icon

Mastička Triamcinolon na predkožku. Máte skúsenosti?

lucdavdan
26. júl 2009

Dobry den mamky chlapcekov chcela by som sa opytat ci ste pouzivali masticku triamcinolon pre lahsie stahovani predkoky moj maly ma 11mesiacou nema chvala bohu problemi s pipikom ale bojim sa aby nas lekarka neposlala na urologiu ked som snim bola na preventivnej tak pozerala malemu predkozku a vravela ci nema problemi pri pisani a vravela ze ak sa mu predkoka sama neuvolni do 2rokov tak nas posle na urologiu mam stoho panicky strach docitala som sa e niektore mami pouzivaju masticku triamcinolon a ze tym natieraju trosicku tu prekozku a tak stahuju postupne a ze sa im to dari nemate nejake skusenosti stymto?vopred dakujem

valerya
25. júl 2019

https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem...
Som rada, že máme takú doktorku, ktorá mi to vysvetlila presne ako je to v tomto článku. Netreba robiť paniku 🙂

lulula1990
25. júl 2019

@valerya no my sme dnes boli u urológa, odborníka a ten mu to stiahol, ale nie úplne a dal nám tu kortikoidovu mastičku. Pohľad na to bol hrozný, neviem ako mu poviem ze za mesiac na kontrolu, má 5 rokov už. Veľká škoda že som mu to nedala urobiť hneď, ako bol malý, teraz to lutujem

valerya
25. júl 2019

@lulula1990 chudáčik, treba si prečítať ten článok.

lulula1990
25. júl 2019

@valerya ja som to čítala, aj veľa iného. Preto som sa rozhodla ísť za jedným z najlepších odborníkov na SK a ten povedal že to treba urobiť raz a hotovo.

valerya
26. júl 2019

@lulula1990 čo by povedal, keby to bol jeho syn. To nevieme 🙂 Citlivé pre každého chlapca a veľká šanca, že trauma ostane doho.

gin124
30. júl 2019

@lulula1990 Pokud je to jeden z největších odborníků na Slovensku, tak by mě zajímalo jeho jméno. To co tu čtu, to se mi snad jenom zdá.

snehulienka99
23. aug 2019

@dendulik20 tie nemam dobre skusenosti s justovou slezovou mastou. Malemu sa z toho zapalil pipik.

gin124
24. aug 2019

@snehulienka99 Jestli je mladší než tři roky, tak jsou takovéto akce vyloženě škodlivé. Pak není divu, že se mu to stalo.

majus87
28. aug 2019

Prosim chcela by som sa opýtať nemáte niektorá na predaj zbytok z tej masticky triamcinolon crm uz som ju raz mala pri staršom synovi a pomohla a pediatricka ju nechce predpísať. Dakujem

jankap55
28. aug 2019

Tiež by som mala záujem o tu masticku, keby ju niekto mal na predaj

punkreas534
3. okt 2019

@anirad35 mne dávali mastičky s kortikoidmi na 98% popáleniny druhého stupňa po celom tele.Ako vážne bych tiež stým neriskovala tak dlho to užívať a ešte bez diskusie s lekárom 😓

adkoalauri
27. okt 2019

Moja skusenost,kedze u 5-rocneho syna sa nedala stiahnut predkozka,zacala som mu ho natierat slizovou mastou,ktoru som vyrobila doma.Po 15 dnoch pouzivania sa krasne oddeluje,sice,nie este cela cast,ale dobra polovicka.Rano i vecer mu to natieram.Ja som velmi prekvapena a spokojna.

majus87
28. okt 2019

@adkoalauri dobrý deň prosím bolo by možné nam napísať sposob výroby tej masticky? Ďakujem

kikula333
28. okt 2019

@majus87 máte ešte záujem o masticku?

majus87
3. nov 2019

@kikula333 dobry večer ano

magic08
3. nov 2019

@adkoalauri Naozaj? Mojmu 6 ročnému tiež nejde vôbec dole. Aká je to mastička?

adkoalauri
3. nov 2019

@magic08 je to slezova nast

magic08
Autor odpoveď zmazal
magic08
3. nov 2019

@adkoalauri Ale píšeš že domáca. Moohla by si sa podeliť s receptom

mendy1980
4. nov 2019

je tu maminka ktora operaciu dietatka odmietla a pockala napr. do puberty bez zasahu teda operacie a ono sa to nejak spravilo same prirodne?dakujem za kazdy nazor

sadell
27. nov 2019

@mendy1980 znama mi hovorila, ze jej priatel, ked mal prvy sex, tak sa mu to uvolnilo az pocas neho. A ze to dost bolelo.

adkoalauri
27. nov 2019

@mendy1980 u nas starsiemu strhli nasilu,lebo sa mu to zapalilo a mal tam tolko hnisu,ze keby som to nevidela,neuverim..ale uz 2 dni nechcel ist curat,tak ho to palilo,bolelo.Ja som vsak spravila krem a po mesiaci sme boli na kontrole u pediatricky a ma ho v poriadku.Ja by som vidiac u starsieho s tym necakala do dospelosti

mendy1980
27. nov 2019

myslela som do puberty kedy nastavaju telesne zmeny nie az do dospelosti🙂

sadell
28. nov 2019

@snehulienka99 mas s nou skusenost?

lulula1990
28. nov 2019

@mendy1980 ja mam tiez 6rocneho. Mame kortikoidovu masticku a po nej to ide krasne dole. Pouzivali sme 2 tyzdne pekne sa to natiahlo a potom si to uz len pretahoval s normalnou vazelinou.

snehulienka99
28. nov 2019

@mendy1980 mali sme najprv Triamcinolon. Po prvom pouzití isla predkozka krásne pretiahnut zo spendlíkovej dierky. Po asi týzdni sa to velmi stiahlo, ledva sme pretiahli. Tak znova Triamcinolon. Po týzdni znova to isté, ledva sme pretiahli. Urolog, ze ci nechceme obriezku, tak som na ňho čumela ako puk, odmietli sme... začali sme kupať v sleze maurskom a natierať s touto pinďa mastičkou. po pár dňoch sa dierka zázračne otvorila, a preťahujeme bez problemov. Zúžené to je stále, ale pevne dúfam, že to pomoze uplne 🙂..

snehulienka99
28. nov 2019

@mendy1980 do puberty by som nečakala, to musí byt pre chlapcov velmi zlé, ked uz v tom období by mali riesit "ine veci" so svojím pindom. A na toto som sa pýtala aj urologa, ze niektoré mamičky to riesia az v puberte a vyjadril sa, že potom 16 rocnym chlapcom vyzerá penis ako 80 rocnym.. na podrobnosti som sa nepytala...

sadell
29. nov 2019

@snehulienka99 skusali ste aj slezovy krem z justu? My ho skusame teraz a rozmyslam, ci do toho kupit este aj tu pinda mast.

snehulienka99
29. nov 2019

@sadell ano, sposobila nam zapal. Zrejme sa mu z toho dostalo pod predkozku. Nikdy viac! Neodporucam naozaj...