Meningitída v škôlke v Petržalke
Ahojte baby, počuli ste o tom chorom päťročnom dievčatku, ktoré sa malo nakaziť v škôlke v bratislavskej Petržalke meningitídou? Malo sa ešte nakaziť 65 ďalších ľudí. Viete o tom niečo?
V Europe sa najcastejsie vyskytuje meningokok serotypu B, proti ktoremu nie je na Slovensku ockovanie, ale to uz freefamme pisala. Tu su celkom zaujimave data (napr. na str. 16 graf) k veku a serotypu http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...
Zatial som nikde nezachytila, ze akym kmenom je dievcatko nakazene, resp. ci je povodcom meningokok, zatial RUVZ potvrdilo meningokokovu sepsu (povodcom moze byt aj pneumokok ci hemofil.
@mimikas "Meningitída alebo hnisavý zápal mozgových blán predstavuje jedno z najzávažnejších ochorení, ktoré môže viesť k celoživotným následkom i smrti. Pôvodcom nemusí byť len meningokok, ale aj pneumokoky, hemofily a ďalšie nešpecifické kmene. "
Dnes sme boli u detskeho lekara..pytala som sa ho prave na tuto temu... nezijem na SK,ale v zahranici..Lekar povedal,ze dcerka je uz ockovana proti tomu ochoreniu ,este mi to ochorenie ukazoval v knizke..vraj je to velmi zla infekcia! Tu deti ockuju proti tomu a este raz potom v 6 rokoch!
ahojte🙂 my chodime do skolky na haanovu a moja dcerka bola v priamom kontakte stym dievcatkom nakazenym :( boli este spolu na zumbe :( ani si neviete predstavit ten pocit bezmocnosti,ked som sa to dozvedela :( isla som umriet od strachu,ze co ked to mame uz aj my :( hned sme isli k lekarke volala som tri krat s epidemiologickou a mala obrovsky strach,,lebo mala zvysenu teplotu sice nic hrozne, len 37,6 ale mala ,,vsetkym automaticky predpisovali antibiotika,ale nic viac mne to nedalo a povedala som, ze mame zvysenu teplotu a vtedy sa zlakli a urobili nam aspon vyter este stale cakame na vysledok :( povedali ze az sedenm dni je inkubacna doba,,berieme antibiotika pre istotu berie aj druha dcerka aj mne dali,ale zatial som si ich nenasadila,,a co som pocula o tom dievcatku ze bolo v kome a hrozilo jej ze je odrezu nozicku ,ale co je momentalne teraz neviem ,,len viem ze ju doniesli do nemocnice za 5minut dvanast a ze je v kritickom stave :( tak drzime jej palce nech sa z toho dostane 🙂
@michell78 ahoj miska, a ako je malej teraz? kajka ma teplotu od piatka vecera, teda vtedy sme to zistili. tak si myslim, ze to je reakcia na tie atb. nic ine jej nie je. a uz v pia sme boli po inkubacnej dobe, uf. ja som volala mojej dr, ci nepotrebujem aj ja atb, lebo som bola pozriet aj s malym zrovna na tej jednej zumbe. takze skoro celu hodinu sme sedeli na zumbe a dr, ze ona by to tak nesilila, ze nech sa rozhodnem sama, ci chcem atb...
@budulinka ahoj zdeni 🙂 vies co no berieme atb.no,ale ma obcas zvysenu teplotu tych 37,6 ale inak je tiez v poriadku,ale nechapem preco ma teplotu ,ked uz vlastne dneska vecer bude tyzden co berieme atb.no starsia berie tiez atb. a ja som si ich nakoniec nenasadila,lebo sa citim v pohode 🙂 no a skrz vyter mi nevolala doktorka,tak hadam ho mame v poriadku 🙂 dufam,ze nezabudla na nas 🙂 lebo to nie je nasa doktorka co jej to robila,,a do skolky nechodime pre istotu 🙂 a dufam teda,ze sa uvidime 29.1 v piatok vecer 🙂 ze dame vinko a konecne zrelaxujeme 🙂 🙂 🙂
neviete nikto co je nove? Chuda dievcatko.Tato choroba je moja nocna mora. Esteze mam maleho zaockovaneho
Ja som matka toho dievcatka o ktorom pisete.Chcem vam vsetkym povedat a ziadam vas aby ste nepisali nezmysli..Vam matkam ktore ste take MUDRE by bolo ako keby ste to citali o svojom dietati..Robite sa uzasne mamicky a pritom za chrbtom robite opak..je to nechutneee!!!! A ani neviem preco tu s vami stracam cas a vlastne to citam.Ty ktory drzali palceky mojej dcere S CELEHO SRDCA DAKUJEM ....
to je skuška
skuška 2
Drzime palce . Verim , ze vsetko bude v poriadku !!!
Neviete ako to dopadlo ,ci je dievcatko v poriadku a ci iny nik sa nenakazil? Nikde o tom nie su info.

To ockovanie povinne nie je.