icon

Mesačne bábätko je pozitívne na Covid-19

janica209
21. apr 2021

Mam mesačné bábätko je pozitívny na covid testovali ho v nemocnici keď si ho tam nechali na to ze ho bolelo bruško a nemohol kakat volám tam každý deň tak jeden deň mal teplotu 39 teraz us ma len 37.3 37.8 a sem tam zakasle ináč sa ma dobre aj stolicu ma dobru aj mliečko pije no veľmi sa o neho bojím😢😢 keď som sním prišla z pôrodnice tak mal jedno ocko akoby mal prievan tak som mu dávala jednu kvapku mm ze vraj to pomáha bolo to dobre no zas mal na druhé ocko teraz us ma na obidve tak mu dávajú antibiotiká a aj proti kašli mu niečo dávajú😢 mala niektorá z vás us niečo podobné u tak malého dieťatka.... Dodám že to dostal odomna ach😢😢nigde sme nechodili akurát len k deckemu lekárovi aj tam som si dávala pozor aby sme sa nenakazili

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janica209
autor
21. apr 2021

@bambulienka25 ako to zvládajú také malé deticky 😢

hailey1
21. apr 2021

@janica209 nas mal, ked mal 3 mesiace, ma 6 a je uplne v pohode (klopem). Jedine co, treba ho potom posledovat, lebo sa objavuje ten zapalovy syndrom, ale ked si dobre spominam, tak najmladsi pacient tu mal 3 roky (odvtedy sa uz mohlo vela zmenit). Hlavne nestresuj, tym ublizujes dietatu asi najviac. Daj sa do kludu a davaj mu Dcko (co by si aj tak musela). Vela stastia!

tomcimka
21. apr 2021

@bambulienka25 veď otázka je v texte ,, mala niektorá z vás us niečo podobné u tak malého dieťatka.... " Treba čítať s porozumením.
Kamoška mala ísť už domov z pôrodnice a v deň odchodu zistili, že malý je pozitívny😒. Kvôli dýchaniu bol aj napojený 2-3 dní. Teraz má cca 5 mesiace a je úplne v poriadku- chodia kvôli tomu na pravidelné kontroly.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janica209
autor
21. apr 2021

@hailey1a ako to maličký zvládal mal aj nejaké príznaky?

janica209
autor
21. apr 2021

@tomcimka mal aj nejaké iné príznaky a koľko dní tam ešte potom bol môj mali tam us je 5den😢

vevesh
21. apr 2021

@janica209 prepac taku otazku, ale preco nie si s babom v nemocnici ako sprevadzajuca osoba?

janica209
autor
21. apr 2021

@vevesh musím byt v karantene volala som tam že keď je aj malinký nakazený tak ze ci nemôžem tam byť sním.. Nemôžem lebo sa boja že sa malinký nakazí ešte horšie 😢

vevesh
21. apr 2021

@janica209 ale prepana, vsak ti nemozu len tak vziat dieta😱no nic, drzim palce, aby sa cim skor dalo vsetko na poriadok. Ale minimalne 14 dni tam bude, kedze tolko trva uzdravenie u dospeleho...

hailey1
21. apr 2021

@janica209 chvilku odmietal jedlo; nejakych 5-6 dni. Ale nemal ani teplotu, ani kasel. Nerozumiem, preco ti dieta drzia v nemocnici; ked uz nema ani teplotu. Pride mi to absurdne byt oddelena od mesacneho dietata. Hoci by si s respiratorom mala pri nom byt.

ina7
21. apr 2021

@janica209 to je absolútna kravina. Tká malé dieťa má byť s matkou, separácia môže byť pre neho najskodlivejsia. Držia ho tam niekde v boxe, sestričky prídu raz za čas, možno v skafandroch a to ma akože byť v poriadku? Nemám slov. Bud by som ho vzala domov alebo by ma museli hospitalozvať s nim.

janica209
autor
21. apr 2021

@hailey1 môj malinký papa pekne akurát len trosku kašle ale ináč sa ma dobre len teraz tie ocka mu liečia😢tiež tomu nerozumiem prečo tam sním nemôžem byť aj ja ale tak zase viem ze sa boja abi sa mali ešte viac nenakazil tak som si povedala ze však oni vedia lepšie ako ja primárka povedala ze sa ma dobre a keď tie ocka budú lepšie tak mi ho dajú domov tak mi neostáva nič iné len sa modliť abi mu bolo lepšie😢😢🙏

elizabet173
21. apr 2021

@janica209 to je nezmysel, čo píšeš, aj s dieťatkom, ktoré má covid, je mama normálne v nemocnici, ak je kojené, ani nehovorím

yanni
21. apr 2021

@janica209 Haha uz je nakazeny.Ako sa mode nakazit este viac? Opytaj sa sama seba. Kde je ta logika. Nakazit sa uz nemoze. Jedine sa mu moze stav zlepsit alebo zhorsit.

luccija
21. apr 2021

@janica209 keď ma už nižšiu teplotu bude to dobre neboj sa

janica209
autor
21. apr 2021

@luccija mala si tiež taký prípad?

1gabriela13
21. apr 2021

@janica209 a ty tam nemôžeš byt s nim? Nechápem prístup nemocnice. Pri tak malom dieťatku. A neboj sa, bude v poriadku, tak malé deti to znášajú suprovo, preletí to cez ne rýchlo. Veľmi vám držím palce, neboj sa, o chvíľu ho budeš mat v náručí.

luccija
21. apr 2021

@janica209 na šťastie nie len som Ťa chcela povzbudiť😊
@ina7 myslím, že nepustia ležať do nemocnice pozitívnu mamu.Ktovie na akom oddelení bolo dieťa možno jis prvé dni...

1gabriela13
21. apr 2021

@janica209 nenechaj sa odbiť s karantenou. Mne tiež hovorili všeličo keď dcéru operovali, nemôžte s nou ísť na toto a tamto vyšetrenie. Dôvod? Lebo bude dieťa viac v strese😂tak som otvorila hubu, bezomna dieťa nejde nikam a môžte sa aj na hlavu postaviť, a zrazu sa dali všetko. To jak po pôrode, oni mi zoberú dieťa a az na druhý deň donesú. Co akože? Hned teraz. Ale potrebujete oddychovať a bla bla. Každej mamičke zoberieme. No nie.. Netreba sa nechať odbiť. A ty ako matka máš právo byť pri tak malom dieťati keď je hospitalizovane. Ci máš covid, či hocičo. Ved aj dieťa je separovane nakoľko je nakazene a ty rovnako takže by si bola len s nim. A dieťaťu by to len a len prospelo.

1gabriela13
21. apr 2021

@janica209 a prosím ta co akože s nim v nemocnici robia? Dostáva infúzie ci co vlastne? Lebo keď mu len davkuju lieky tak by som ho zobrala domov ku sebe.

vevesh
21. apr 2021

@luccija coby nepustili- bezomna dieta nikam nejde a bodka. Ale to sa netreba nechat zmanipulovat. Ja ako matka by som mesacne dieta same v nemocnici nenechala...tiez skusali na mna na infekcom- najprv, ze mu bude lespie, potom mali verziu, ze sa tiez nakazim a nemam tam co hladat, potom skusali, ze za noc si mam priplatit 150e...a nakoniec podla nemocnicneho poriadku dieta do 6 rokov ma pravo byt hospitalizovane so zakonnym zastupcom a zadarmo!!

luccija
21. apr 2021

@vevesh verklikujete si svoje to porovnávas dobu pred pandémiou ci teraz?moja švagriná robí v nemocnici a sú prísne pravidlá na všetko veď pochopitelne
@1gabriela13 mesačné dieťa dostáva ATB asi infuzne nie?

ivka21
21. apr 2021

Fu ha tak to je hnusne že ti zobrali tak male dietatko☹️môj ma rok a pol presne ako tvoj len mal horucky 39 a dávala som mu cipky a trosku zakaslal bolo to tak tri dni max 4. K lekárke šiel normálne do nemocnice ale bol ohlásený tak vo vyhradenom priestore ho vyšetrili.poviem pravdu tiež som mala tie dni strach predsa len ako každá mamička nespala som a merala stále teplotu. Prajem nech sa skoro uzdraví a môžeš byť snim❤️

lucia147852
21. apr 2021

@luccija covid necovid dieťa by som samé v nemocnici nenechala. Mala som tu možnosť s dcérou to vidieť. Keby som tam neni možno už ani nežije. Keďže za 4 dni nevedeli pochopiť, že jej nemajú nosiť jedla s vajíčkom kvôli silnej alergii. Nehovoriac o maličkých deťoch ktoré tam celé dni s noci plakali a ani pes po nich nestekol

zuzliq
21. apr 2021

@vevesh no, nie vždy to ide. Aj pred pandemiou boli oddelenia, kde rodičia nesmeli. A že by si ho samé nepustila? A čo ho necháš radšej zomrieť, keď napr. musí byť napojené na kyslík?

ina7
21. apr 2021

@luccija ved aj dieťa je pozitívne. Hádam si nemyslíš že ho nechali na oddelení s ostatnými deťmi. Rovnako musí byť separovaného, takže keby mali rozum, hospitalizuju ho aj s matkou, rýchlejšie by sa uzdravil a matka by sa starala, nemuseli by sa sestričky.

vevesh
21. apr 2021

@zuzliq ide to vzdy. Ty si zakonny zastupca a mas pravo byt hospizalizovana s dietatom- covid -necovid. Mas to v charte pacienta, v nemocnicnom poriadku a v inych zakonoch...

ladyvi
21. apr 2021

Uj taky maly drobcek. Ale velmi ste tej mamke nepridali, tymi komentarmi, ze je tam sam a podobne.

Neboj malinkemu sa bez teba tie 2 tyzdne bez teba nic nestane. Vynahradite si to. Urcite sa boji, ale v zivote sa mu mozu stat ovela horsie traumy, pri ovela nevinnejsich situaciach. Takze neboj, nebude mat ujmu, staraju sa o nho, je pod dohladom lekarov, papa, spinka a tak dookola. O par dni ti ho daju.
Myslim, ze lekari len vyuzili strach a "jednoduchost" mamicky (cim nemyslim, ze si jednoducha, ale vycitili z teba, ze sa nebudes hadat o miesto pre seba). Uz je ako je, coskoro to skonci, je pod dohladom, oni sa o nho postaraju a daju ti ho domov, ked uz bude stacit starostlivost iba o oci a covid uz bude takmer na ustupe.

janica209
autor
21. apr 2021

@ladyvi ďakujem trosku ste ma upokojili no stále mam veľký strach volám tam každý deň aj 4 5 krát je na tom us chvála Bohu lepšie teploty od obeda nemal ani us nekasle len tie očká no tak verím ze mi ho čoskoro dajú domov🙏😢.... Primárka ma tam sním práve preto nechce zobrať lebo malinký je na normálnej izbičke a ze keď tam budem sním tak by nás museli dať na covidove oddelenie a boja sa aby to nebolo horšie tak račej sa s nimi nehadam aby mi na drobca dávali pozor a starali sa o neho 🙏

janica209
autor
21. apr 2021

@ aj som povedala ze si izbu z malim zaplatím len aby som tam bola sním no nedá sa😢😢fakt us neviem co robiť ☹️

Strana
z2