icon

Má ísť dieťa pri bolestiach nôh na pohotovosť?

8. feb 2025

Ahojte. 3 ročný Syn mal 3 dní horúčku, nič viac trosku sem tam si zakašle a boleli nožičky... Včera ten tretí deň bol bez liekov, celý deň 38 ale keď boleli nožičky dali sme na noc nurofen... Dnes už nieje teplota, no kríva mi a sťažuje sa na nožičky ze ho bolia. Mam ísť s ním na pohotovost?

Strana
z2
rachel36a
8. feb 2025

Noe netreba...pei tejto chrípke je to bežné...ja mam 10 rocneho a tri dni chodil po špičkách co ho tak boleli nohy-lytka...4 den to bolo lepšie a dalsi deň už úplne ok

sarandon
8. feb 2025

Išla by som. Parainfekčná myozitída poškodzuje obličky.

majamat
8. feb 2025

Bekerova cysta sa moze v takych pripadoch vyskytovat a tiez pri akychkolvek ochoreniach kolien, no to tiez nie ej akutne. pochybujem ze vznikne za 3dni, to skor za dlhsie obdobie. navyse ak ho bolia obe, je mala sanca, ze ju ma na oboch. skor je to postinfekcny stav. ak by sa aj jednalo o rozbehnutie reumatoidneho ochorenia, to tiez nie je na pohotovst. to je chornicky problem a aj vsetrenia budu prebiehat dlhodobo.

glade22
8. feb 2025

Šetriaci režim, nenut ho chodiť, nurofen pravidelne
Parainfcekcna myozitida
Myslím, že to, čím si teraz prechádzate je chrípka. Tohto roku je to pľuha pľuhatá, teploty, hnačky, vracanie, suchý kašeľ, často u detí aj tieto bolesti nožičiek.
Dr vyhľadaj podľa vlastnej intuície.

anavixy
8. feb 2025

Ak ho boli bedrovy klb, moze ist o Perthesovu chorobu - poinfekcny zapal klbu. Pohotovost nie, ale lekara si to urcite zasluzi, ak do pondelka bolest neprejde. Dovted nurofen na pravidelne a kludovy rezim.

autor
8. feb 2025

@anavixy no chodí sa mu veľmi ťažko, ani nieze by jajkal, že ho boli no nevie chodiť, tak cupka ho knise.. A aj po nurofene, že keď si sadá aj ho to boli. Aj na zem si sadal a oprie sa o postel a tak sa zosuchne.

anavixy
8. feb 2025

No uvidis do zajtra, ci sa to nezhorsi este. Nurofen mu davas normalne plnu davku 10mg/kg?

autor
8. feb 2025

@anavixy 18kg ma, dala som mu 9ml

anavixy
8. feb 2025

Ano tak je to ok, alebo mu mozes dat aj ten silnejsi (ten 4% co pisu od 6r) uz tam davkujes vaha:4 a nemusi take velke mnozstvo sirupu vypit.

janinah
8. feb 2025

Neviem vek,hmotnost...podla letaku lieku,tam je davkovanie.

daandra
8. feb 2025

Mali sme to v decembri... skoro som osedivela,, prene ako pises ked uz chripka ustupila po 3 dnoch tekoty bolest lytok, prve dva dni nechodil vobec.. potom asi 3 dni po spickach to je presne znak myozitidy... nebutit.. preslo po tyzdni.. mali sme chripku typu A.. a boku sviatky.. azbpo tyzdni som isla k dr, urobil kontrolne odbery krvi, vsetko ok.. viacero deti to vraj teraz malo

daandra
8. feb 2025

Moj stvornozkoval,, nechcel vobec chodit.. fakt asi po 6 dnoch zacal az

vahcaac
8. feb 2025

Napíšem našu skúsenosť, možno pomôže. Po Vianociach mal moj 3 ročný syn chrípku typ A, 39 horúčky tri dni. Na štvrtý den bol úplne v pohode a na piaty deň sa ráno nepostavil na nohy. Absolútne nedokázal uniesť váhu nohach. Dali nám diagnózu parainfelcna myozitida. Je dôležité dávať Nurofen podľa KG 3 x denne. Taktiež je dôležité aby dieťa malo maximálny kľúdovy režim, nam odporučili, aby sme malého dokonca prenášali na rukách (moc sme ale na vyber nemali, keďže chodiť aj tak nechcel). Prešlo to po piatich dňoch, pediatrička mu urobila odbery na svalové enzymi.

Ešte doplním, ten Nurofen sa má dávať 3 krát denne prvé dni, bez ohľadu nato či má bolesti. Je to proti zápalu. Typická je chôdza akoby dieťa malo drevené nohy, úplne vystrete alebo na špičkách. Moj syn po tých 5tich dňoch začal chodiť po špičkách.

nebeskabrana
9. feb 2025

Určite by som zašla zajtra aspoň lekárke aby odobrala krv
Môj prežíva momentálne to isté. Po chrípke B kde mal 3 dni teploty do 40 zrazu na deň prestali a potom už nechcel chodiť, nešlo to keďže on je autista a špičkuje bežne ,nefungovala už ani táto chôdza.
Môj mal hodnotu CK okolo 23 a poslali ho okamžite do nemocnice parainfekcna myozitida
Ale tým že je autista nenechali si ho nakoniec tam a musíme ho už týždeň nosiť na rukách + 3x denne Nurofen podľa váhy dieťaťa, zvýšené C, B komplex tiež vyššie dávky
Plus mal kontrolu na kardio ,RTG
A zajtra nás tento kolotoč čaká znovu a ja dúfam že už ho nebude potrebné nosiť 🙏
Držím vám palce aby všetko bolo čím skôr OK

napraforgo
19. apr 2025

@vahcaac ahojte. Nemali Vaše deti aj červené vyrazky pri tých bolestiach nôh? Môj syn prekonal chrípku,bolia ho nohy+ má aj vyrážky na nohách 😥

vahcaac
19. apr 2025

@napraforgo Nie. Vobec. Chripku mal potvrdenu?

napraforgo
20. apr 2025

@vahcaac nemal potvrdenú chrípku. Nohy ho bolia už 6 dní,u doktorky sme boli. Výsledky budú až v stredu

Strana
z2