icon

Máte účinné tipy na atopický ekzém u detí?

vandas
16. júl 2007

maminky, mate osvedcene a ucinne "babske recepty" na exem u babatiek? rada by som sa vyhla hormonalnym mastiam...

kam.zyk
14. mar 2014

@zfidorka ne ne, mák ne, ten vůbec - ale žampiony- nepřehánět, ale lze.

kam.zyk
14. mar 2014

@brulinka na ta očka je nejlepší Eucerin krém na obličej, a ta vlasová pokožka- to děláte dobře s tím Aderma mlékem. Možná ještě podpořit to šamponem, moc dobrý je Lupénka seborea od CutisHelpu.

zfidorka
14. mar 2014

@kam.zyk dakujem, este mi napadlo - mozem ja sezam a lan, olivovy olej?

bbberta
14. mar 2014

@kam.zyk eucerin atopic control je krem i telove mleko..kdyz chci používat i na oblicej tak asi krem ze? Gencianku jsem natrela ve stredu vecer..ale v noci i nekolikrat behem dne z toho teklo-a setrelo se..proto jsem ten prostredek potrela znovu-ale mokva to skrz porad:( ted brzy rano jsem otrela repikem nechala vetrat a ted to vypada ze by to uz mohlo byt lepsi..ty mista kolem gencianka asi vysusi alr nevim jestli dat znovu na to nejhorsi nebo jen repik a cerny caj? A pi tech 24h se to ma osatranit? Ja myslela ze se ceka az to odpadne?

katyxq
14. mar 2014

@kam.zyk promiň, že zas otravuju 😀 - co chia semínka, jak moc časté alergie na ně jsou (neb se dají použít jako slušná náhrada vajec, tak mi vrtá hlavou, jestli recepty s chia jsou hypoalergenní).

kam.zyk
14. mar 2014

@katyxq vídávám na ně reakci asi tak často jako na slunečnici nebo jiná semínka, takže - je to třeba zkusit, ale reakce na ně být bohužel může.....

@zfidorka sezam ne, len ano a olivový olej ano.

@bbberta Ne ne, čeká se, až to odpadne, ale - jen jsem chtěla říct, že po těch 24h už je možné to eventuelně namazat krémem. Tady bude ale opravdu lepší ten čaj nebo řepík, a taky výborná je dubová kúra.

zfidorka
14. mar 2014

@kam.zyk dakujem pekne, skusim doupravovat stravu podla vasich odporucani..

danulienkam
Odpoveď bola odstránená
dlugi
14. mar 2014

@kam.zyk Ahoj, naše léčba: Na ručičce ekzém máme mazat Eucerin krém AtopiControl + zinková mast a probiotika Hylak a Infants Dophillus, vysadit BKM. Pak jsme měly 2 dny mazat jen Eucerinem, protože to bylo bez škrábání. Bohužel i tentokrát se škrábala. Malé zlepšení vidím na zápěstí u prstíčků, tam se to o hodně zlepšilo. Ale u ohybu zápěstí je to rozškrábané.
Jak mám postupovat dále? Přeji hezký den.

kam.zyk
14. mar 2014

@dlugi zkuste teď namazat jen zinek a dejte vědět, co to udělalo,jestli se škrábala, nebo ne. A jestli to odrudává, nebo co to dělá, cca po hodině namazání napište.

dlugi
14. mar 2014

@kam.zyk Tak zatím je to fajn. Bez škrábání a trochu světlejší.

dlugi
14. mar 2014

@kam.zyk Mám teď zase mazat jen tou zinkovkou a jak často?

matotibo
14. mar 2014

prajem pekný deň, píšem asi po 2 týždnoch, premasťujeme Bepanthenom a na vrch zinková masť, je to oveľa lepšie celé telo má čisté ani nemastím raz za 2-3 dni ale na tváričke stále sa nám objavujú fliačiky, cez deň nám to krásne vybledne akurát je to suché ako na 4-5 fotke no večer to sčervená, mliečne vyrobky sme vysadili akurát ja jem pečivo, pred týždnom dobrala ATB Penbene, neviem či dávať niečo iné dakujem za radu

kam.zyk
14. mar 2014

@dlugi ano, jen zinkovkou a to cca 3x denně.

kam.zyk
14. mar 2014

@matotibo Nasaďte Hylak, snad ho bude pít, dávkování 1xD 2 ml. Ty nové flíčky mažte samotnou zinkovkou. Na noc Bepanthen a navrch zinkovka.

Ideáílně takto: ráno Bep.+zinkovka, přes den zinkovka, na noc Bep.+zinkovka.

martinka1981
14. mar 2014

@katyxq ja ich použivam miesto vajec ....mate reakciu? Mne sa nezda...ani ma inak nenapadlo že by mohla reagovať 😀 musim otestovať chi

martinka1981
14. mar 2014

@halime ja som tiež čakala že malá vyrastie z toho uderom 3r 😀 😀 nečakaj 😀 😝
mame 3,5r a ekzem stale u nas byva...nechce sa mu odisť...sviniar jeden

matotibo
14. mar 2014

@kam.zyk dakujem skusíme môže sa s niečim miešať či len sám hylak, môžem jej na večer robiť kašičku sunarku čo sa mieša vo vode, z ovocia čo môže papať dakujem

flegicka
14. mar 2014

@kam.zyk Dobrý večer.Hlásím se na kontrolu po týdnu.Dříve střídáno kordikoidy a Aderma.Od Vaší rady vynecháno mléko,sýry jogurty a doporučen Sudocrem nebo zinkovka s kombinací Adermy.Přiznám se,trochu jsem "zvlčila" a našla doma krém od Nivey na opruzeniny,který obsahuje 20% zinku a dávám ten.Ráno a večer mažu Adermou a na to tu Niveu a přes den při přebalení,zhruba 2krát Niveu.A zlepšení obrovské,fleky jsou troufám si říct,v barvě kůže a šupinaté.A stehýnko si už vůbec nedrbe.Budete mít pro nás radu,jak postupovat dál? Díky moc.Přikládám fotky,první dvě před léčbou a zbylé tři po.

lienka434
14. mar 2014

@kam.zyk Pred troma tyzdn.sme riesiili dcerkyn ekzem.Mala teploty-tvar a telo max.zhorsenie,skriabala sa,na vasu radu sme nasadili Adermu a Sudokrem,Skrabanie,flaky,mapy,vyrazky po tele max.ustupili ale na tvaricke sa stale male vyrazky objavuju.pred 9dnami som pisala ze na lickach to stale pretrvava,pak ale nastali 3-4dobre dni-ukludnenie,slaba-svetla vyrazka-nesvrbela,potom zase nastala reakcia-mozno aj z jedla,licka a i telo-genitalie,zacala skrabat viacej,teraz to stale pretrvava.na cele sa objavil maly kruzok z vyrazok.Posielam akt.foto.Co dalej?Pisala som ze sa zda ze sudokrem uz nezabera na tie miesta na licka ze skor ked ho nedam je lepsie,tak co teraz vyskusat?Dakujem

katyxq
14. mar 2014

@martinka1981 ne, reakce u nás není, malá je jí v pohodě , ona teda snese i vejce - to jen já jsem děsně zvědavá 😀, ráda testuju různé náhrady, případně se rozhodnu píct, když se mi zrovna doma nenalézají vejce (a chia v lednici mám), tak jsme jen chtéla vědet, jak pak mám výsledky (ty povedené 😉) prezentovat, takže už mám jasno, že chia vyloženě hypolalergenní nejsou

klarkaadd
14. mar 2014

@kam.zyk podávám hlášení 🙂, Jíme pouze zakysané výr. Mažeme 2x D celé tělo i obličej Eucerin Atopicontrol, na ložiska navrch sudocrem. Koupeme v ovesném odvaru + bubchen od hlavy k patě - zdá se mi to v pohodě. Dáváme Hylak 3xD - jak dlouho můžu dávat? V příb.letáku je týden?
V lokti velké zlepšení - zmizelo červené, i tvářičky - tam to zmizelo skoro úplně, jsou krásně hebké. Jen kolem těch očí - dost se tře, ne že vyloženě drápe, ale tře si oči. To samé pod kolínkama- tam mažu Eucerin i častěji- můžu vůbec?Pořád se tam drbe, vždy se to trochu zlepší, a pak se zase poškrábe, zdá se mi to dost suché. Záda - ztrácí se.
Na to škrábání můžu dát třeba ten Aerius sirup, nebo raději Fenistil kapky? nebo nic?
Ještě se chci zeptat, zda může máslo, pomaz.máslo, a výše jsem četla banán??
Dost málo pije, nedostanu do něj ani půl litru za den.
je to hodně otázek, děkuji velmi za odpověď, Klára
fotky pro srovnání, vždy po a před(načetlo se to obráceně), pod kolinky nevidím zlepšení

martinka1981
14. mar 2014

@katyxq ahaaa....no moja vajička nemože...takže ked budeš mať neake recepty z chia tak sa pridem inšpirovať 😉

katyxq
14. mar 2014

@martinka1981 něco mám v albu Šárčiny snídaně a svačiny - buchty s náhradou china za vejce, nebo třeba dezerty ("pudinky") z rozmixovaných china a ovoce

martinka1981
14. mar 2014

@katyxq jasne...pudingy som ešte neskušala.. 😉 pojdem mrknuť ale inokedy. teraz je najvyšši čas isť do postele 😉

kam.zyk
15. mar 2014

@matotibo Hylak se hlavně nesmí smísit s čímkoli, co obsahuje mléko, vysrážel by se (výjimka je samozřejmě Neocate a Alfamino, to není klas.UM). Ale může se přidat do čaje nebo do šťávy a měl by se pít před jídlem nebo při něm. Sunarka míchaná ve vodě je OK, když se přidá ovoce co může papat, je to OK.

kam.zyk
15. mar 2014

@flegicka To je dobře, dala jste věc se zinkem, otestovala jste, že je to srovnatelně dobré ne li lepší než Sud.nebo Aderma a zinek, a výzkumná činnost maminky se vítá, takže jste to udělala dobře 🙂 Hlavní je, že jste dodržela zásadu, že na tahle místa je potřeba zinek, a ten v té Nicee je, takže vás chválím za experimentální přístup 🙂 Zlepšení ohromné je a mažte stávajícím způsobem, nemusíte už ale tak často - a čeká nás test jogurtu! Zítra nebo hned dneska cca 5 lžiček jogurtu - ten první den spíš míň než víc. Druhý den (pokud nebude žádná reakce) můžeme dát víc, cca půlku jogurtu. A dejte vědět, jak reaguje na BKM.

kam.zyk
15. mar 2014

@lienka434 víte, c o bych potřebovala? Vědět, co se jedlo ty 3-4 klidné dny - a na těhle potravinách postavit jídelníček- a na něj přidávat další potraviny. To škrábání je z něčeho ve stravě a na to je třeba přijít.

Kupte zinkovou mast a střídejte se Sudocremem, je tady rychlý návyk kůže na účinné látky.

kam.zyk
15. mar 2014

@klarkaadd Hylak dávejte pořád, ten lze dávat dlouhodobě, je to něco,co v těle běžně je (prebiotika). Pod kolínka Eucerin ne, tam to chce zinek, takže sem jen Sudocrem. Jinak mazání - pokračujte na těch ostatních místech, jako dosud.

Škrábání- já bych testla, co je účinnější, týden bych dávala Aerius a týden Fenistil.

Máslo ano, pomazánkové máso ne, banán- hodně omezeně.

CHtělo by to víc pít, to máte pravdu....ta kůže je sušší i díky tomu...

macinka13
15. mar 2014

@katyxq mozem sa,prosim,aj ja inspirovat nemlicnymi a bezvajecnymi receptami?