icon

Môže ísť 1,5 ročné dieťa na alergologické vyšetrenie ?

martinasz13
16. jan 2020

Zdravím, môže ísť 1,5 ročné dieťa na alergologické vyšetrenie?
Ako také vyšetrenie prebieha? Čítala som že u takýchto malých detí sa berie krv a tak sa zisťuje alergia.
Naša detská dr. vravela že tam sa chodí až s 3 ročným dieťaťom že teraz je to zbytočné tam chodiť že nás nikto nevyšetrí.
Ale ja si už neviem dať rady, stále sa mi dcérka z niečoho vyhádže a ja neviem z čoho. Samé fľaky, výsevy naposledy sme museli bežať na pohotovosť nakoľko dcérka dostala alergickú reakciu na antibiotiká a bola celá posiata žihľavkou.
Od narodenia sa trápime s ekzémami beháme od kožnej ku kožnej.
Dcérka pije UM Beba AL 110 Lactose Free nakoľko z ostatných mliek vracala, mala zápchy, bolelo ju brucho.
Predtým sme mali Bebu A.R. nakoľko nám zistili reflux ale aj to mi počase vyvracala a jedine to Free Lactose jej dobre strávilo.

Môj otec (dcérkin dedko) je ťažký astmatik ja som tiež alergička mám sennú nádchu a nábeh na astmu.

Preto vopred ďakujem za reakcie ku mojej diskusii. 🙂

ydnew
•
16. jan 2020

@martinasz13 boli sme ako 2,1 na alergologii berie sa krv.
Nerobia sa testy na koži tak malým deťom
Tiež sme mali problém , ekzém a iné alergické reakcie
Zistili nám nejaké alergie,ale keďže poisťovňa nepreplatí všetky alergény naraz o pól roka ideme znovu na ďalšie alergény keďže ich je kvantum

pininka1
•
16. jan 2020

Kožné testy až od dvoch rokov u nás. Dcérke vyšla z krvi histaminova intolerancia, ale sama lekárka povedala že v tomto veku to absolútne nič neznamená, pokiaľ nemá nejaké potiaze iné.

luba41
•
16. jan 2020

@martinasz13 strava je základ, treba zmenit..to ste mali už dávno..moc sa spoliehaš na lekárov - ked ste vymenili tolkých, skus sama si študovať.. začni tu https://www.modrykonik.sk/zdravie/atopicky-ekzem/
https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/

mogaa
•
16. jan 2020

@martinasz13 je to naozaj skoro...aj pri príkrmoch sa čaká či na nejakú potravinu nebude mať dieťa alergiu a ak sa aj vyhádže napr.na mrkvu, neznamená to že bude stále alergické na mrkvu...určitú dobu sa potom čaká a vyskúša sa zase...neviem aké konkrétne alergie máš na mysli, napr. alergia na ATB sa zistí až keď má dieťa konkrétne ATB na ktoré má alergiu...pokiaľ ide o potravinovú alergiu že sa dieťa vyhádže z konkrétnej potraviny čo je asi problém u tvojho dieťaťa, tak to sa z testov nezistí na akú potravinu - ono to zistíš len postupným vynechávaním a skúšaním...dá sa zistiť histamínová intolerancia, alergia na lepok, na prach, na roztoče, na rôzne pele...ale imunitný systém u tak malého dieťaťa nie je vyzretý, čiže ak mu aj výde nejaká alergia - o pol roka môže byť všetko v poriadku

mimka11111
•
16. jan 2020

@martinasz13 ahoj,synček bol,keď mal 18 mesiacov...sestrička urobila jeden vpich do rúčky pri prstoch a zobrala krv do niekoľkých skumaviek ....výsledky boli negatívne, alergologicka nás však informovala,že to ešte neznamená,že sa mu v budúcnosti nemôže nejaká alergia objavit, keďže obaja s partnerom sme alergici.....synčekovi zistili atopický ekzém

janickacrazy
•
16. jan 2020

@martinasz13 treba sa objednať na gastro, tam vám spravia testy z krvi na alergie, ekzém može mať ako reakciu na mlieko, možno ani bezlaktozové nestačí, niektoré deti potrebujú Neocate alebo Nutrilon allergy care

laurika26
•
17. jan 2020

za mňa, zo skúsenosti prv na imunoalergologickú ambulanciu, tam vedia urobiť komplexné vyšetrenia, a už dávno nie je pravda, že až od 3 rokov, ak je predispozícia dedičná, tak treba ísť skôr, ak sú problémy

lucka_lullu
•
17. jan 2020

@martinasz13 ahoj, neviem odkiaľ si, ale veľmi by som Ti doporučila MUDr Abaffyovú z ba. Venuje sa potravinovým alergiam a intolerancii. Je to imunoalergolog pre deti a chodia k nej aj s úplne maličkými detičkami.

palomka
•
30. jan 2020

@martinasz13 ja som s dcérou bola na alergologii už ako s 9m. Mala problémy s UM, keďže som ju nedojcila. Potom sme chodili aj na gastro.

lulik22
•
30. jan 2020

Tiez sme boli s malou na Alergologii ked mala 1 rok,lebo mala prudku reakciu na nutrilon kasu ked mala 5mesiacov a trapili sme sa s ekzemom od narodenia....museli sme cakat na to kym bude mat rok..ze skor by to nemalo vyznam,ale ked som jej nieco dala ochutnat,vzdy len po troske a mali sme cipok v chladničke keby nieco...lebo ked mala reakciu isla do anafylaxie.. to sme skoncili aj v nemocnici.....na alergo jej brali krv a vysla alergia na mlieko,vajcia,pšenicu,raz,lepok zemiak,nejake konzervanty a este je toho viac..uz sa pomaly ekzem zlepšuje a buduci mesiac ideme na kontrolu,zase budu brat krv...nasadili nam nejaky sirup a predpisali umele mlieko pre alergikov,len este ho moc nechce,lebo od narodenia dojcim a je tazko ju odstavit...

brunko10
•
20. jan 2022

@lulik22 ako brali dieťatku krv prosím Vás? Ďakujem

lulik22
•
24. jan 2022

@brunko10 brali jej normálne z lakťovéj jamky, sedela mi na kolenách,ja som ju držala a ešte aj môj manžel..v pohode to zvládla.. samozrejme ze bol.aj plac,ale len chvíľku...výsledky sme mali až do 6 týždňov...