icon

Mastička Triamcinolon na predkožku. Máte skúsenosti?

lucdavdan
26. júl 2009

Dobry den mamky chlapcekov chcela by som sa opytat ci ste pouzivali masticku triamcinolon pre lahsie stahovani predkoky moj maly ma 11mesiacou nema chvala bohu problemi s pipikom ale bojim sa aby nas lekarka neposlala na urologiu ked som snim bola na preventivnej tak pozerala malemu predkozku a vravela ci nema problemi pri pisani a vravela ze ak sa mu predkoka sama neuvolni do 2rokov tak nas posle na urologiu mam stoho panicky strach docitala som sa e niektore mami pouzivaju masticku triamcinolon a ze tym natieraju trosicku tu prekozku a tak stahuju postupne a ze sa im to dari nemate nejake skusenosti stymto?vopred dakujem

kikula333
23. nov 2018

@meredithe ja ju mám doma je z nej trochu použité ak máte záujem pošlem vám ju 🤗

rinora441
23. nov 2018

@denisocka ahoj akou sondou?

rinora441
23. nov 2018

@creativita ahoj chcem sa spýtať my natierame pár dní a dnes ma červený koniec pipikka ci to môže s tým súvisieť 😪

meredithe
23. nov 2018

@kikula333 a pomohla Vám ?

kikula333
24. nov 2018

@meredithe ano veľmi celá predkozka sa krásne stiahla a poradila som aj sestre ktorá malemu ani len s nou nepohla bola úplne prilepena a teraz? Po týždni cela krásne dolu 🙂

meredithe
24. nov 2018

@kikula333 vezmem ju,pošlite mi ju prosím 🙏 nás cak vo februári operácia vajíčka a majú mu robiť aj predkozku,no ja ho chcem ušetriť aspoň tomuto a just nám absolutne nezabera

kikula333
25. nov 2018

@meredithe pošlite mi údaje do správy 🤗

janka9913
Autor odpoveď zmazal
diana20
1. apr 2019

@janka9913 pane bože to je otras takýto doktor.. Ja neviem ti poradiť, ale tvoj syn má aj problém cikat? Ak nie tak ja by som mu to nechala zahojit poriadne.. To co mu urobil ten doktor.. A potom by som šla ku inému, možno aj spraviť výlet a ísť ku nejakej doktorke, žene až to malý lepšie vezme.. A možno aj do zahraničia a trochu zaplatiť... Lebo sú na to rôzne názory v iných krajinách.. Podľa mňa sa to určite hentak na silu robiť nemá, to je hrozne bolestivé... 🙁 Chudáčik malý, držím veľmi palce až sa to nejak vyrieši..

magic08
1. apr 2019

@janka9913 to preco toto dovolis robit svojmu synovi?! Boze, chuda dieta... vidis, ze ma z toho traumu a ešste sa tam po 3x chystas? sa ti cudujem... moj syn ma 6 rokov, predkozka mu dole nejde, problemy nema ziadne... urologa nenavstivim ziadneho, kym na to nebude dovod.
toto si precitaj, možno ti to pomože
https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

lenadka
1. apr 2019

@olinka11 ahoj, syn nemá fimozu, ale predložka je prilepená, žaluď vidno len kúsok. Nátierka som just krémom kúsok to povolilo a teraz nám dr predpísala triamcinolom ale vôbec nezabera. Natieram len večer po kúpeli, mám začať natierať častejšie???

lenadka
1. apr 2019

@olinka11 syn má tri roky a žiadne problémy mu to zatiaľ nerobí.

janka9913
Autor odpoveď zmazal
janka9913
Autor odpoveď zmazal
magic08
1. apr 2019

@janka9913 naozaj si si ista, ze zapal obličiek suvisi s predkožkou?

magic08
1. apr 2019

@janka9913 nemoze mat to dieta zapal pipika prave pre to, ze mu do neho doktor vskuse sprta a strhava predkozku? neviem, jedna vec je zapal obliciek a mocovych ciest a druha vec je zapal pipika... si si ista, ze strhavanie predkožky je jedine mozne riesenie...? preco to doktorovi vyslovene nezakazes, nepovies, ze si nezelas, abyto synovi spravil, ked sama vidis, ze sa situacia len zhorzsuje! naozaj je mi velmi luto tvojho syna, chuda dieta, co si musi vytrpiet a zbytocne

janka9913
Autor odpoveď zmazal
magic08
1. apr 2019

@janka9913 no, osobne si myslim, ze opakovane strhavanie predkozky situaciu tvojho syna len zhorsuje... tym ze mu to strhnu, spravi sa rana, ktora samozrejme boli a stipe, a nasledne po zahojeni sa predkozka este viac stiahne a troria sa v okoli ranky. preto sa mu to stale deje, opakovane... na tvojom mieste asi by som sa snazila najst urologa, ktory je zastancom toho, ze predkozku nestrhavat... inak, existuje aj plasticka chirurgia, ked predkozku neodrezu (obriezka) ale len nastrihnu a tym sa zvacsi otvor natolko, aby sla predkozka riadne stiahnut. Toto by mozno bolo pre vas riesenie, ale na koho sa s tymto problem obratit, to uz naozaj neviem. Kontaktovala by som vsetky plasticke chirurgie v blizkom aj dalekom dostupnom okoli.

janka9913
Autor odpoveď zmazal
diana20
1. apr 2019

@janka9913 určite by som skúsila iného urológa aj keď hovoríš, že je milý a všetko.. Neviem ako sa dá citlivo a pritom rýchlo stiahnuť predkožka... 🙁 Chod ku viacerým urológom až kým niekto nenavrhne ten nástrih ako píše @magic08 ... Bolo by to pre malého asi najlepšie riešenie, takto len trpí.. Chápem, že aj ako mama sa musíš cítiť hrozne, keď nevieš pomôcť malému, ale ak dvakrát stiahol na silu pan doktor predkožku a vôbec to nepomohlo, iba ma malý traumu, treba naozaj skúsiť ísť ku niekomu inému.. Držím palce.

majka1980192
2. apr 2019

@janka9913 Nam masticka Triamcynolon pomohla velmi.Prvykrat som ju pouzivala zhruba tyzden a postupne sa predkozka roztiahla.Nemali sme problem asi 3 roky a potom odrazu v priebehu asi 2 tyzdnov sa mu znovu tak stiahla,ze zostala len malinka dierocka..asi to bolo zapalom.Ten som preliecila repikom a Framykoinom a znovu nasadila Triamcynolon.Ponohol a odvtedy mame zasa pokoj

magic08
2. apr 2019

@majka1980192 ktory triamcynolon si pouzivala? myslim , ze je zlty aj zeleny, ci sa mylim?

majka1980192
3. apr 2019

@magic08 zlty

magic08
3. apr 2019

@majka1980192 dakijem

gin124
3. apr 2019

@magic08 Ano, ty potíže budou pravděpodobně iatrogenní, tj. způsobené tým nehorázným lékařem. Už jsem delší dobu nic takového nečetl, ale dříve i na českých fórech bylo příspěvků o takovýchto nemožných doktorech plno. Později tu dám několik linků, co o tom píšou jiní lékaři.

gin124
3. apr 2019

@janka9913 Ty zápaly nezpůsobují zbytky moči a smegmatu ale jsou způsobeny nevhodnou předčasnou manipulací od toho doktora. Díky té manipulaci se tam dostaly patogenní bakterie, které by se tam jinak nemohly dostat. Když se to nechá na pokoji, tak je to samočistící. Čerstvá zdravá moč je nejen sterilní, ale je dokonce antiseptická.

gin124
3. apr 2019

@magic08 Na Slovensku nevím, V Čechách mohu odkázat pouze na pana primáře Janečka z Kolína, v úterý též operuje ve své soukromé ordinaci v Ústí nad Orlicí. Nebo na pana docenta Michaela Rauchenwalda v Donauspitalu ve Vídni.

janka9913
Autor odpoveď zmazal
gin124
3. apr 2019

Žel, tato epidemie je mezi lékaři poslední dobou hodně rozšířená. A psychické trauma to vašemu synovi v každém případě způsobilo.

https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-j...

Ostatní odkazy od našich lékařů dám později.

gin124
3. apr 2019

Nemusí to být hned koortikoidy, lze vyzkoušet i pinda mast.

https://www.vitalia.cz/clanky/zuzena-predkozka-...