Leukémia u 1,5 ročného syna
Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem
@kveta citala som tvoje riadky... v kazdom jednom som sa nasla a musim povedat z vlastnej skusenosti, ze zrejme by som maminke poradila to iste....
ja som sa tiez dostavala do fazy ked som sa chcela pytat preco, ale nidky som sa to nespytala. nespytala som sa preco ini maju zdrave deti, preco ti, co ich ani nechcu ich maju a ja co ho chcem musim on bojovat....
ja to beriem ako skusku, tkru verim, ze vsetci prezijeme a budeme zdravi. dovtedy treba len cakat a dufat.... a hlavne verit.
ono tvoje slova mozno niekedy pre niekoho kto to nezaziva vyzneju tvrdo, ale ja s nimi suhlasim. clovek sa nesmie lutovat, poddavat ani padat na kolena. hlavu hore, usmev na pery a vieru pribalit do kufra a ist bojovat... nic ineho sa neda spravit....
verim ze maminka aj luki budu zdravi. moc im to prajem.
prosim mamicky ktore maju adresu matulka82 aby mi ju poslali do ip neviem kedy sem na konika zasa pride a chcela by som jej poslat nieco zo Svajciarska a momentalne tu mam na navstevu sestru tak by to mohla hned vziat na Sk.pisala som matulke82 ip len neviem ci si ju do odchodu mojej sestricky stihne precitat. dakujem.
@matulka82 nieco pre teba... toto som citala v tych najtazsich chvilach a velmi sa mi to pacilo... mozno si nieco z toho vezmes....
Mimoriadna matka
Napadlo Vás niekedy premýšľať o tom, ako sa vyberajú matky pre postihnuté deti???
Ja si to predstavujem tak, že Boh dáva inštrukcie anjelom a tí si ich zapisujú do veľkej matriky. "Amstrongová Beth, syn. Patrónom bude Matúš." "Forestová Marjorie, dcéra. Patrónkou bude Cecília." "Simsonová Carrie, dvojičky. Patrónom..... povedzme Gerhard, ten je zvyknutý na menej pobožných ľudí."
Odrazu anjelom nadiktuje jedno meno, pri ktorom sa pousmeje: "A tejto dáme postihnuté dieťa". Anjel sa zvedavo pýta: "Bože, prečo práve jej? Veď je taká šťastná". "Práve preto", odpovedá Boh s úsmevom. "Ako by som mohol zveriť postihnuté dieťa žene, ktorá nepozná radosť? To by bolo kruté."
"Ale je trpezlivá?", pýta sa anjel. "Nechcem, aby bola priveľmi trpezlivá, ináč sa utopí v sebaľútosti a bolesti. Až sa spamätá z tej rany a zármutku, určite to zvládne." "Ale, Pane, myslím si, že tá žena neverí v teba." Boh sa usmeje: "Na tom nezáleží. O to sa môžem postarať. Tá žena je dokonalá. Má správnu dávku egoizmu."
Anjelovi vyrazilo dych: "Egoizmu? A či to je nejaká cnosť?" Boh prikývne: "Ak sa od syna nedokáže z času na čas odpútať, nikdy to nedokáže prežiť.To je žena, ktorú požehnávam nie úplne dokonalým dieťaťom. Ešte to nevie, ale budú jej mať čo závidieť.
Nikdy nič nebude brať ako samozrejmosť. Nijaký krôčik nebude pre ňu niečím obyčajným. Až jej dieťa po prvý raz povie "mama", bude svedkom zázraku a bude to vedieť. Až bude svojmu nevidiacemu dieťaťu popisovať strom alebo západ slnka, uvidí ho, ako to dokáže máloktorý človek. Dám jej, aby videla veci jasne, ktore vidím ja - ľahostajnosť, krutosť, predsudky - a dám jej, aby sa cez ne preniesla. Nikdy nebude sama! Budem pri jej boku v každej minúte každého dňa jej života, pretože bude robiť moju Prácu natoľko neomylne akoby som to robil ja."
"A kto bude patrónom?" pýta sa anjel pripravený na zápis do matriky. Boh sa usmial: "Bude jej stačiť zrkadlo."
@matulka82 😀 😀 😀 😀 sa som neni v nicom mimoriadna. ja si to len moc nepripustam alebo respektive nehladam dovod preco sa to stalo a jednoducho to beriem ako to ide.... :D snazim sa vsetko prechadzat s usmevom... jasne, obcas slzicka vypadna... aj v pondelok ked som vysla z uzv, tak som si asi dve hodky poplakala, ale potom zase hlavu hore, energiu do seba a ide sa dalej.... :D to co robis a dokazes ty, to je obdivuhodne... mozno mi ten optimizmus o par dni dojde a tiez uz nebudem mat silu, ale verim, ze aj to zvladneme a prejdeme s hlavou vysoko zdvihnutou....
je to krasny clanok.... tyka sa to kazdej maminy, ktora nema zdravucke dieta. to je jedno ci je postihnute, chore.... kazda ktora si uvedomi, ze co je dolezite v zivote a zacne sa tesit aj z mala je stastna....
ja viem, ze su to tazke casy co prezivas, ale treba sa orientovat na to krasne a dobre co sa vam kazdy den deje. treba sa tesit z toho, ked mu je lepsie, ked sa usmieva, ked bojuje.... z toho musis cerpat v zlych dnoch a hlavne mysliet na to, ze aj ten zly den raz skonci a potom zase vyjde slniecko... :D
ahoj @matulka82
chcem ti v prvom rade zaslať veľa veľa veľa pozitívnej energie, aby si mala naďalej veľa síl bojovať spolu s maličkým, nech aj nad vami čoskoro vyjde slniečko, z celého srdca vám to prajem a odkedy som túto tému našla, každý deň na vás myslím a modlím sa za vás.
chcem ti napísať jednu pozitívnu vec a to: mojej svokre ako 14ročnej diagnostikovali hodgkina, prešla si dlhodobou liečbou, úspešne, recidíva nenastala, choroba ustúpila, minulý rok v novembri oslávila 60 rokov dá sa povedať okrem cukrovky a reumy je pri plnom zdraví 🙂
http://www.zdravie.sk/sz/510/t1047405/p1/dovole... čítajte všetko, budete trocha v obraze ako to na detskej onkológii chodí 😢
Matulka, moja Simonka je už druhý rok po liečbe astále je taká chorľavá, že už zúfam. Zase sme museli odložiť vyšetrenia...
Držte sa tam!
neviete nic nove?matulka82 tu dlho nebola ☹
každý deň sem mrknem, či sa tu neobjavila matulka 😕 ,stále nad nimi rozmýšľam..................
ahojte,dakujem za myslienky,sme po 3 kontinualnej CHT,nie je nic moc obdobie,maly ma nechutenstvo atd.a o chvilu nas caka zivotne rozhodnutie... 😢 ostava nam len verit ,ze bude to spravne...
myslim na vas a silno drzim palce, zvladnete to, verim tomu
drzime palceky 😵 ...
caka nas transplantacia...

Matulka, aj ja som ti pisala do IP