icon

Máte skúsenosti s občasným strabizmom u detí?

tehulka2023
Včera o 20:27

Ahojte, skúšam zistiť, či tu náhodou nie je nejaká mamicka, ktorej dieťa ma “občasný” strabizmus- rozumej, väčšinu dňa pozerá sumerne, ale pri niektorých situacich ubehnú ocka, ktoré si po čase zase “napraví” a pozerá dobre.

cicimon
Včera o 20:45

to nie je obcasny ale normalny strabizmus

anonym_97179d
Včera o 20:45

Do urciteho veku (male babo) je to normalne. Vo vyssom veku by som uz riesila vysetrenie/kontrolu ocnym lekarom.

kvietok1233
Včera o 20:55

Určite choďte na očne

tehulka2023
autor
Včera o 21:00

My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne

anicka329
Včera o 21:18
@tehulka2023

My chodíme na očné od pól roka….. sme sledovaní …. Pýtam sa či niekto nemá niečo podobne

@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.

anonym_bf33ee
Dnes o 03:41

@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.

anonym_6c83a5
Dnes o 04:09

synovi takto zabehlo oko viackeat ked sme boli v nemocnici, mal 4 roky a prekonal vysoke horucky niekolko dni, mal vtedy nabeh na exitus...
dovtedy absolutne nic
sla som s nim "len tak" potom na ocne a diagnoza? astigmatizmus, moj syn nevidel korektne a my sme ani nevedeli, ze nevidi 🤷🏼‍♀️

tehulka2023
autor
Dnes o 05:59
@anonym_bf33ee

@tehulka2023 u straníkmi je toto bežné. Treba ísť k lekárovi sú tá tým vážne chorobu zraku ktoré treba podchytiť veľmi rýchlo.

@anonym_bf33ee u straníkmi?

tehulka2023
autor
Dnes o 06:01
@anicka329

@tehulka2023 môj syn má dva roky a tiež mu občas zabieha očko, chodíme od roka ku očnej dr., povedala, že na okuliare to zatiaľ nie je, teraz v septembri ideme na kontrolu po pol roku, tak uvidíme, čo povie.

@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.

cicimon
Dnes o 06:17
@tehulka2023

@anicka329 moja dcéra ma aj okuliare, prelepovanie bohužiaľ netoleruje, okuliare výnimočne …. Preto sa “obavám” že jej hrozí operácia, preto sa pýtam či nemá niekto podobne skúsenosti.

@tehulka2023 kolko ma rokov? Moja bola na opercii a vsetko ok

taktotedanie
Dnes o 06:37
@tehulka2023

@tehulka2023 tu je chyba v rodicoch, netoleruje? Nemosi okuliare? Akoze v tomto sa s dietatom nemas co bavit! Operacia nevyriesi vsetko, tu jednoducho musi nosit okuliare a okluzor, bez pardonu! Uteka jej preto, ze nenosi a neprelepujete, na co ti nazor inych matiek ked je evidentne PRECO sa to dietatu deje!

taktotedanie
Dnes o 06:40
@tehulka2023

@tehulka2023 operuje sa strabizmus a nie ze jej oci sem tam “preskocia”, tu ostane tupozraka a budete si navzajom dakovat, ze mas “poloslepe dieta”, ze vy ako rodicia ste to nezvladli a neboli na nu prisni a ona, ze bola rozmaznana a netolerovala, tak snad potoleruje v dospelosti, ze nebude vidiet 👍🏻

taktotedanie
Dnes o 07:46

Ked si dieta zlomi ruku do 2 dni jej date sadru dole lebo “netoleruje”?