icon

Má slaný pot bábätka súvis s cystickou fibrózou?

10. dec 2023

Synček ma po spotení hlavičky pot slaný. Zistila som to keď som ho pobozkala. Chuti normálne slano, ako pot. Majú to tak aj vaše bábätka? Čítala som o cystickej fibroze 😵‍💫

Strana
z2
zuzkaa1991
10. dec 2023

Cysticka fibroza sa zistuje na 3. Den v porodnici ;) dost o tej chorobe viem plus som bola prekvapená lekarka s alergo nas poslala na potne testy aby opat vylucilo sa v 5r. ;) takze nemajte strach ak dieta nie je chore je vsetko ok...deti CF su velmi casto chore a vela hlienov maju ;) atd

vahcaac
10. dec 2023

Myslím si, že by malo dieťa aj iné príznaky už. A ak si neodmietla testovanie z päty po narodeni, tak to testovali. Olizla som pre teba svojho syna, tiež je slaný. Neboj sa. Viem, že strach matky o dieťa je veľmi silný, ale nemáš sa čoho báť

autor
10. dec 2023

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne ❤️

ferihegy
11. dec 2023

Nemaj ptom obavy. Je zdravy.

autor
Autor odpoveď zmazal
kavicka12
8. apr 2024

@heni79 ahoj môžem s a spýtať okrem toho kašľa nemali ste skúsenosť aj so slanym čelom?

heni79
8. apr 2024

@kavicka12 Slané deti sú slané viac ako bežný pot. Teraz je teplo, potíš sa na čele. Skús si oliznúť ten čistý pot (bez make-upu). A potom skús obliznúť čelo dieťaťa. Znie to možno nechutne, no inak ti to neviem vysvetliť.

kavicka12
8. apr 2024

@heni79 no tak to čelo ako extrémne slané nieje ale krk je a z extrémne,doteraz mám slanú chuť na jazyku,máme podozrenie na astmu dcérka má mesiac kašeľ, má 5 rokov

heni79
9. apr 2024

@kavicka12 Tak smer pediater a najbližšia detská pneumologická a ftizeologická ambulancia. Držím palce, aby sa CF nepotvrdila.

Strana
z2