Mastička Triamcinolon na predkožku. Máte skúsenosti?
Dobry den mamky chlapcekov chcela by som sa opytat ci ste pouzivali masticku triamcinolon pre lahsie stahovani predkoky moj maly ma 11mesiacou nema chvala bohu problemi s pipikom ale bojim sa aby nas lekarka neposlala na urologiu ked som snim bola na preventivnej tak pozerala malemu predkozku a vravela ci nema problemi pri pisani a vravela ze ak sa mu predkoka sama neuvolni do 2rokov tak nas posle na urologiu mam stoho panicky strach docitala som sa e niektore mami pouzivaju masticku triamcinolon a ze tym natieraju trosicku tu prekozku a tak stahuju postupne a ze sa im to dari nemate nejake skusenosti stymto?vopred dakujem
@creativita ahoj chcem sa spýtať my natierame pár dní a dnes ma červený koniec pipikka ci to môže s tým súvisieť 😪
@janka9913 pane bože to je otras takýto doktor.. Ja neviem ti poradiť, ale tvoj syn má aj problém cikat? Ak nie tak ja by som mu to nechala zahojit poriadne.. To co mu urobil ten doktor.. A potom by som šla ku inému, možno aj spraviť výlet a ísť ku nejakej doktorke, žene až to malý lepšie vezme.. A možno aj do zahraničia a trochu zaplatiť... Lebo sú na to rôzne názory v iných krajinách.. Podľa mňa sa to určite hentak na silu robiť nemá, to je hrozne bolestivé... 🙁 Chudáčik malý, držím veľmi palce až sa to nejak vyrieši..
@janka9913 to preco toto dovolis robit svojmu synovi?! Boze, chuda dieta... vidis, ze ma z toho traumu a ešste sa tam po 3x chystas? sa ti cudujem... moj syn ma 6 rokov, predkozka mu dole nejde, problemy nema ziadne... urologa nenavstivim ziadneho, kym na to nebude dovod.
toto si precitaj, možno ti to pomože
https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...
@janka9913 nemoze mat to dieta zapal pipika prave pre to, ze mu do neho doktor vskuse sprta a strhava predkozku? neviem, jedna vec je zapal obliciek a mocovych ciest a druha vec je zapal pipika... si si ista, ze strhavanie predkožky je jedine mozne riesenie...? preco to doktorovi vyslovene nezakazes, nepovies, ze si nezelas, abyto synovi spravil, ked sama vidis, ze sa situacia len zhorzsuje! naozaj je mi velmi luto tvojho syna, chuda dieta, co si musi vytrpiet a zbytocne
@janka9913 no, osobne si myslim, ze opakovane strhavanie predkozky situaciu tvojho syna len zhorsuje... tym ze mu to strhnu, spravi sa rana, ktora samozrejme boli a stipe, a nasledne po zahojeni sa predkozka este viac stiahne a troria sa v okoli ranky. preto sa mu to stale deje, opakovane... na tvojom mieste asi by som sa snazila najst urologa, ktory je zastancom toho, ze predkozku nestrhavat... inak, existuje aj plasticka chirurgia, ked predkozku neodrezu (obriezka) ale len nastrihnu a tym sa zvacsi otvor natolko, aby sla predkozka riadne stiahnut. Toto by mozno bolo pre vas riesenie, ale na koho sa s tymto problem obratit, to uz naozaj neviem. Kontaktovala by som vsetky plasticke chirurgie v blizkom aj dalekom dostupnom okoli.
@janka9913 určite by som skúsila iného urológa aj keď hovoríš, že je milý a všetko.. Neviem ako sa dá citlivo a pritom rýchlo stiahnuť predkožka... 🙁 Chod ku viacerým urológom až kým niekto nenavrhne ten nástrih ako píše @magic08 ... Bolo by to pre malého asi najlepšie riešenie, takto len trpí.. Chápem, že aj ako mama sa musíš cítiť hrozne, keď nevieš pomôcť malému, ale ak dvakrát stiahol na silu pan doktor predkožku a vôbec to nepomohlo, iba ma malý traumu, treba naozaj skúsiť ísť ku niekomu inému.. Držím palce.
@janka9913 Nam masticka Triamcynolon pomohla velmi.Prvykrat som ju pouzivala zhruba tyzden a postupne sa predkozka roztiahla.Nemali sme problem asi 3 roky a potom odrazu v priebehu asi 2 tyzdnov sa mu znovu tak stiahla,ze zostala len malinka dierocka..asi to bolo zapalom.Ten som preliecila repikom a Framykoinom a znovu nasadila Triamcynolon.Ponohol a odvtedy mame zasa pokoj
@majka1980192 ktory triamcynolon si pouzivala? myslim , ze je zlty aj zeleny, ci sa mylim?
@magic08 zlty
@majka1980192 dakijem
@janka9913 Ty zápaly nezpůsobují zbytky moči a smegmatu ale jsou způsobeny nevhodnou předčasnou manipulací od toho doktora. Díky té manipulaci se tam dostaly patogenní bakterie, které by se tam jinak nemohly dostat. Když se to nechá na pokoji, tak je to samočistící. Čerstvá zdravá moč je nejen sterilní, ale je dokonce antiseptická.
Žel, tato epidemie je mezi lékaři poslední dobou hodně rozšířená. A psychické trauma to vašemu synovi v každém případě způsobilo.
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-j...
Ostatní odkazy od našich lékařů dám později.
Nemusí to být hned koortikoidy, lze vyzkoušet i pinda mast.

@meredithe ja ju mám doma je z nej trochu použité ak máte záujem pošlem vám ju 🤗