icon

Mikrodelečný syndróm

hanka1010
6. aug 2016

Ahojte, hladam rodičov deti s mikrodelecnym syndrómom... Môjmu synovi robili genetické vyšetrenie a zistili mu Mikrodeleciu 1p36.33
Neviem, co mam od toho čakať, ani lekári nevedia povedať priebeh a co to vlastne spôsobí u môjho syna... Aj som sa pýtala na genetike-Kramare, ci uz niekomu takéto nieco diagnostikovali, odpoved bola NIE 😔 Tak hladam tu, možno sa tu nájde osobka, ktorá žije s dietatkom s podobnou genetickou diagnózou, rada sa o tom porozprávam a dozviem co najviac o tom ako mozem možnému synčekovi pomôcť pre napredovanie... Teraz ma vyše 4mesiace a snaží sa slabunko dvíhať hlavičku, riešime aj vrodenú hypotomiu...

mimcamala
•
4. nov 2016

Ahoj, neviem či sa ti niekto ozval, ale môjmu synovi práve diagnostikovali tento syndróm....má už 5 rokov. Na konzultáciu sme ešte neboli ...chystáme sa.

hanka1010
autor
•
4. nov 2016

Bože, fakt! Prosiiim mozem Vam zavolať? Ja dom z toho bezradná... Moje cislo 0907982269 a vaše?

hanka1010
autor
•
4. nov 2016

... mne totiž povedali vsetky katastrofy o synovi, ze je možné, ze nebude chodit, hovorit, nebude vediet ist na wc a sám papat... No vraj je to variabilne, tak ze možno to tak nebude... Rada by som vedela ako je to s vyvinom, čím ste si uz prešli a na com ste teraz... Inak vas synček je podobný môjmu, mrzí ma vaša, nasa diagnoza, no musime s tým žiť a bola by som velmi velmi rada, keby ste mi možno poradili ako dalej, co vášmu synčekovi pomáhalo, pomáha... Prajem Vam vsetko dobre a srdecne uz teraz dakujem, ze ste sa ozvali a dali o sebe vediet... Ste prvý človek, kto sa mi ozval

mimcamala
•
8. nov 2016

Hanka tak ja som až teraz našla tuto konverzáciu....no už sme sa spojili takže fajn...

r78cby389r7
•
Autor odpoveď zmazal
•
nikusiak9
•
6. máj 2021

@hanka1010 ako sa vam vyvija ten syndrom?

r78cby389r7
•
6. máj 2021

Neviem preco mi zmazali odkaz. Vyrobil som web digeorge.sk, skuste pozriet, su tam informacie pre rodicov od lekarov.