Môže byť dieťa nekľudné po Vigantole?

danielapolacka
1. feb 2018

Ahojte žienky mám trojtýždňovu dcérku dr. nám predpisala Vigantol no už týždeň je nekludna , plače má strašne bolesti . Nemá niekto skúsenosti s týmito kvapkamy môže to byť nimi?

stanislavicenka
1. feb 2018

Ahoj, ano, moze. Celkovo nerozumiem, preco sa predpisuje ten Vigantol, ked aj nam pediatricka povedala, ze deti nan zle reaguju, ale predpisuju iba ten. Viem, ze mamicky kupuju nahradu od jamesion, ale tiez to nie je stastne riesenie. Nam spravila pediatricka recept na rakusky Oleovid, ten sa u nas nepredava

flavia1
1. feb 2018

@danielapolacka kamoskinim detom robil zle, bolelo ich brusko. Ked to prestala davat bolo dobre. Ja som ho nikdy nedavala, dr mi poradila vit.D od Jamiensom. Kamoska ho tiez zacala davat...

filipenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laura_222
1. feb 2018

@danielapolacka ano moze, nasa pediatricka je aj detsky gastroenterolog a hovorila ze vacsina deti vigantol znasa zle, tiez malej davame baby bebe D od jamienson a nema s nim problem

janci05
1. feb 2018

My zase máme opačnú skúsenosť. Iné ako Vigantol som nedávala a nemali sme žiadne negatívne skúsenosti. Syn ho znášal dobre. Tak ako platí sto ľudí, sto chutí, tak to platí aj pri liekoch, každý ich znáša inak.

stierankova
1. feb 2018

Nam ho doktorka predpisala s tym, ze dievcata ho zle znasaju, ak bude zle mame kupit Devit, tak aj bolo, kupili a super ;)

mikaelita
1. feb 2018

Aj mojmu synovi sa to stalo a nie len jemu. Zmenili sme na ine Dcko a vsetko super 👍🏻

kath1210
1. feb 2018

Ahoj, moj dvojtyzdnovy syncek plakaval ukrutne kazdy vecer aj 2h a az po par tyzdnoch som si uvedomila ze by to mohlo suvisiet s vigantolom, kt som mu vzdy vecer podavala, nahradili sme Dckom od jamiesonu a odvtedy je pokoj. Lutujem ze som o neznasanlivosti vigantolu nevedela skor a syn musel tolko vytrpiet.

vsicka036
1. feb 2018

Ja som si tiež myslela, že nášho bolí bruško z Vigantolu. Ale nebolo to tak. Keď sme začali užívať Coliprev, všetko prešlo a to sme mali dávku 9 kvapiek Vigantolu denne..

miruska951
1. feb 2018

Moj mal krce z Vigantolu Presli sme na Devit a odvtedy parada

olifcek
1. feb 2018

Devit ako i vigantol nedobre, ja som nakoniec kupila od terezia decko, je v olivovom oleji a super

prevenar
1. feb 2018

@danielapolacka vigantol je odpad. +/- ..kup kvapky swanson d3 a nebudes mat problemy.

chvostik1
1. feb 2018

Vigantol sa predpisuje preto lebo iba toto Dcko preplaca poistovna.

lenca9219
1. feb 2018

@vsicka036 fuuu 9 kv ?my sme mali 2kv a raz sa manžel pomýlil a dal 5kv .... nakoľko je dr.skontaktoval sa s doktorkami na detskom odd. a povedali,že na druhý deň nesmie dostať už, aby sa nepredavkovala

mia7222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lus2909
1. feb 2018

@vsicka036 9 kvapiek??? Preboha to kto ordinoval ved sa davaju dve kvapky

vsicka036
2. feb 2018

@lenca9219
@lus2909 nášmu malému zle tvrdla lebka, mal tam mäkké miesto vo veľkosti cca 2eurovky, takže preto.

etnatn
2. feb 2018

Vyhod ho a kup BabyD, tiez som tak spravila na odporucenie sesternice lekarky a rurkovali sme ovela menej..

zvedavabuduca
2. feb 2018

Ahoj , my sme tiež presedlali na baby D od jamiesonu. Tiez sme mali problémy . Ževraj je to samé svinstvo ten vigantol . 😊

anavis17
2. feb 2018

Nám najviac vyhovuje rakúsky Oleovit.

aristka
2. feb 2018

@prevenar preco je svinstvo ,vsetky decka obsahuju oziarenu latku a olej ,rozdiel je len v olejoch ,jeden obsahuje repkovy ,druhy olivovy a este jeden tu casto propagovany slnecnicovy ....dieta moze tazko znasat hocijaky olej ....no len vigantol ma jednu vyhodu ,kedze ide o liek obsahuje to co je popisovane v pribalovom letaku ....ci to obsahuju aj doplnky je viac ako otazne ...

prevenar
2. feb 2018

@aristka ...lebo si precitaj kolko deti ma s jeho konzumaciou vyrazne problemy ..preto. samozrejme, tebe ho nikto neodopiera, mozes si dal lyzicu denne , ty aj tvoje deti.

prevenar
2. feb 2018

#vigantol

chvostik1
2. feb 2018

Kazdemu dietatku sedi ine. Mam kamosky, ktorych deti s Vigantolom problem nemaju a su take deti, ktore ano. Tazkosti su rozne (moja mala napr. velmi pevnu stolicu, takze sa jej tazsie "faxovalo", ale ine nas netrapilo nastastie nic. Niektore deti maju krce, bolia ich bruska....). My sme presli na DeVit a uz nemame ziadny problem. Ale co som citala diskusie aj "studie" okolo tazkosti s Vigantolom, tak problem nebol ani tak v obsahu (liecive), ale v tom "kvapkatku" (teda to z coho bolo vyrobene). Ze obsahovalo nieco co sa vylucovalo s podavanim lieku (ale, ze dane sarze boli stiahnute z predaja), tak neviem kde je realne problem.

aristka
2. feb 2018

@prevenar deti maju problem aj po inych pripravkoch ,len asi slabo citas mk....je to logicke ,ak si predstavim jemne travenie dietatka ,kde sa este len osidluje trav.trak a do to bum olej....takze nielen vigantol.

aristka
2. feb 2018

Este by bolo zaujmave vediet ci vobec tie doplny obsahuju vit a olej.Kedze pruserov s doplnkami uz bolo.

prevenar
2. feb 2018

@aristka Dvit od Swanson berieme roky a poznam vela ludi co ho tiez davaju detom ..zaroven nepoznam jedineho cloveka, kt. by s nim mal problem . co urcite nemozem tvrdit o vigantole ..ale zas , kazdy nech si robi co chce ..moze dat na dobru radu, alebo ist si po svojom, nejak specialne ma to nezaujima , kto co robi v ramci svojej rodiny.

lenadka
2. feb 2018

Moje staršie deti užívali len vigantol, vždy som ho podávala ráno nie večer. To je podľa mňa tiež podstatné, keďže večer skôr dojčatá reagujú kolikou. Staršia žiadny problém, mladšia mala koliky večer, ale vylučovacou metódou som zistila, že tak reaguje na kravské mlieko ktoré som vypila ja, keďže bola plne dojčená. Najmenší užíval swanson Dčko a keď sa minul vigantol, žiadny rozdiel som nezaregistrovala.