Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?
ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹
Dievčatá,mali ste niektorá skúsenosti,že sa po operácii syn psychicky zablokoval,čo sa týka cikania. Dnes malého prepustili po 10dnoch,prvýkrát cikal,ale že potom začal jojkat a tak,keď sa ho manžel pýtal,či ho to boli,že neboli.a odvtedy sa už nevycikal,mechur plný,pipík opuchol. Proste ma blok,aj keď som tam prisla,tak ano v sprche,ani nočník,nič držala som ho.Triaslo mu nohami,strach.Tak ho nacievkovali a na víkend má vývod doma.Co nie je riešenie,len posunutie.Co by mohlo pomôcť,aby sa mu to v hlave uvoľnilo a začal cikať?v pondelok idú zase na oddelenie.dakujem za rady.
@1104 chcem sa opýtať na to cikanie po vybratí katetra.Malemu dnes ráno vybrali katéter aa psychicky blok.cikat,úplná triaška.odmieta cikať.tvrdi,že neboli.taknuz neviem.sice je odplienkovany (3.5r),ale do plienky sa aspoň vyvolal.kedy sa upraví cikanie? A kázali nam dilatovat 2xdenne.
Ahojte je tu niekto kto bol s malym na zasitie fistuly?dakujem
Ahojte tak skusam este raz je tu niekto kto bol na zasitie fistuly...potrebujem sa poinformovat o tom....dakujem
@sisda ahoj my sme boli na zasitie fistuly, ale bola taka velka, ze to bola vlastne akoby normalne cela operacia 2. doba, tak neviem, ci ti viem poradit, ale kludne sa spytaj co chces vediet
@elena123456 jaj a to mal tyzde vyvod ci dlhsie?a kde vam to robili...a zahojilo sa to...?dakujem
@lenulag s 2 fistulami aj z nich tecie ci len kvapka....no nam sa zahojila po 2 mesiacoch a o pol roka ked zvracal sa mu otvorila...asi velmi tlacil...takze od oktobra ju zase mame a uz mi asi harasi lebo mi pride ze ich tam ma viac...na tyzden zaciatkom roka sa zatvorila a nekvapkalo z nej ale potom zase....
@sisda ved toto, ze pri kazdom takomto zatlaceni sa to moze otvorit. Tiez ma dve fistuly, ze z nich kvapka, i ked z jednej niekedy viac sa mi vidi. Takze vobec netusim, ze co s tym budu robit a ako. Mame termin v 11/20 a uvidim,co teraz na kontrole povie lekar, na Kramaroch. U ma,eho sa fistuly urobili, lebo zadrziaval cikanie po operacii a tlacil, na,iesto toho, aby uvolnil mechur.
@sisda ahoj, boli sme na kramaroch a robili mu to asi kvoli velkosti, lebo jemu sa to viac menej rozpadlo skoro cele okrem uplne dolnej casti v celkovej anesteze a lezali sme tam myslim 9 dni, operovali ho hned v den nastupu. hadicku mal cely cas, bandaz mam pocit 5 dni, on mal este nejaku dalsiu malinku fistulu este pred operaciou, ale ju nenasli, tak tu ma doteraz, ta len kvapka a este po tejto reoperacii sa mu hned urobili 2 dalsie fistuly, to som uz z toho bola ozaj nestastna, ale tie sa nastastie zrastli, som tomu uz ani neverila ale my teraz dilatujeme a myslim si, ze sa to zrastlo kvoli tomu, tu malinku mame sledovat, ale ma ju uz 2 roky a stale sa to nezrastlo, tak uvidim, ze co bude, inac ked sa nam urobili tie mensie fistuly, tak povedali, ze pri oprave tam budeme len par dni, tak mozno to bude tak, drzim vam palce
@elena123456 no tak to ti verim ze som nestastna za aku dobu sa vam zahojili tie fistuly...my tiez diletujeme od novembra a raz kvapka raz nie ...a teraz bude presne rok od operacie a neviem ci mu to dat spravit teraz ci radsej este pockam do septembra aby sa mu zase nerobili tie fistuly ale bojim sa aby sa zase nespravili dalsie ked budeme cakat my male jednu asi a je mensia a ze to je mozno aj na 12 dni tak neviem....kedy ste mali tu reoperaciu....?
@sisda
mójho 2x operovali v januari 2018, to sa mu vytvorila najskor jedna mala fistula, potom druha a zvacsovalo sa mu to tak, ze sa mu vlastne cela horna cast rozpadla (ma 3. stupen), okrem toho dole pri koreni mal este niekde dierku, ktoru ani nebolo vidiet a cez tu to kvapkalo niekedy viac a niekedy menej. tu hornu cast mu operovali znovu v marci 2019. pri prvom cikani nic nekvapkalo nikde, tak som sa konecne tesila, pri druhom sa mu uz ukazala fistula a s tym sme aj isli domov, mali sme iat na kontrolu o 2 tyzdne, ale jemu sa dovtedy tak zuzila ta novovytvorena mocova rura, ze ledva cikal a tak sa mu urobila dalsia fistula. na kontrolu sme isli kvoli tomu skor a dali nam dilatovat. to mu ozaj pomohlo aj ked zaciatok bol tazky, sme dilatovali 4-5 x denne, som pozerala v karte, ze o mesiac na kontrole to bolo uz v takom stave, ze moc mu z tade uz len kvapkal, myslim, ze o dalsi mesiac to uz ani nekvapkalo. ale napriklad ta dolna fistulka, co mal po druhej operacii a to je uz 2 roky od vtedy je tam stale, aj ked sa mi zdalo uz parkrat, ze zarastla a obcas, ked pozriem, tak mu z tade nic nekvapka, ale potom zase zacne
s tou operaciou ti neviem poradit, kolko uz dilatujete s tymi fistulami? asi by som verila doktorom a urobila co povedia, drzim vam palce
Ahojte dievcata. Som vdacna, za vsetky rady od vas k tejto teme. Nas so synom tiez caka operácia koncom septembra. Budu mu operovat hypospadiu (rekonstrukcia mocovej ruru, obriezka, vyrovnanie pipika). Viem, ze je to individualne, kazdy chlapec inak.....ale kolko priblizne ste sa doliecavali po takejto operacii? Za aku dobu bol schopny ist syn do skolky a vy do prace? Kedze ma tri roky na konci juna, mala by som nastupit do prace. Prazdniny, je dilema kazdemu rodica, kam s detmi, v septembri ho podla doporucenia tiez nemam davat do skolky, potom operacia a obdobie po.....takze ja zvazujem predlzenie rodicovskej dovolenky. Je tu niektora namicka, ktora to tiez takto riesila? A ci vam rodicovsku schvalili z dovodu tejto operacie? Dakujem za info 🙂
@zuzka5946 ahoj... bezne sa nezapajam ale... moj syn mal teraz v januari piatu operaciu (3.stupen) hypo je druhak... ked bol v skolke som ho vzdy mesiac pred operaciou vybrala zo skolky zakadzym to malo iny priebeh vzdy sme isli s vyvodom domov ten sme mali najmenej dva tyzdne najviac mesiac este doma... teraz tiez po vianociach nenastupil do skoly bol doma dva mesiace... a ano jemu schvalili do siestich rodicovsky zo zdravotnych dovodov ale mal aj ine "choroby".
@zuzka5946 áno mne predĺžili rodičovský až do 6 rokov... Ale nikto vám nezaručí že naozaj dostanete... Je to aj o tom, kto vám to vybavuje a podobne.... A záleží ci chcete ísť do práce alebo byť s malým doma... Ak chcete byť doma, tak aspoň v Trnave musia na urologii, kde pôjdete aj na operáciu musia napísať do správy, že dieťa nemôže kvôli diagnóze do kolektivu.... A liečenie bol 10 dní nepohnute v nemocnici na lôžku... Potom. Normálne hneď po vycikani domov... Druhú operáciu tiež 10 dní v nemocnici a ešte 10 dní doma, tiež musel ležať lebo mal stále zavedený vývod...
Dakujem za odpovede. Skusim, uvidim..... aj ked teraz v tejto mimoriadnej situacii to bude obtiazne. Prajem vam vsetkym vela zdravia 😊
Prosim Vas je tu niekto kto bol v KE na operaciu hypospadie u pani doktorky Kurcinovej? Syncek ma hypospadiu, zrejme lahsiu formu pri narodeni mi povedali, ze ide skor o esteticku formu a bude potrebna plastika vraj bezny lahky zakrok, nemam sa obavat. Len cim je starsi momentalne 14 mesiacov tym vacsi strach z bliziacej operacie a nocne myslienky katastrofickeho scenara. Ma nas operovat pa i doktorka Kurcinova, boli sme uz na jednwj konzultacii, caka nas dalsia, predkozka je stiahnuta ciastocne, ak som dobre pocbopila caka nas jednodnovka. Ma tu niekto skusenosti s takymto pripadom resp. s KE? Poprosila by som info, ak by ste boli ochotni sa podelit, dakujem pekne

@bobula46 ahoj, tiez sme isli do MT, na prvej konzultacii sme sa predbezne dohodli na operacii-tiez to nemal take hrozne ale ako rastie je to vidiet coraz viac, termin nam dali o rok, teraz sme boli druhy krat a stahovat predkozku treba, musi to byt stiahnute este pred operaciou koli lepsiemu hojeniu -myslela som si ze aspon tomu sa vyhneme ale nie ☹ najlepsi vek na operaciu hovorili 2,5-3 roky