Máte skúsenosti s občasným strabizmom u detí?
Ahojte, skúšam zistiť, či tu náhodou nie je nejaká mamicka, ktorej dieťa ma “občasný” strabizmus- rozumej, väčšinu dňa pozerá sumerne, ale pri niektorých situacich ubehnú ocka, ktoré si po čase zase “napraví” a pozerá dobre.
Do urciteho veku (male babo) je to normalne. Vo vyssom veku by som uz riesila vysetrenie/kontrolu ocnym lekarom.
My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne
My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne
@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.
@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.
synovi takto zabehlo oko viackeat ked sme boli v nemocnici, mal 4 roky a prekonal vysoke horucky niekolko dni, mal vtedy nabeh na exitus...
dovtedy absolutne nic
sla som s nim "len tak" potom na ocne a diagnoza? astigmatizmus, moj syn nevidel korektne a my sme ani nevedeli, ze nevidi 🤷🏼♀️
@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.
@anonym_bf33ee u straníkmi?
@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.
@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.
@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.
@tehulka2023 kolko ma rokov? Moja bola na opercii a vsetko ok
@tehulka2023 tu je chyba v rodicoch, netoleruje? Nemosi okuliare? Akoze v tomto sa s dietatom nemas co bavit! Operacia nevyriesi vsetko, tu jednoducho musi nosit okuliare a okluzor, bez pardonu! Uteka jej preto, ze nenosi a neprelepujete, na co ti nazor inych matiek ked je evidentne PRECO sa to dietatu deje!
@tehulka2023 operuje sa strabizmus a nie ze jej oci sem tam “preskocia”, tu ostane tupozraka a budete si navzajom dakovat, ze mas “poloslepe dieta”, ze vy ako rodicia ste to nezvladli a neboli na nu prisni a ona, ze bola rozmaznana a netolerovala, tak snad potoleruje v dospelosti, ze nebude vidiet 👍🏻

to nie je obcasny ale normalny strabizmus