Mám dávať Vigantol kvapky aj po dvoch rokoch dieťaťa?
Ahojte, prosím o Váš názor, dávate ešte kvapky Vigantol dieťatku, keď už má 2 roky? Doktorka mi tvrdila, že treba dávať do 3 rokoch...zasa iné doktorky tvrdia mojim kamarátkam, že nie je treba, že stačí do dvoch rokoch...ako je to vlastne? poradíte?
@ttimma ...Ahoj, zaujal ma tvoj názor a súhlasím s tebou ale prečo jeden lekár tvrdí jedno a druhý lekár tvrdí iné...nemali by náhodou všetci byť jednotní? Ty hovoríš jednu kvapku denne...a mne hovorila lekárka, že dve kvapky denne...kamarátke zasa tvrdila, že do troch rokov treba dávať a do dvoch stále a potom ten rok iba v zimných mesiacoch...zasa inej kamarátke že nie je treba dávať vigantol po jednom roku stále, iba v zimných mesiacoch...a v Taliansku to vôbec nedovoľujú dávať, mám tam kamarátku, tej tvrdili, že slniečka je dosť a že v žiadnom prípade...môj malý má dva roky...ja som mu ho dávala do tých dvoch rokoch aj keď bolo slnečno a to dve kvapky každý deň....No a zaujal ma ten rybí tuk...ja mám problémy s vlasmi po pôrode mi extremne padajú vlasy...chodila som na kožné a tiež som užívala vit. D vo forme tabliet...a pokožku mám stále citlivu a červenú...a vlasy padajú mi stále...vyskúšam ten rybí tuk...možno ako ty hovoríš, by mi to prospelo...a na pleť by som tiež potrebovala...už mám 42 a vrásky sa len tak sypú:🙂) Ďakujem za radu.....:🙂)
@simca06022011 ...čo je to ten jamieson?Ďakujem
Jamienson vitamin D kvapky
@zaira301
@zaira301 rada ti ozrejmim preco je v kazdej krajine inak, v Taliansku maju podstatne viac slnecnych dni, maju aj inu stravu, na svere zase naopak, preto niekde doporucuju Dko inde nie... v jednej krajine maju inu statistiku chorob ako v druhej. Dko treba, clovek ho zo stravy nedostane, zalezi aj od dietata, ci je chorlave, ci nie.. ako rasti.. my berieme ako som pisala 3kvapky denne... mala ma 2,5 roka a 102cm, 16kg... krvne testy mala celkom ok, rastove nemala velmi v poriadku, davame dko a upravuje sa nam to dobre. Podla mna dkom a vitaminmi sa neda nic pokazit, uz nezijeme ako dakedy na poliach a nejeme iba super bio veci, o spinavom prostredi ani nejdem hovorit, nestaci nam zjest mrkvu a jablko a budeme spokojni...
Tazko povedat, ktora lekarka ma pravdu s poctom kvapiek, ale kazdopadne, Dcko treba davat podla, presne ako pise mamicka za mnou, ide aj o to v ktorej krajine dieta zije. V norsku davaju tento olej povinne detickam v skolke🙂 Zhodnotim podla nas, mojej dcerky, jej velmi pomaha...Neviem, ci by pomohol aj padajucim vlasom, ale za vyskusanie nic nedas🙂 My berieme rybi olej Mollers Tran, tu je link, mozes si o nom precitat http://www.bio-obchod.sk/produkt-6007/rybi-tuk-..., alebo rozne ine fora na nete..Niesom lekarka, ale vela citam, a studujem co sa deticiek a ich zdravia tyka🙂
Naša pediatrička zas hovorí, že zimné bábätká majú brať Vigantol rok a pol a letné bábätká len rok. Ja som Vigantol zrušila, je to chemické svinstvo a dávam vit. D od firmy Jamieson - tiež je tekutý a vo fľaštičke.
@simca06022011 ...to znamená, že ty ešte stále dávaš vigantol? A to malá má už 2,5 roka? Nechápem, to sa doktorovi zdalo, že má nízku váhu, či výšku? Ty si za určitým cielom išla s dieťatkom na testy? Ja som sa bola si predpísať ten vigantol a doktorka mi povedala, že ja to moc dôsledne beriem, že veľa mamičiek už od 1,5 roka nedáva Vigantol...ale že teda mi predpíše ešte a do 2 rokov môžem mu dávať, keď chcem...ja to už fakt nechápem...a vôbec mu nerobila žiadne testy, či má dostatok vitaminu D, alebo nie...prečo to je tak...to ja mám tých doktorov do všetkého nútiť, aby mu urobili testy...či je zdravý alebo nie....Môj malý má teraz 2 roky -16 kg...a 93 cm.... tak neviem, či je to v poriadku alebo nie...veľa ľudí mi hovorí, že je tlstý...že čo mu dávam jesť...ale mne sa nezdá, že by bol tlstý...práve, že chlieb mi vobec nechce jesť...iba zeleninu a aj ovocie mu dávam ....aj keď si myslím, že ten chlieb by mal viac jesť....ale už to nejak nerieším....
@zaira301 My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...
@zaira301 my este berieme Dcko, davam jamieson... davame ho kvoli imunite, mala byvala casto chora a velmi rychlo rastie, momentalne ma uz 107cm (2r 9m). Urcite neuskodi, stane sa ze zabudnem, alebo neberem to s nami na vikend, dovolenku.. ale to sa da... teraz je vitaminov vsade pobiede 🙂
Inak sranda je, že každá Dr. povie inak moja napr povedala, že už máme len dobrať a dosť a to má malý jeden rok ... tak ja vôbec neviem ako to je ...
My používame prírodné D-čko - rybí tuk z Norska, nie umelinu z lekárne. Da sa to brat od 6 mesiacov. Malý má už dva aj pol roka a papa to bez problemov a davame si ho aj my povinne kazdy den 🙂 .

moja mala ma 2,5 roka a vigantol davame stale, podla mna ide hlavne o to v akom stave je to dietatko... rovnako aj pri davkovani... mojej malej bola 1-2kv malo, zvysili sme to na 4kv a teraz davam ked ma "napadne" 3kv... po case som ho ale vymenila za jamieson a davam jej ten