icon

Má tu niekto dieťa s skrytým rázštepom chrbtice?

lubenka01
6. jan 2011

Skrytý rázštep chrbtice- syndrom pripútanej miechy, Hladám niekoho kto ma dieťatko s podobným problémom.Mojej st. dcérke to zistili ako 2,5 ročnej.
Bola by som rada ak by sa mi niekto ozval. Dúfam že nie som sama. ☹ ☹

genialna
13. nov 2012

@spajky tak hned po narodeni previezli maleho na Kramare do DFNsP a tam si ho do starostlivosti zobral Dr. Horn. Ten sa nam vyjadril, ze to nie je akutny stav a nebudeme ho preto hned vystavovat narkoze kvoli MRI a taktiez operacii, ze je este velmi malicky a ak mozeme, tak pockame.. Operovali by ho hned len v tom pripade, ak by sa nieco skomplikovalo (co sa zatial nie, klop, klop). Az na hrbolcek je maly uplne ako zdrave babatko. Pokial mu nedam dole plienku, absolutne nevidno ze by mu nieco bolo..

genialna
13. nov 2012

@lubenka01 maly ma 5 mesiacov. Po narodeni to bol pre nas riadny sok, kedze pocas tehu mi na nic neprisli. Vsetko som mala negativne, aj 3D ult. nic neukazal. Diagnozu mu ale urcili vlastne hned ako ho previezli na Kramare (v Ruzinove - tam som rodila, sa ho bali aj chytit) Od zaciatku chodime k Dr. Hornovi a ten mu naplanoval operaciu medzi 6 - 8. mesiacom. 30.11. mame MRI podla ktorej sa rozhodne..
Drzim Vam pastiky aby tato operacia bola pre malu uz posledna. Zvlastne ale ze jej na to neprisli uz skor.. Ani sono nic neukazalo? Kde budu malu operovat? btw, tiez mame 2,5 rocnu dcerku.. 😉 ..ta je nastastie zdravucka.. klop, klop...

spajky
13. nov 2012

@genialna nas tiez

spajky
13. nov 2012

@genialna aj ja mam 2a pol rocnu dcerku 🙂

lubenka01
autor
14. nov 2012

@spajky
@genialna posielam vám link na mamičku ktorá má dcérku s takouto diagnozou:(
http://www.facebook.com/lucia.hrnkova/friends?f...

genialna
14. nov 2012

@lubenka01 otvorila sa mi len nejaka uzatvorena skupina..

lubenka01
autor
14. nov 2012

napíš Lucke nech si ta pridá do skupiny 🙂

miriama83
15. nov 2012

Dobry vecer!Mohla by som poprosit maminy,ktore maju tuto diagnozu ci by mi nemohli napisat kde boli operovany a ako dopadli?Mojej 3rocnej dcerke to zistili hned po narodeni,mala hrcku na ritke... ☹ Operaciu stale odkladali az doteraz na jar ju maju operovat tak by som chcela vediet ako su kde vysledky,pretoze sa bojim najhorsieho ☹ Inak mala je uplne v pohode,beha pekne chodi na wc...Dakujem

miriama83
15. nov 2012

@spajky Môzem sa opytat aky lekar Vas operoval?Nas caka operacia na jar... ☹

spajky
15. nov 2012

@miriama83 pan dr Sutovsky

spajky
15. nov 2012

@miriama83 aky problem mate vy?

miriama83
15. nov 2012

@spajky Syndrom fixovanej miechy.Nas ma tiez operovat dr.Sutovsky...

spajky
15. nov 2012

@miriama83 odborne?mymame meningomyelokelu ☹

miriama83
15. nov 2012

@spajky Ak by ste chceli ovite sa mi cez fb-Miriama Tomanova Chrastinova.

spajky
15. nov 2012

@miriama83 poslala som ziadost o priatelstvo renata pajtova binekova

miriama83
15. nov 2012

Ak by sa mi chcela neaka mamina s podobnou diagnozou ozvat na fb tak budem velmi rada.Meno som pisala v predoslom prispevku ...

ada11
16. nov 2012

Ahojte maminy. Ani by ma vo sne nenapadlo, že sa zapojím do takejto diskusie. Dnes sme boli na Kramároch s 9- ročnou dcérou, kde jej zistili spinu bifidu. Som onemela.Išli sme tam s iným problémom, máme ísť na neurológiu. Ja teda pevne verím, že to bude ten skrytý typ, ale aj tak....Ona má tiež takú priehlbinku nad riťkou. Ona sa predčasne narodila, chodili sme k neurológovi viac ako 2 roky a nikto na to neprišiel. Teda až dnes.....no radšej som to nemala ani vedieť....

lubenka01
autor
16. nov 2012

@ada11 ahoj, u ktorého lekára ste boli? a ako jej to zistili, ako sa jej to začalo prejavovať? 🙂

hrnka
16. nov 2012

@genialna Dobrý deň. Nás operoval Dr.Horn,nikdy v živote!!!! My sme 7 dni ležali len na boku alebo brušku. Na chrbátiku sa nesmie. Operácia bola lkatastrofa a pooperačne stavy no hrôza.

hrnka
16. nov 2012

@ada11 dobrý deň,ja som dnes prišla s kramárov z dcérkou.

genialna
16. nov 2012

@hrnka :( ach jo.. ale mame na vyber?

genialna
16. nov 2012

@ada11 takyto sok som zazila ja v porodnici.. Neboj sa.. Kopec ludi s touto diagnozou prezije plnohodnotny zivot.. Urcite to bude aj vas pripad, kedze vam na to prisli az teraz.. Drz sa..

rebecca2006
16. nov 2012

@ada11 možno ťa trochu ukľudním- ja má dcérku s mongolskou škrvnou nad riťkou, a keď to videla kožiarka, tak povedala, že možno tam je spina bifida a že by ju mal vidieť neurolog. Neurolog videl a záveroval, že všetko v poriadku, a že nevidí dôvod ju posielať na kontratné vyšetrenie- ak tam defekt je, tak minimálnz, a že vraj spina bifida má plno ľudí, len o tom nevie.... Ono t ynie strašne, človek si predstaví plnú kliniku rázštepu ale vraj skutočne veľa ľudí má miernu formu ochoreia a celý život o tom nevie... tak snáď je to aj s vami tak. Ja dcérku neriešim, uvidíme...

anjelicek26
16. nov 2012

@ada11 - treba to vobec nejako riesit? Nas maly ma nesumernu ritku, tu priehlbinu nad ritkou a vystupenu taku cudnu kost, ziadny lekar to zatial neriesil, pravdu vobec netusim, co to vobec znamena 😖 Teda chrbatik ma rovny, ziaden hrb, ale je to citit proste hned pod kozou vystupenu kost..

hrnka
17. nov 2012

@genialna dobrý deň.to je skupina mojej dcérky-Pomoc pre Sofinku a všetok jej problém písaný. Prečítajte si aké máme problémy. Po operácii,ktorú robil dr. Horn.

hrnka
17. nov 2012

@genialna ja Vám môžem len poradiť. Skonzultujte to v zahraniči a uvidíte. Ja tam idem dnes. Pretože sa malej zhoršuje stav. Rapídne.

ada11
17. nov 2012

@lubenka01 my sme boli u MUDr. Jursovej - zlatá lekárka, my sme išli pôvodne s iným problémom - s tým, že dcéra má niekedy občas inokedy častejšie špinenie od stolice, proste niekedy nemá nič 3 týždne , inokedy 2 razy do týždňa, tak sme išli, či náhodou nemá poruchu zvierača, alebo niečo podobne.

ada11
17. nov 2012

@anjelicek26 veď to práve ešte nevieme, ideme na neurológiu, len to mi nekjde do hlavy, že na to nikto neprišiel, ke´dže sme chodili pravidelne na neurológiu, keďže dcéra sa predčasne narodila a na tú priehlbinku som ich upozornila 😕

@rebecca2006 - ja na tú neurologiu pôjdem, pre môj kľud a verím, že to bude dobre, proste musí byť, lebo ja ke´d nie som v práci, tak som u lekárov - ja už fakt niekedy nevládzem, dcéra sa narodila v 33.t.t. 1100g/ 38 cm, takže niečo sme si už preskákalia, teraz zase autoimúnne ochorenie/ochorenia a stále niečo......

denisa1111
13. jan 2013

Ahojte maminkayhľadala som odpoveď na svoje problémy a zistila som že asi patrím do tejto témy,mám 27,taktiež jamku a vyrastok na kostrci,mám už 2 deti a problémy také nebadane,napr vytocene chodidlo,ako to spomínaťe,paradox je ze tu diagnózu nikto ani nespomenul,tak pokiaľ niesu problémy asi by som sa v chrbtici nevrtala...

rose1988
15. jan 2013

Ahojte ja som tu raz písala no a od vtedy sa nič nezmenilo dokonca mali bude mať 4 mesice na zasbou druhé rtg a este stale nevedia čo to je.no neraztie to s ním je to rovnaké vyzerá to vraj len ako mala vyrážaka. Tak ozaj neviem čo si mám myslieť myslíte že to bude ten razstep