icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

lady730
26. sep 2021

@som_ponorka aj som si myslela lebo tam boli vždy zatvorené dvere, takže som tam nevidela. Takže fajn. A neviete či je tam aj chladnička napr? V tej drahšej izbe bolo super ale s druhým synom idem len na ľahší zákrok. Tá dráha izba bola zajednana na dlhšie. Tak preto túto.

som_ponorka
27. sep 2021

@lady730 bola som tam minulý rok, ale vážne si nepamätám 🤦‍♀️ možno ešte nejaká mamička poradí.

kosticka912
27. sep 2021

@lady730 je tam chladnička, mikrovlnka, varná kanvica, TV ale ide iba pár programov, skriňa, detský stolík a stolička. Posteľ pre dieťa a matku.

lady730
28. sep 2021

@kosticka912 takže to je v podstate ako tá drahšia izba len teda tá kúpeľňa je rozdiel. Ďakujem veľmi pekne 🙂

lilibet1
10. okt 2021

Ahojte Maminy , chcela by som sa opýtať ako to vaše detičky zvládali po operácii , ako ste im to vysvetľovali ? Sme po operacii synček má 2,5 roka tak sa mu to snazim všetko vysvetľovať keďže už rozumie veľa veciam. Pamätajú si na to vaše detičky z odstupom času? Ďakujem za odpovede x

sisda
10. okt 2021

@lilibet1 jaj pamata a este ma fistulu tak sa boji velmi...uz je tomu 2 a pol roka po...

dasakvasnicova
10. okt 2021

@lilibet1 ahoj, nevysvetlovala som, iba raz som mu povedala,,ze mu urobili taku mensiu kozmeticku upravu, ze sa to za chvilocku zahoji, pekne spolupracoval, bral to velmi statocne, podla moznosti som s nim robila aktivity aby na to nemyslel a nezatazovala ho s tym,,dost, ze mna to velmi trapilo, ked sme chodili na kontroly iba som mu povedala, ze ideme skontrolovat ci je vsetko v poriadku, syn mal 8 rokov a ani nevie,,ze bol na zakroku, ked sme boli minule na kontrole som mu povedala, ze ideme na beznu chlapsku kontrolu

katkaba1
10. okt 2021

Ahojte maminy, boli sme na Kramároch u Dr.Slobodníkovej prvýkrát na kontrole. Syn má lahší stupeň hypospádie (koronárna) avšak vraj bude potrebná operácia na 2 doby z dôvodu, že močová rúra je nekvalitná.. Prosim, stretli ste sa s tým? Ako z videnia vie niečo také posúdiť?
Prvá operácia by mala byť cca v 2,5-3 rokoch (po úplnom odlpienkovaní) a následná druhá rok po prvej. Pri prvej operácii by mali "zrušiť" močovú rúru, vyústenie by malo byť nad vajkami, teda rok by cikal ako dievčatá. Pri druhej by sa mala robiť obriezka a rekonštrukcia močovej rúry.
Som z toho dosť nesvoja, počitali sme len s jednou "kozmetickou" operáciou a toto sa mi zdá cele strašne komplikované..neviem si to predstaviť...
Ďakujem za prípadné skúsenosti🙏

lilibet1
10. okt 2021

@sisda ďakujem , no toho sa bojim najviac , môj sa už teraz boji a čo bude keď to ešte bude trvať dlhšie :( tak sa len modlim nech je všetko v poriadku

lilibet1
10. okt 2021

@dasakvasnicova ďakujem , skúsim mu to tiež takto vysvetľovať a dúfam že raz na to zabudne a aj ja keďže to prežívam viac ako on :(

lilibet1
10. okt 2021

@katkaba1 ahoj veľa som si toho študovala pred malého operáciou , je veľa spôsobov na operáciu hypospadia a každý doktor má inú metódu , oni vedia pozrieť a presne povedať to ako by to oni urobili , záleží na tom akú metódu konkrétny doktor používa . Skús zájsť aj za inými aspoň sa uistíš že vyberieš to najlepšie pre tvojej syna .

dasakvasnicova
10. okt 2021

@lilibet1 uplne ta chapem, syn tam neplakal ani raz,iba ked mu davali dole obvaz, vtedy som nedokazala ist s nim do osetrovne a ked som ho pocula plakala som na izbe kym mi ho nepriniesli, pred tym tie dni ani raz taky bol statocny, ja veru kazdy den aby ma nevidel, doma som robila vsetko preto aby som na to nemyslela ani on, casom zabudol, teraz ani nevie, ale keby boli komplikacie a chodime castejsie tak potom by som sa porozpravala,,ale len okrajovo aby nic nespominal v.skole, vieme ake su deti v dnesnej dobe... ale pokial mal 3 rocky netreba hlavicku zatazovat takymito vecami ,,skor naopak

lilibet1
11. okt 2021

@dasakvasnicova tak len dúfam že to všetko zvládneme a že už viac nebude potrebná operácia , aj nám vraveli že najhorší deň je ten keď sa dáva dole obväz ale že potom by to malo byt už lepšie . Ďakujem a som veľmi vďačná za rady

dasakvasnicova
11. okt 2021

@lilibet1 vela zdravicka prajem a tebe vela sil ❤

lilibet1
12. okt 2021

@dasakvasnicova ďakujeme ❤️

zuzana_h21
16. okt 2021

@lilibet1 dobry, kedy vas caka operacia? My ideme este len na prvu konzultaciu. Som z toho komplet nesvoja :(

zoja1234
5. apr 2022

Ahojte, môj syncek má ťažkú formu, dierku až pod pipikom. Ma polroka, boli sme raz na kramaroch na urológickej prehliadke, doktorka slobodnikova povedala že treba asi dve operácie,máme prísť sa ukázať po roku,a uvidí sa že kedy ich naplánujú. Strašne sa toho bojím a plačem často lebo asi tuším, prečo sa mu to stalo, bohužiaľ keby som to vtedy vedela, tak sa asi zachovam inak. Nie nepila som alkohol v tehotenstve, ani ti nikto nemal v rodine, ale hrozil mi potrat v 6tt, nasadili mi Duphaston, a rovno v letáku píšu o zvýšenom riziku vzniku deformit močových a pohlavných orgánov... Neviem, ak by som ich nejedla možno by som potratila, a toto je daň za to že chlapček je tu snami? :( Neviem proste hotová som, každopádne prosím napíšte mi baby ktoré máte tiež ťažkú formu a uz máte operácie za sebou, ako sa to hojilo, či sa to podarilo úplne napraviť,alebo ostali nasledky.. ďakujem 🙏

doma262
5. apr 2022

@zoja1234 ja som nič v tehu nebrala a tiez ma tento stupeň hypo. Bol už na dvoch operaciach...už je iba kontrolovaný...jedna v 3 rokoch ,druhá v 4. Ma 7. Operoval topka doktor polak a teda zatiaľ to ma mega dobre. Určite by som sa zamerala na vyber Dr k operácii,aj keby to malo niečo stat. Ja som nechcela,ale nakoniec sme so doktora dohodli a bol to ozaj veľmi dobrý krok...a co už naplacete...buďte mu oporou...operácie deti zvládajú ľavou zadnou...to skôr my matky sa stresujeme.skor uvidíme ako to bude neskôr v puberte...ale sme to na to aby sme ich podporili...poznám viac chlapov a majú dokonca veľké rodiny...takže hlavu hore...verte v dobre konce q bude dobre

sisda
5. apr 2022

@zoja1234 no Slebodnikova je super...moj mal v skoro 3 rokoch operaciu...tiez mala by na 2 krat ale spravili to iba na 1 krat....po operacii sa mu spravili fistuly a dierka sa rozpadla...cika normalne prudom...ostala mu fistula ktory sme mali zasit v den ked prvy krat zrusili operacie t.j v marci 2020....doteraz sme neboli lebo sa nam narodil druhy chlapcek, ktory je ok....u nas to tiez nikto nemal ..nic som nebrala boh vie preco to tak je....obavy mame asi vsetky ako to budu zvladat v puberte....len nech su ok...hlavne nech su zdravi....

zoja1234
5. apr 2022

@sisda čo znamená že sa dierka rozpadla, ta nova či stará? A s tou pôvodnou urobili čo? A teda cika už teraz normálne cez pipík?

lilibet1
5. apr 2022

@zoja1234 asi pre každú maminku je to ťažké prijať takúto diagnózu, dôležité je že sa dá tomu pomôcť . Aj keď operácie sa robia keď sú ešte maly treba to sledovať cely život a hlavne v puberte ked im narastie. My sme po operácii pól roka a zatiaľ všetko je v poriadku . Asi najhoršie je to čakanie na tu operáciu ale určite to zvládnete prajem veľa síl ❤️

sisda
6. apr 2022

@zoja1234 cika normalme ale dierku ma nizsie ta nova neni neviem ako by som vam vysvetlila to treba vidiet..ale funguje normalne cika pekne...

nuskovci
8. apr 2022

Prosím nemali ste niekto problém s dilatovanim?hlavne keď ste mali pôvodnú dierku posunutú len pár mm od novej.

domiiini
8. apr 2022

@nuskovci malý má par Mm ale tento sem nemuseli robit

som_ponorka
9. apr 2022

@nuskovci iba prvých par krát. Potom už to bolo ok

mauuutinka
9. apr 2022

@zoja1234 Zojka teraz čítam váš komentár a chcem vás len psychicky podporiť, hlavne si nič nevyčitajte neobvinujte sa, pravdu neviete a nič z toho nezmeníte, máte krásneho syna a viem, že teraz máte veľa otázok a obáv ale dá sa to do poriadku a bude mať plnohodnotný život, malo to tak byt a bodka, držím palce a keby čosi napíšte

zoja1234
10. apr 2022

@mauuutinka ďakujem veľmi za povzbudivé slová, viem že to nieje život ohrozujúca choroba ale veľmi sa bojím aby ho to nejak nepoznacilo do budúcna. Máme len jeho

nuskovci
11. apr 2022

Prosím nemáte niekto skúsenosť,kto má 1.stupen, žeby sa niečo "rozpadlo"a sa akoby stará a nová dierka prepojili?:(

katkaba1
14. apr 2022

Ahojte maminy, prosím, máte skúsenosti s MUDr. Martinom Jonášom z BB? Sme z BA, odporúčil nás k nemu Dr. Molčan keďže on už neoperuje a na Kramároch syna operovať nechcem. Ďakujem

lady730
15. apr 2022

@nuskovci môjmu synovi. Odpísala som vám na správu