Môže byť ebola prítomná na veciach v second hande?
mamicky, nemate nejake overene info, ci nemoze byt ebola prenasana aj oblecenim zo second handov? viem, ze vsade hovoria, ze sa prenasa telesnymi tekutinami, ale tie predsa mozu byt pritomne aj na satstve (pot, krv, atd.) v sekacoch, nie? nakupujem tam a tak mi napadlo, ci to nemoze byt riskantne...
@sisiska to oblečenie zo sekáčov je tak napustené kadejakými dezinfekčnými a neviem akými možnými prípravkami,že Ebola ani žiadna iná choroba nemá proti nim šancu 🙂
Dnes tu je fakt veselo. Pozor na oblečenie s vtacou chripkou, SARS, a aj ďalšie infekčné ochorenia ako žltačka,... Sorry, ale tu sa vážna odpoveď napísať nedala. 😀
dobrééé,ja som tam minule chytila AIDS 😀
@adeala ani jedno ani druhe. najvacsia pravdepodobnost je, ze takychto otazok tu bude pribudat az niekomu z toho prepne 😅
@sisiska eboly by som sa nebala, ale inych, milych bonusov, ktore nachytas kamkolvek ides a cohokolvek sa chytis.
mas dve moznosti. bud prestanes byt pranoidna alebo sa z teba stane Monk.
Inak pozor aj na peniaze. Lebo eurace sa tocia po celom svete a ktovie kto vsetko sa ich chytal! 😝 🙂
@sisiska ebply z handier as bojis... Mnohe pliagy mozes nachytat len ked pojdes do obchodu, autobusu, na koncert, do cakarne k lekarovi... Ako riesis ochranu proti nim? Cierny kasel, hepatitida, kiahne, mums, chripka, meningogove infekcie, rotavirusy, salmoneloza, kliestova encefalitida, borelioza... Je ovela vacsia pravdepodobnost, ze chytis nieco z toho ako ebolu z handier, ktore urcite subsaharsku Afriku ani nenavstivli...
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
už som tu čítala všelijaké perličky, ale táto je top 😀 😀 😀 😀 😀 ďakujem za spríjemnenie večera a odteraz do sekáča len s rukavicami a rúškom
Moze, aj svrab aj blchy aj aids, aj tbc - chces este pridat nieco naviac 😄😄😄😄 vsak ak sa ti to hnusi a mas strach nekupuj v sekacoch jednoduche riesenie🎉🎉🎉
co tam po ebole...ale susedinho kona brat vravel, ze uz dvakrat takto otehotnel !!
😀 😀 😀
😀 😀
ako ale fakt mi az rozum stoji pri niektorych otazkach 😀
skôr by som sa bála žltačky (aj sa bojím) nakoľko tu máme dosť nakazených....a vakcína na slovensku práve nie je (vraj je už všetko vypredané :O )
@mawka a este by to museli udrziavat tak, aby chudata ebolove virusy nevyschli alebo sa im nejaka ina ujma po ceste na SK nestala... 😀 😀
Miesto toho aby ste riesili to, ze sa s klesajucim poctom zaockovanych zvysuje riziko nakazy ciernym kaslom tych, co su najohrozenejsi, cize malých deti, ktore este neboli ockovane a jedincov, ktori nemohli byt ockovani z roznych iných zavaznych dovodov sa tu riesi zanesenie eboly do nasej obchodnej siete...
Na jeden strane mi je z tej otazky strasne smiesne, na druhej strane ma hroza obchadza co takyto neinformovani jedinci mozu nakoniec sposobit...
zacali prazdniny 😝 ... to tu este bude veselo, ak je toto zaciatok 😀
podla mna by mohli ebolu liecit tym naftalinom, ci cim to tie sekacove handry smrdia. 😉
@zuzkaanicka
moze byt, ja som prave so sankou spadnutou az na podlahu precitala otazku, ako si ma nejaka nahmatat krcok maternice, aby zistila, ci je tehotna 😀 registrovana dnes, samozrejme
Ten kto je predsa zaočkovaný nemusí mať strach si myslím či? Mám dieťa zaočkované ale poslednú vakcínu MMr zatial nemáme pretože nemôžeme byť zaočkované pretože máme nežiadúci účinok z predchádzajúcich očkovaní a máme to aj na papieri. Tak asi tak neodsudzujem mamičky ktoré sa boja očkovania a pre strach nedajú dieťa zaočkovať.
@nyusika no, vidis-budu este zaujimave temicky 😀
malé deti tuším hovoria, tebe ši-ši, a tu sa mi to tak hodí, 😵

@sisiska nakupujes oblecenie z druhej ruky z Afriky ?? 😀 😀 asi nie - a ak je to oblecenie v ramci eu, tak je dezinfikovane a napustane, aby sa "neposkodilo".... 😎