Mám 13 rokov, rodičia ma odmietajú vziať k lekárovi
Dobrý deň, mám 13r. a rodičia so mnou odmietajú ísť k lekárovi, už vyše mesiaca sa mi skoro stále točí hlava, som unavená, je mi trochu nevoľno. Veľmi sa bojím že ide o niečo vážne a prídeme na to neskoro, a z toho mi je ešte horšie. Minule ma tak bolela hlava že má až na chvíľku oslepilo, už naozaj začínam panikáriť. Oboch rodičov som presviedčala veľa krát no tvrdia, že je to len stres a že nebudú zbytočne plytvať časom. Poraďte
Mávala som ako decko tiež problémy. Z ničoho nič pred očami hmla a v ušiach šum, zrazu bum a ležala som na zemi. Dr vždy len ze mamička je precitlivela. Nakoniec som odpadla v buse cestou do školy, ani neviem kto ma dotiahol do nemocnice, a prišli na to, že mi kolísal cukor. Takže volaj starým rodičom, tebe, ujovi, sesternici, ak nie inak susede a utekajte. Radšej zbytočne...
Prepac, neodpustim si otazku: nemozes byt tehotna?
Ak nie, mozu to byt bezne prejavy v dospievani, alebo ked popisujes zablesky aj migrenozne stavy...
Bohuzial lekarka ta samu nevysetri, nesmie...
@pink_lady tehotná nie som
Normalne mozes ist k detskému lekarovi sama. Bezne vidim u lekara taketo velke deti same.
@thirstymonk @simca06022011 To je pravda, ja mám rovnakú skúsenosť. Ja som mala 17. a išla som sama na prehliadku preventívnu robili mi odber krvi. Doktorka sa hneď pýtala že kde mám rodičov, moja mama bola v čakárni, ona povedala že ju mám zavolať do vnútra.
Vtedy to nebolo potrebné.
@taynee teraz bez rodiča nevezmú. Minule som išla na mamografiu a na snímok došiel 16 ročný chlapec, pani za pultom ho odmietla bez rodičovského sprievodu.

@simca06022011 Akože poniektorí detskí lekári sú fakt divní... Zoberu dvoch naraz dnuka, čo so sebou nemajú absolútne nič spoločné... jedneho doktorka vyšetruje, druhý čaká za plentou. Ja som tak čakal, počúval som, jak o dva roky mladšie dievča kašle (ona mala 15 a ja 17). A zrazu jej tam začala hovoriť o HPV a očkovani, aby nemala rakovinu krčka maternice. Ako sory, ale toto som fakt nepotreboval počuť. Nieže by som tam hadzal tyčku, to zas nie, bo ja som tvrda natura, ale aj tomu dievčaťu to muselo byť neprijemne, že cudzi typek o dva roky starši tam počuva reči o jej maternici. Nechapem to.