icon

Mastička Triamcinolon na predkožku. Máte skúsenosti?

lucdavdan
26. júl 2009

Dobry den mamky chlapcekov chcela by som sa opytat ci ste pouzivali masticku triamcinolon pre lahsie stahovani predkoky moj maly ma 11mesiacou nema chvala bohu problemi s pipikom ale bojim sa aby nas lekarka neposlala na urologiu ked som snim bola na preventivnej tak pozerala malemu predkozku a vravela ci nema problemi pri pisani a vravela ze ak sa mu predkoka sama neuvolni do 2rokov tak nas posle na urologiu mam stoho panicky strach docitala som sa e niektore mami pouzivaju masticku triamcinolon a ze tym natieraju trosicku tu prekozku a tak stahuju postupne a ze sa im to dari nemate nejake skusenosti stymto?vopred dakujem

gin124
1. dec 2019

@snehulienka99 Ten urolog musel být určitě MUDr určitě MUDr Obřezávač, když tvrdil něco takového. S tou mastí, určitě ten zápal nezpůsobila. Pokud je mladší než tři roky tak ten zápal byl ze zcela nevhodného předčasného přetahování.

gin124
1. dec 2019

@snehulienka99 *snehulienka99

28. nov 2019
@mendy1980 do puberty by som nečakala, to musí byt pre chlapcov velmi zlé, ked uz v tom období by mali riesit "ine veci" so svojím pindom.*

Nesmysl, už 5 roků existuje na českém internetu (paralelní slovenské stránky se nepovedly, ten pán, co se o ně pokusil, to zabalil) návod pro náctileté chlapce, jak na to:

https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

Na mastě mám rozporuplný náhled, účastník podobného fóra pod nickem doctus, který si to rozchodil sám ke konci puberty o tom napsal:

Od: Doctus
4.11.15 21:39

RE: osvěta
Fimózu jsem začal řešit až v pozdní pubertě, nijak mě ani v masturbaci neomezovala (nějaký pohyb tam asi byl). Klidně můžete použít vše, co jsem napsal.
Osobně mám s kortikoidními externy poměrně špatnou zkušenost, přechodně sice došlo ke zlepšení, ale kůže se stala natolik jemnou, že při pokusu o plné přetažení došlo k trhlinkám. Proto letěly krémy do koše a nastoupilo klasické roztahování. To zabralo a bez jakékoliv kapky krve.

snehulienka99
Autor odpoveď zmazal
snehulienka99
1. dec 2019

@gin124 pre vašu informaciu, nepretahovali sme vobec... ako sa mozete k niecomu vyjadrovat, ked nepoznate podrobnosti ?
KORTIKOIDNE MASTI pomohli vela detickam, takže za pokus to isto stoji. Pokozku to nenaruší ak sa nanasa tenka vrstva a kratkodobo.

gin124
2. dec 2019

@snehulienka99 Já reaguju pouze na to, co tu čtu.

uglybetty1234
9. dec 2019

ahojte, u nas nikde nieje masticka Triamcinolon. Vraj je vypadok. mate aj vy tuto info? dakujem

sadell
10. dec 2019

@uglybetty1234 ano, preto mi dali za nu nahradu KREM triamcinolon. Nie je to MAST ale KREM. Ten maju vsade.

gin124
10. dec 2019

@sadell jaký je v tomto případě rozdíl mezi krémem a mastí? Mast je hustší než krém?

uglybetty1234
10. dec 2019

@sadell krem mam aj ja. Ale mast je lepsia, preto sa pytam na MAST. Dakujem

86alenka
23. feb 2020

Dobrý deň, nemáte prosím niekto na predaj ten triamcinolon? Ďakujem veľmi pekne

sadell
23. feb 2020

@86alenka objednajte si z netu PINĎA mast. Ucinkuje rovnako ako triamcinolon a je to prirodne.

taftkam
15. máj 2020

@denisocka nemate na predaj zvysok masticky?

paulinka1986
2. jún 2020

Prosím vás aký je rozdiel medzi Triamcinolon UNG a triamcinolon CRM?obidva sú na predkozku?lebo mám možnosť kúpiť ten prvý UNG.dakujem

gabuska7
28. júl 2020

@kch prosim Ta,aky ste mali Triamcinolon?bielozlty alebo bielo modry?vdaka

janusiik138
28. júl 2020

@gabuska7 my sme mali žltý

gabuska7
29. júl 2020

@janusiik138 nam sala ten modrobiely.neviem reda,ci je to nejaky rozdiel,ale tak pediatricka hadam vie,co robi

janusiik138
29. júl 2020

@gabuska7 tsk to ja sa v tom nevyznám. Ja som išla k Dr lebo všetko začalo že sa nemohol vycikat veľmi ho to bolelo.. Nakoniec sme išli na urologiu Dr nerobil, pozrela na neho sestrička a povedala ze sa používa masti ja T ale predpis môže urobiť iba dr. Zohnali sme ju po znamosti a následne nám ju aj Dr predpísal

zuzka251
29. júl 2020

@janusiik138 žltá je čistý kortikoid, modrá je kortikoid so zložkou proti baktériám, plesniam - ak je infekcia napr. ale v zásade je tam dôležitý ten kortikoid, nič sa nestane, ak dáte modrú alebo žltú masť. ten žltý mal dlho výpadok, tak lekári predpisovali modrý a všetko bolo ok.

stulrajterova
29. júl 2020

@lucdavdan ja odporúčam slezový krém z justu, bez kortikoidov a krásne zaberá môžem aj info poskytnúť v správe

janusiik138
30. júl 2020

@zuzka251 môj šum už má po ale stále musím sťahovať predkožku ak sa mu to nezlepší hrozí operácia... Ma ju strážne zuzenu a Dr povedal sťahovať cca 2 roky ak sa to neupravi ako sa hovorí pôjde na obriezku.. Neviem ako mu pomôcť co by bolo naj aby sme sa vyhli operácii lebo zlepšenie nevidím žiadne

stulrajterova
31. júl 2020

@janusiik138 a co mu na to davate?

zuzka251
31. júl 2020

@janusiik138 a kolko ma syn rokov? nic netreba silit, hlavne mu treba pipika dobre umyt pri kupani, aby tam nevznikol zapal alebo infekcia a pomalicky skusat pretahovat. tie kortikoidy su ale vhodne, az ked je dieta odplienkovane. vela mamiciek pouziva aj ten slezovy krem alebo macerat zo slezoveho kvetu, ktory si sama spravite. niekedy sa to zvykne vratit spat aj po kortikoidoch aj po sleze..treba tomu dat cas a nic nesilit.

janusiik138
1. aug 2020

@stulrajterova už nič tu masticku dom používala iba týždeň teraz iba pretahujem

janusiik138
1. aug 2020

@zuzka251 syn má 3 roky odplinkovany je od 2... Teraz žiadne zápaly ani infekcií nemá iba pretahujem

jankaam
30. sep 2020

Dobrý deň, má niekto masticku ešte a posunie ju ďalej, mam záujem, ďakujem

stulrajterova
30. sep 2020

@jankaam slezovy krem ak potrebujete...piste spravu

meredithe
30. sep 2020

Nám nepomohol slez absolutne a triamcinolon len troska..aj tak sme sa tomu nevyhli ..včera mu to robili operačné

stulrajterova
30. sep 2020

@meredithe je možné pri určitých prípadoch, ked je to zrastené...ale nie vždy je to beznádejné.

jankaam
30. sep 2020

Slezovy krém mam, chcela som vyskúšať ten triancinolon

uglybetty1234
30. sep 2020

@meredithe ahoj, aj u nas to vyzera, ze sa nevyhneme zakroku. AKo to maly znasal, prebiehalo to v celkovej anesteze? vobec neviem co mam cakat :/