icon

Môže byť teplota 40,3 stupňov zo zúbkov?

durinko1
1. sep 2010

Ahojte, môj malý má už druhý deň teploty, ale dnes vnoci vyskočila na 40,3 stupňa, idú mu zúbky, môže to byť z toho?????

Strana
z2
jankapiknova
1. sep 2010

pokial viem tak ked je nad 38 stupnov tak to nieje zo zubkov, zo zubkov byva len mierne zvyššena. 😉

ani3012
1. sep 2010

môj Patrik mával vysoké teploty (aj teraz,keď mu išli trvalé stoličky), ale malá nemala ani raz také vysoké.
Zo zúbkov to teda môže byť 😉

evkacka
1. sep 2010

Ahoj, my sme mali také, ale len pri stoličkách a očných ☹ ☹ ☹ doktorka poradila povyzliekať do krátkeho rukáva a holé nôžky, lebo sa nám nedala zraziť a paraleník účínkoval len dve hodky ☹
juuuj držím palčeky a rýchlo vyzdravte, ale pre istotu chodte k lekárovi, to už sú moc vysoké ☹
Adelka mávala aj triašku a zimnicu, no hrozný pohlad na také dieťatko ☹ držte sa

exupery
1. sep 2010

teplota zo zubov max.38,ak je vacsia je ina pricina...

janulkama
1. sep 2010

Ahoj,no pokial viem ja,tak môžu byť aj takéto teploty...môj syn mal vysoké teploty skoro 41,keď mu išli stoličky,museli sme aj do nemocnice...keď mu vyšli,teploty z ničoho nič prešli.Tak to bolo s 2 stoličkami.Lekári tvrdia,že také vysoké nemôžu byť,mne v nemocke povedali,že áno,každé dieťa je iné.Ak kamošky čo majú deti majú také skúsenosti,síce nemajú 40,ale okolo 39 mávali.Takže buď v kľude....Ale ak budú také vysoké teploty pretrvávať,radšej zájdi na pohotovosť,urobia CRP a ak to nebude zápal,tak to budú možno zúbky...istota je gulomet,radšej nič nepodceňovať...hlavne pri vysokej teplote.... 😉

adka12
1. sep 2010

určite nie zo zúbkov taká vysoká teplota!

dominikaaa
1. sep 2010

Urcite navstiv lekara. Je to velmi vysoka teplota a spoliehat sa, ze to su iba zubky nemusi byt najlepsie riesenie.
Vies...moze, aj nemusi to byt zo zubov 😕
Neviem aky stary je tvoj drobec, ale pri malych detoch taketo teploty nie su sranda...

katecameron
1. sep 2010

kasle? ma aj nejake ine problemy? az tepoty dlhsie pretrvavaju viac ako 3dni urcite chod ku lekarke aj moja dcera mala vysoke teploty ked jej isli stolicky 39ale trvalo to 3dni na 4 uz jej nic nebolo

blumka
1. sep 2010

mne napadla siesta choroba...juli ju mala pred 2 tyzdnami..mala vysoke teploty, tiez jej isiel zubok, ale sli sme radsej k lekarke, ta ju pozrela, videla ze nema iny problem len tu teplotu...3 dni sme bojovali s teplotami a potom sa cela vysypala, teploty ustupili.

traktor
1. sep 2010

moze to byt zo zubkov, moze to byt 6ta choroba, moze to byt cokolvek...najjednoduchsie riesenie...ist sa ukazat doktorke, nech ho pozrie, popocuva, ..a podla toho sa zariadis...pretoze toto je uz velmi vysoka teplota a spoliehat sa len na to, co ti tu mi napiseme...teda, ze su to tie zubky...mne by to nestacilo 😉 ...tak ti prajem, nech tie teploty cim skor odzneju 😉

aero
1. sep 2010

no podľa mňa , teplota 40,5 je dosť vysoká a nezdá sa mi , žeby pri prerezávaní zúbkov mala taká byť
skús znížiť bábätku teplotu a rýchlosťou blesku utekaj na pohotovosť -- nech netrpí alebo nech nebude dehydrované..... ☹

mishaelka
1. sep 2010

podla mna terba podat liek od teploty a uhanat na pohotovost teplota je velmi vysoka isto to nesu zubky u deti vysoku teplotu netreba podcenovat a ked pretrvava uz 2 den tak treba vazne navstivit lekarsku pomoc a poradit sa s odbornikom

latvia
1. sep 2010

urcite by som dala hned lieky na teplotu a sla na pohotovost.zuby to sice mozu byt,ale nemusia. Kazdopadne do takejto teploty by som dieta nenechala vhupnut, paralen striedat kazde 3h s nurofenom podla veku dietata, nad 39 stupnov bud zabaly alebo letna sprcha, ak by sa napriek tomu drzala teplota nad 39 hned pohotovost

emanka
1. sep 2010

Zhruba pred mesiacom išli malej očné zuby a mala 40,3....bála som sa, tak som išla pre istotu na pohotovosť. Tam tá dr. na mňa pozrela jak na debila, že treba zrážať teplotu. Hovorím, viem, že to môže byť zo zubov, viem, že deti mávajú vysoké horúčky hocikedy, ale čo ak je v tom niečo iné? Tak jej pozrela do hrdla - asi na 1 sekundu, neviem, či niečo videla a popočúvala ju tak, že raz priložila dopredu a raz dozadu. A poslala nás domov, predpísala paralen a bolo. Tak som jej striedala paralen s nurofenom a po 2 dňoch to prešlo. No ale potom bol týždeň hororový, ani z voza, ani na voz.
Takže, môže to byť zo zubov, ale aj napriek tomu a aj napriek nesúhlasu dr. by som znova išla na pohotovosť, nikto nemôže vedieť, či nemá napr. zápal pľúc a pod.
Súhlasím so zábalom, malej sa hneď znížila teplota o pol stupňa.
Držím palce.

nikush
1. sep 2010

zo zubov nie su take vysoke horucky. bude v tom nieco ine

berus222
1. sep 2010

nas mal 40,5 dva dni ked mu rastli stolicky. z pohotovosti nas poslali prec, ze to je zo zubov a viac so s nami nebavili. ale nasmu nepomahala ani sprcha, cipok, zabal,...nic. a za par dni mal vsetky 4 stolicky vonku.

nadulici
1. sep 2010

ahoj baby, takze mne uz viacero lekarov povedalo, ze tak vysoke teploty nie su priamo zo zubov....problem je v tom, ze pri prerezavani zubkov je imunita deticiek oslabena, moze sa zvysit teplota, ale len do nejakych 37,5....pri oslabenej imunite skor deticky nevedia tak bojovat s beznymi virusmi, a to sa vlastne prejavi horuckami...moze to byt virus s ktorym by sa telo inak normalne vyrovnalo, prekonalo by ho bez priznakov, ale v tomto obdobi prerezavania zubkov sa to proste prejavi takto.... 😒

elise
1. sep 2010

v prvom rade treba teplotu zraziť nasaď paralen čipok a po 6 hodinách druhý, je to dosť vysoká teplota (teda výsledná ak odrátaš 0,5 ked meriaš v riťke) medzi 2 paralenmi môžeš dať 2,5 ml nurofenu. veľa dávaj piť lebo sa môže stať, že bude malý dehydrovaný a vyčerpaný z horučky. zubky ked rastu môže byť teplotka ale iba mierne zvýšená a riedka stolica.

junovka
1. sep 2010

tiez som si myslela, ze pri takej to teplote nam idu ocne zubky, az nakoniec sme skoncili v nemocnici so salmonelou 😔

lucyliu77
2. sep 2010

moja prva dcera mala taketo teploty tiez som si myslela ze su to zubky, ale nakoniec to bola angina, mala 5 a pol mesiaca.

englishivy
7. sep 2010

ahojte, potrebujem poradit. syncek ma uz treti den vysoke teploty, minula noc bola hrozna, myslim ze som spala tak 30 minut, inak som ho stale nosila na rukach lebo len plackal, aj ked nemal teploty myslim ze to bolo z vycerpania. hrozne, uz som nevedela ze co mam robit. boli sme aj na pohtovosti a aj u lekara vcera, kde mi povedali obaja to iste, ze len striedat paracetamol s nurofenom a vela pit. no maly mi dnes kompletne odmietol pit mlieko, dostnem do neho akurat tak par glgov prevarenej vody, akonahle zbada flasku, zacne krutit hlavou. Nevie mi niekto poradit, co mu mam davat jest, lebo nurofen mu nemozem dat naprazndy zaludok. syncek ma 9 mesiacov.dakujem

nadenkaaa
7. sep 2010

@englishivy a ako vysoke su tie teploty?pri vysokych teplotach hrozia febrilne krce ,pokial uz treti den ma stale vysoke teploty isla by som k lekarovi a dozadovala by som sa odberov krvi -CRP-zapalovy faktor ktory najlepsie ukaze ci ide o virus alebo o bakterialnu infekciu

juliagregor
7. sep 2010

aj ja som myslela, že zo zubov (malým idú stoličky) a nakoniec máme krásnu angínu 😝 , všetci traja...
maminy už písali ako zrážať teplotu, tak opakovať nebudem...

juliagregor
7. sep 2010

aj ja som myslela, že zo zubov (malým idú stoličky) a nakoniec máme krásnu angínu 😝 , všetci traja...
maminy už písali ako zrážať teplotu, tak opakovať nebudem...

ginger_fox
3. okt 2010

syn mal uz takto 2x anginu, najprv, ked mu sli zuby 4ky(to mal 12 mesiacov) a potom, ked mu sli 3ky(to mal 15 mesiacov)

susik77
3. okt 2010

tiez mala dcera v 1.5roku ked jej isli zuby okolo 40.5 stupna. boli sme U Dr., povedala ze tak vysoka horucka nemoze byt zo zubov, ze niekde v org. je silny zapal. Zobrala jej krv na CRP-a zistilo sa dodatocne ze mala zapal moc. mechura. Ten byva typicky, ze okrem horucky deti nic ine nezvyknu mat...

cmuricek13
16. júl 2011

chcela by som sa spitat mam 9 mesacneho chlapceka a mame vysoke horucky .40,3a vela kakame moze to byt aj zo zubkou ..?a paralen mu nezabera co mam urobit 😒

petra1303
16. júl 2011

@cmuricek13 mojej ked isli zubky tak mavala teplotu aj 40stupnov k tomu soplik aj hnacky...paralen jej ani raz nezabral tak som ho vylucila z nasej lekarnicky...pomahalo nam iba sirup nurofen...drzim paste nech ste cim skor fit...

Moze to byt zo zubkov aj moja mavala take teploty...skore uzdravenie...

mirka907
16. júl 2011

moze to byt zo zubkov, no nespoliehala by som sa na to....urcite sa porad s lekarkou/lekarom

maryanna
17. júl 2011

my sme mali taku teplotu a bolo to zapal obliciek...............musis mu ist dat vysetrit krv a moc...

tanja61
17. júl 2011

nie nemoze to byt so zubkou aspon tak mi bolo povedane ked moj maly mal 39.8 teplotu a myslela som ze su to zubky mal anginu....lekarka vtedy povedala ze so zubkov tak vysoke teploty nemozu byt takze radsej k lekarke..

Strana
z2