Máte skúsenosť s "utekaním" očka u bábätka?

ywulla
5. mar 2012

Mám 3,5-mesačného drobca a začalo mu utekať ľavé očko do stredu. Nie je to veľmi, ani stále, ale uteká. Máte s tým skúsenosť? Upravilo sa to po čase? Museli ste navštíviť očného?
Ďakujem.

zuzana17
5. mar 2012

Neboj upraví sa to, má ešte slabé očné svaly, skoro všetkým deťom uteká v takom malom veku očko.

mirka00
5. mar 2012

aj nám sem tam "utečie"🙂nedávaj mu hračky blízko očiek,ja mojho malého ani na hracej deke nenechávam pod hračkami ale dám ho vedla nej.sú dost nízko a bojím sa aby nezačal škúlit.

zuzub
5. mar 2012

u malých bábätiek je to normálne,ako písala zuzana17 majú ešte slabé očné svaly.aj môjmu malému utekalo jedno očko ešte v 6-7 mesiaci a nič mu nie je.ak zabiehanie ( škúlenie) pretrváva po prvom roku života vtedy treba navštíviť očného.prípadne ak chceš byť kľudnejšia môžeš na to upozorniť lekárku na poradni.

sante81
5. mar 2012

neviem či u malych babatiek to prejde časom, ale ja som si vsimla u 2 a pol ročného syna ze začal skulit tiez na lavé očko. predpísali mi okuliare - dioptrie +1,25 a ak to nepomôze tak operácia. skus sa spytat na najblizsej poradni.

kytykenka
5. mar 2012

aj mojmu uteka lave ocko zacalo asi ked mal 4 mesiace teraz ma 10 mesiacov boli sme aj u ocneho a bude sa to riesit neskor operaciou to stiahnu svaly a tak napravia ocko 😀 nie kazdemu babetku sa to upravi samo 😉

abbie
6. mar 2012

do roka by sa to malo upravit samo a ak nie, tak po roku treba ist k ocenemu

martinka17
6. mar 2012

S bábätkom treba ísť k očnej, cez comp sa to nevyrieši a nikdo, kto ti radí nie je lekár. Stačí k pediatričke 😉

kiwi82
6. mar 2012

Ahoj, je to normálne, že malému bábatku uteká očko ale predsa sa radšej na najbližšej poradni o tom zmieň pani doktorke 😉 budeš kľudnejšia.

tanina724
9. mar 2012

Nasej malej tiez utekali ocka. Hlavne prave jej utekalo do kutika. Ked mala 3 mes.isli sme na ocne. Vysetrili ju a vraj jej nic nie je.Do pol roka este dost utekali a potom to postupne preslo. Ale pre istotu chod k dr.

martina_mg
12. mar 2012

Ja som si všimla, že ked mal malý okolo mesiaca tak škúli, ale lekárka nám povedala, že u detí do jedného roka je to normálne, že si zaškúli.
Očného lekára treba s bábätkom navštíviť, ked ma malé jeden rok. V krajnom prípade najneskôr však, ked má dieťa 3 roky. To nám bolo povedané.

malemimi153
13. mar 2012

aj mojmu samkovi utekalo ocko,ale nie dlho,tiez nam povedali,ze to prejde,a preslo to,neboj,ono sa to upravi, 😵

svetllana
13. mar 2012

Ja som doslova skulila na jedno oko, ked som bola babo. Potom sa to upravilo a uz mi len utekalo. Ani neviem, kedy sa to ustalilo, ale urcite este niekde v detstve, lebo si to nepamatam (len z fotiek to viem a od mamy)..takze malo by to byt v poriadku 😉