vzdy odstiekavat... ani teraz este nic poriadne neje, trochu ovocia, nechce ziadnu zeleninu, ryzu ani cestoviny, ani masko a to ma vyse roka... pyta si stale len prsnik aj 7-8x denne... rodicia chorych deticiek na leukemiu pouzivali na vyplachovanie ustociek ustnu vodu Dr. Nona, je to voda z mrtveho mora a velmi im dobre robila, lebo ta CHT velmi poskodzuje sliznice, tak si to skus pozriet na nete. ja som to syncekovi nedavala, bo nasa CHT zase poskodila oblicky a sluch... dan za to ze zije... nevadi... lubime ho aky je...

michele11
13. júl 2010

@matulka82 a nemohli by ste mu oholit hlavku? Kopa deticiek ide v lete dohola, takze by to ani jemu nepripadalo divne a vyhli by ste sa tomu, aby videl, ako mu tie vlasky padaju.

nig77
13. júl 2010

Mila Matulka drzime paste, aby ste vyzdraveli, malemu Lukinkovi posielame pusinku, budeme sa za Vas modlit, vlasky dorastu neboj

tigri
13. júl 2010

Posielame Lukymu vela pozitivnej energie, nech tento boj zvladne! Takze o tom len citat, nieto si to este predstavit 😢

tigri
13. júl 2010

"tazko o tom len citat"

dicinka1
13. júl 2010

NEVZDáVAJTE SA!!!!!!!!!!bojujte!

matulka82
autor
14. júl 2010

@nig77 dakujem!

matulka82
autor
14. júl 2010

@dicinka1 budeme sa snazit

matulka82
autor
14. júl 2010

@tigri kiezby to uz bolo a zivot sa vratil do starych kolaji...

davidko7
16. júl 2010

Matulka,prečitala som si Tvoj dennik a ...Neviem čo napisať a ako Ti dodať silu,ktoru tak strašne potrebuješ...Človek si v takychto chvilach uvedomi,na čom naozaj v živote záleži.Veľakrat sa trápime kvoli nepodstatnym veciam a oproti tomu čo preživaš je všetko banalne a nepodstatne ☹ Matulka straaaaaaaaaaaaaaaaaaašne moc vam držim palce,určite to maly zvládne a bude bojovať 😉 Na fotkách je vidieť,akých maš krásnych synčekov 🙂 Ja viem,že sa Tvoja bolesť neda opisať slovamy,ale musiš straaašne moc VERIŤ a DUFAŤ!!!Ako pisali ostatné mamičky,detičky su strašne veľki bojovnici a len tak ľahko sa nevdavaju!!!Matulka,aj keď Ťa nepoznam,myslim na vás a straaaaašne moc vam obidvom želam veľa sily a znova úsmev na perách 😉 Držte sa!!!!!!

dada78
27. júl 2010

@matulka82 posielam Ti povzbudenie a kiež by šlo aj čarovný prútik, teraz musíš bojovať spoločne s Lukáškom, musí cítiť že mama mu dáva energiu, prosím Ťa, pred ním neplač, hoc to bolí, to mi radili ako prvé baby keď sme tam prišli, vyplakaj sa napr. v sprche, nedrž to v sebe, rozprávaj o tom čo cítiš,aby si sa nezbláznila, nevadí,keď sa protokol trošku pozdrží, u detičiek nad 1 roka je šanca už až 80% na úplné vyliečenie. keď budeš chcieť napíš do IP. Modlím sa za Vás

dera
27. júl 2010

Matulka, všetko už napísali dievčatá predo mnou, malá mi tiež bojovala o život, síce nie tak ako vy, ale narodila sa v 6 mesiaci... Deti sú veľkí bojovníci. Jediné čo potrebujú je láska a opora. Ja Vám prajem skoré uzdravenie a tebe Matik veľa síl. Zvládnete to,verím tomu.

dada78
27. júl 2010

pre povzbudenie príbeh maminky malej Simonky http://simonka.webnode.sk/home/photogallerycbm_...

evina313
27. júl 2010

no, to je tusim to dievcatko z damskeho magazinu , co som spominala vyssie 😉

katka0210
28. júl 2010

Ahojte dievčatá, našla som túto tému náhodne. Vyššie uvedená stránka je o mojej dcérke, ktorá mala nádor už v poslednom štádiu a predsa sme vyhrali!
Vždy je nádej, ja som nastúpila s malou na Kramáre keď mala malá pol roka, trvalo to rok a bola som na zosypanie. Počítajte si príbehy, ale aj tento http://simonka.webnode.sk/news/mamicka-z-onkolo... žiaľ je to nenafúknutá pravda.
Mamičke prajem veľa síl čaká ju dlhý boj, hlavne treba veľa rozprávať, písať, alebo akokoľvek všetko dávať von, aspoň mne to pomohlo. Hlavne nedržať v sebe trápenie a vždy si pomysli na všetky vyliečené detičky, ktoré sú už šťastne doma! Pokiaľ viem, leukémia je už dosť dobre liečiteľná, neviem aký typ máte konkrétne, ale ak ste v BA tak my v pondelok nastupujeme na vyšetrenia, tak sa tam určite stretneme.

evina313
28. júl 2010

Simonke vela zdravicka a samozrejme aj ostatnym detickam 🙂
inak ta skusenost z toho clanku - bleee, co na to povedat, smutne.vsade sa prispieva na detsku onkologiu, tak som si myslela, ze aspon su tam vytvorene nejake podmienky. ved tam matka prezije nie tyzden, ale cele mesiace...
matulka, daj vediet ako sa mate, co mate nove...a spoj sa s katkou0210, urcite sa s Tebou rada podeli o skusenosti

zgamratova
28. júl 2010

ahoj matulka82, je mi veľmi, veľmi ľúto čo vás postihlo. myslíme na vás a budeme sa modliť. nedá mi nenapísať, možno sa to ku mne dostalo preto, lebo sa to malo dostať, možno to nebola len náhoda a preto by som to chcela využiť vo váš prospech. hovorím o jednom filme, ktorý som nedávno videla. tento film vo mne vyvolal nádej, aj keď v našej rodine sa našťastie podobná choroba nevyskytla. prosím, pozri si ho, možno v ňom nájdeš nádej, je o jednej možnosti riešenia sitiuácie v ktorej ste sa ocitli. nič za to nedáš, len dve hodiny svojho času, prvá polovica filmu nie je až taká podstatná, ale je dobré vidieť aj to. tu je adresa
http://mustwatch.hztz.cz/film/lecba-rakoviny-ze...
cítim s tebou, tiež som matka dvoch chlapcov. veľa, veľa síl vám všetkým prajem a modlím sa.
ahoj a pozdravuj detičky.

matulka82
autor
30. júl 2010

Dakujem pekne,po dlhsom case som sa sem dostala,som velmi rada ,ze Simonka dokazala vybojovat to najdolezitejsie,dufam,ze ani Luky nebude vynimkou...momentalne sa nemame nic moc,ale verim ,ze to zvladneme...sucasne sme na dalsej cht ...
Je mi to trapne,ale mala by som prosbu ,ak by sa nasla mamina ,ktora by nam pozicala 1ci 2 hracky potesili by sme sa.Nie ze by sme tu nemali hracky,manzel ich obmiena ,len uz akosi je na ne zvyknuty a nieco nove by ho mozno zaujalo,ked len na chvilu.Jasne ,ze by sme vratili,je tu sice herna ale do tej sa my dostaneme minimalne a tam pre lukaska vela toho nie je,skor pre vacsie deti,auta ho moc nezaujimaju lebo sa s nimi nemoze prehanat po zemi,je tam jeden klavirik ktory ma v oblube,ale ten tiez vraciame a "najdeme"zas o par dni...dakujem

evina313
30. júl 2010

matulka, napisala som ti na IP 😉