icon

Leukémia u 1,5 ročného syna

matulka82
29. jún 2010

Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem

radka.m.
10. jan 2011

lenkamt-notak přesně to námtaky řekli o těch živých vakcínách,jinak nevím,jak u vás na Slovensku,ale u nás je od 1.11.2010 TBC zařazena mezi nepovinné,takže už jenom podle toho soudím,že je to mizerná vakcína a že u toho bylo nejspíše hodně vedlejších účinků,než by mělo 😝 😝

radka.m.
10. jan 2011

ted jsem si teprve všimla těch chyb-omlouvám se,píšu jak magor 😀

irsina83
10. jan 2011

@lenkamt o tom ockovani ako spustaci som citala aj ja... my zatial nemame nic zaockovane lebo malicka mala len kilo pri narodeni a hned jej davali transfuziu a tak proti tbc ju budu ockoavat asi ako trojrocnu lebo ma protilatky z transfuzie...ale aj tak sa aj ja strasne bojim tych ockovani... 😝

abbey1
10. jan 2011

Ja som sa rozhodla teraz neočkovať túto najmenšiu.tiež sa bojím očkovaní ako spúšťačov vážnych ochorení.A čím ďalej a viac sa o to zaujímam,tým som presvedčenejšia,že sú nám skôr na škodu ako na osoh.Keď očkovať,tak len niečo a až po vyzretí imunitného systému.Strašne zo srdca prajem všetkým vašim detičkám,aby už boli zdravučké a mohli sa s vami tešiť z detstva a nie chodiť po nemocniciach. 😉

susik77
10. jan 2011

@lenkamt - Ahoj Lenka, to ma mrzi ze ste ochoreli 😢 Pozeram, ze planujes dat ockovanie Prevenarom, Terezka z toho mala hroznu reakciu, 3 dni horucku a po tyzdni sa vyhadzala 😒 Ona ma posramotenu imunitu, lebo ma atopicky ekzem. Takze ten Prevenar ak ste chori by som nedavala. Este aj nasa detska Dr. mi potvrdila, ze na Prevenar su najhorsie reakcie okrem tej vakciny-Priorix.

maja211
11. jan 2011

@stelli81 Som zvedava, co ti imunolog povie, ja asi budem hladat toho "spravneho", ktory povie, ze uz ockovania netreba 😎. Ona v detstve tie povinne absolvovala, len este sa niekedy v neskorsom veku preockovavaju. Inak napr. aj k dochadzke do skoly mi davali uplne rozne odporucania. Na ambulancii mi doporucila doktorka pockat rok od skoncenia liecby, jej doktor z nemocnice nam po troch mesiacoch od skoncenia liecby povedal, ze ju mame poslat do skoly. Aj som sa toho trosku bala, ale velmi jej pomohlo, ze je zasa v skole a klopem na drevo, za cely cas nebola chora 🙂 , ak neratam problemy s uskom, ktore ma z liecby, ale ako hovori nas zlaty doktor z ORL, 'ked len to'.

maja211
11. jan 2011

@abbey1 chcela by som sa spytat, v pripade ze si malu nedala zaockovat povinnym ockovanim a zijes na Slovensku,ci si nemala problemy zo srany nejakych uradov

radka.m.
11. jan 2011

maja211-pokud chceš znát odpověd,tak napiš do volné diskuze o očkování,tam jsou fakt odborníci a řeknou ti přesně,co a jak,je tam právě i spousta mamin ze Slovenska,co očko odmítli 😉

stelli81
11. jan 2011

Ahojte! My máme dobrého imunologa, naozaj kapacita vo svojom odbore! Stále mi všetko vysvetli a poradí pre a proti, tak som zvedavá čo povie k tomu, že proti kiahnam odmietam dať očkovať. Aj proti meningitíde nedávam. Ao som už spomínala malá zle reagovala na očkovanie už odmalička.

maja211
12. jan 2011

@radka.m. Vďaka za tip 😉

maja211
19. jan 2011

@stelli81 Ahoj stelli81, ako ste dopadli u imunologa?

stelli81
19. jan 2011

@maja211 Ahoj! U imunoalergologa sme dopadli dobre, očkovanie proti meningococom odporučal dať kedže je to neživá vakcína a vzhľadom na jej diagnozu. Dostali sme ešte imunor na jeden mesiac a dnes sme mali ísť na odbery a výter, ale deti mi dostali silnu chrípku s horučkami 39,6 tak sme sa preobjednali. Neviem či nezvážim na buduci rok aj očkovanie proti chrípke, lebo naozaj ich to dosť dostalo. Syn spí celý den a musela som mu dávať zabal, lebo mu neklesala teplota. Dcérka trpí aj častými mykozami pošvy tak ked máte s nejakým prípravkom dobru skusennosť môžte mi odporučiť, budem len rada!

baambulka
19. jan 2011

@matulka82 precitala som si Vas pribeh,velmi velmi velmi drzim palceky,aby sa malicky rychlo uzdravil,Tebe patri moj velky obdiv,drzte sa a este raz zo srdiecka prajem vsetko dobre.

baambulka
19. jan 2011

vsetkym detickam prajem vela zdravicka a rychle uzdravenie...

mirka414
22. jan 2011

nevie niekto ako sa dari matulka82 a detom?

irsina83
24. jan 2011

@mirka414 malicky je doma a cim dalej tym sa ma lepsie 😉 nieje to idealne ale je to bojovnik a zda sa ze je to na dobrej ceste 😉

kris557
29. jan 2011

No tak to sa veľmi teším, občas sem mrknem, čo je nové...dobré správy iba tešia! Len tak ďalej! 🙂

matulka82
autor
3. feb 2011

@mirka414 ahojcek ,mame sa- ako tak to ujde,byvaju lepsie dni aj horsie,ale hlavne ze smedoma,snad to bude cim dalej tym lepsie...vcera sme boli na kontrole,teraz ideme koncomfebruara na kontrolu drene a LP ☹ ale dufam,ze bude vsetko dobre ...

mirka414
3. feb 2011

@matulka82 tak aspon ze ste uz doma,viem ze by si mala uz rada po tom ale neboj bude uz len lepsie a lepsie drzim palceky a pozdravuj tvojich krasnych chlapcekov.drzte sa-pekny dnik prajem.

ani3012
3. feb 2011

@matulka82 ešte chodíte na chemoterapiu ? Ako aj neviem ako dlho sa chodí,nemám s tým skúsenosti-ani nechcem
Dávidko ako ? Nie ste chorí ? Strašne veľa je teraz respiračných chorôb,tak si dávajte pozor,aby ste nič nenachytali 😉
Som bola v utorok na Kramároch a som na teba myslela, či vás náhodou nestretnem

matulka82
autor
12. feb 2011

@ani3012 boli sme 2:2. cht chvalabohu nemame ,mal jej viac nez dost,chodime na caste kontroly,jednodnove,ale teray 21.2 ideme na par dni-drena punkcia ☹ len dufam,ze bude vsetko ok.

desszi
12. feb 2011

@matulka82 ahoj Matka, aspon ze ste doma a ine choroby vas nestretli, drzkajte sa a verim, ze 21. bude vsetko v poriadku 🙂

ani3012
12. feb 2011

@matulka82 jejda..chudátko moje malé.... až zimomriavky mám...dúfam,že výsledky dopadnú v poriadku,je to statočný chlapček 😎
chodíte na Kramáre ? Si si všimla asi to ich parkovanie resp. cena za parkovanie 😝 ja som tam bola minule s malou v rizikovej poradni a na gastre a zaplatila som 6 eur. To mám asi ako odmenu,že som tam tak dlho mohla čakať

lupena
12. feb 2011

@matulka82 veľmi držím Tvojmu Anjelikovi palce. Dúfam, že sa cíti už dobre. Čítala som Tvoje príspevky... veľmi som si poplakala... aj som z témy odišla, lebo som to nevedela čítať.. ale vždy ma to ťahalo späť, lebo som chcela vedieť ako pokračujete. Moc vám držím palce. Obom! Malinkému nech sa rýchlo vylieči a Tebe nech máš veľa sily toto všetko zvládať. Musí to byť strašný boj. Radšej si to nechcem ani predstavovať. A určite sa ani nedá predstaviť si to... myslím na vás. Držte sa! Monika

tinika
16. feb 2011

ahojte, prave som sa dozvedela, ze synovec ma leukemiu, neviem v akom stadiu, neviem aky druh, len to ze mal flekate vyrazky po tvaričke tak sli k lekarke a z krvi mal zle vysledky, poslali ich do ke na onkologiu a dnes volala svokra ze maly ma leukemiu. co ich čaka? ake ma sance? asi mu budu brat vzorku kostnej drene vsak? a čaka ho chemoterapia? kedy sa robi transplantacia kostnej drene?

evina313
17. feb 2011

@tinika chudatko, kolko ma rockov? inak napis asi matulke82, ta ti snad napise nieco okolo toho. dufam, ze sa maju dobre 😉

tinika
17. feb 2011

@evina313 ahoj, bude mat 1,5r, zatial viem ze dnes mali prvu chemo, vravia ze su na tom zle ale nadejne, tak neviem a v akom je stadiu stale netusim, moj zlaty, nechce papat, babka mu vari a nosi do nemocnice

ani3012
18. feb 2011

@tinika chudiatko malinké..to mi je ľúto..... 😢 😢 😢 😢 @matulka82 tu písala hneď od začiatku liečenia-ale každý má iný postup liečby

tinika
18. feb 2011

@ani3012 dakujem

tinika
18. feb 2011

ja som tuto diskusiu aj začala čitat raz, ani som netusila, že to raz bude realita aj v našej rodine :(